K / Kadinin Pantolon Giymesi

2.204 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

Önemli olan avretini örtmek olduğuna göre, kadının bunu pantolon giyerek sağlaması yeterli olmaz mı?

Başka bir münasebetle de anlatmaya çalıştığımız gibi kadının giyiminde aranan şartlardan biri de erkek elbisesine benzememesidir. Rasulüllah Efendimiz'in (s.a.s) "Allah kadına benzeyen (kadınlaşan) erkeğe ve erkeğe benzeyen (erkekleşen) kadına lânet etmiştir" hadîs-i şerîfleri, öncelikle giyim-kuşamdaki benzeyişi anlatır. Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz. Giydiği pantolon dar olur da vücut hatlarını ortaya koyarsa, fitneye (helâl olmayan cinsel duygulara) sebep olacağı için ayrıca günah işlemiş olur.Ancak kadınların "cilbâb"larının (dışlık örtülerinin) altından pantolon giymeleri mahzurlu olmadığı gibi övülen bir uygulamadır. Hz. Ali Efendimizin aktardığına göre: "Bulutlu ve yağmurlu bir günde Bakî'de Rasûlüllah'la beraberdik. Merkebe binmiş bir kadın geçiyordu. Merkepten düşecek oldu da Rasûlüllah (bir ,yeri açılır endişesiyle) ondan yüzünü döndü. Orada bulunanlar: Kadının pantolonu (sirvalı) var (üzeri açılmaz) dediler de Rasûlüllah: "Pantolonlar (sirvaller) edinin. Çünkü onlar en iyi örten elbiselerinizdendir. Kadınlarınızı (avretini) da dışarı çıktıklarında onlarla koruyun." buyurdular." (Hadîsi; Ukaylî, Ibn Adîy (Kâmil'de) ve Beyhakî (el-Edep'te) rivâyet etmişlerdir. Suyûti "zayıf" işaretini koymustur. bk. Münâvi, Feyzu'1-Kadîr I/109-110) Bir başka rivâyette ise, kadının o hâli hoşuna gittiğinden ötürü:

"Allah sirval giyen kadınlara merhamet eylesin." buyurdular.(Hadîsi; Dârakutnî (el-Efrâd'da), Hâkim (Tarihinde), Beyhakî (Su'abul-imânda), Hatîp (el-Müttefek'te) rivâyet etmişlerdir. Münâvî zayıf oluşunu anlatır. bk. IV/22-23) Hattâ bizzat Rasûlüllah Efendimizin de "sirval" satın aldığı rivâyet edilmiş ve kendisinin giydiği bilinmediğine göre, hanımları için satın almış olabilir, denmiştir.(Münâvî, age I/110) Ne var ki, bu her iki hadîs de zayıftır ama, aksi de söylenmediğine göre, bunlarla amel edilmesinde bir sakınca yoktur. Yani kadın dışlığının altından pântolon (sirval) giyebilir. Bunu daha iyi örtünmek için yapmışsa güzel bir iş yapmış olur.Ancak hadîslerde geçen "sirval"ı tamı tamına bugünkü pantolonlar gibi anlamak da yanlış olur. Eğer paçaları görülecekse onları erkek pantolonu paçalarından farklı yapmalıdır. Aslında Anadolu kadınlarının giydiği ve "dizlik" tabir edilen uzun içdonu "sirval" tarifine daha yakındır. (Allah'u a'lem)
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim. Güzel bir konuya değinmişsin . Ben elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum inşallah. Senden de Allah razı olsun. Hayırlı günler.

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
birsen83

birsen83

Aktif Üye · 58 mesaj

Allah razı olsu kardeşim.Ancak yeni nesil kapananlar dar pantolon ve üstünde kısa ceketlerle geziyorlar. İnşallah doğru you bulup gerçek kapanmanın farkına varırlar. Allah her daim yar ve yardımcımız olur inşallah. hayırlı günler.
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

roses_death88Selamun aleyküm kardeşim. Güzel bir konuya değinmişsin . Ben elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum inşallah. Senden de Allah razı olsun. Hayırlı günler.

aleykümselam kardeşim bu konu bence çok önemli okuduğun için Allah razı olsun:H
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

birsen83Allah razı olsu kardeşim.Ancak yeni nesil kapananlar dar pantolon ve üstünde kısa ceketlerle geziyorlar. İnşallah doğru yolu bulup gerçek kapanmanın farkına varırlar. Allah her daim yar ve yardımcımız olur inşallah. hayırlı günler.

AMİN kardeşim gerçekten öyle bir simge mi yoksa ALLAH rızası için mi düşünmek gerekiyor bence sanada hayırlı günler kardeşim a.e.o.
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

selamün aleyküm emeğine sağlı kardeşim Allah razı olsun inş. s.a
son osm@nlı
نعىمة

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj

biraz espirili olur ama gerçek : herkes adam gibi kapansın..:)(:
benim bildiğim pan-to-lon sadece pardesü altına giyebilir...başka türlü ol-maaazzz:)
selamün aleyküm
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

hafizkiz, post: 641265, member: 57906selamün aleyküm emeğine sağlı kardeşim Allah razı olsun inş. s.a

aleykümselam kardeşim sendende Allah razı olsun aleykümselam kardeşim:H
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

s.a allah razı olsun güzel bir konu inş. bende pardesümün altına pantolon giyiyorum aslında giymemeyi düşünmüştüm ama bu yazıdan sonra devam etmeye karar verdim...::)bir mahzuru yokmuş sevindim:)
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

نعىمة;641269biraz espirili olur ama gerçek : herkes adam gibi kapansın..:)(:
benim bildiğim pan-to-lon sadece pardesü altına giyebilir...başka türlü ol-maaazzz:)
selamün aleyküm

aleykümselam kardeş
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

ahnefs.a allah razı olsun güzel bir konu inş. bende pardesümün altına pantolon giyiyorum aslında giymemeyi düşünmüştüm ama bu yazıdan sonra devam etmeye karar verdim...::)bir mahzuru yokmuş sevindim:)

sendende Allah razı olsun kardeşim bırakmanı tavsiyeederim ama tercih genede senin benimki sadece fikir a.e.o. kardeşim selam ve dua ile iyi akşamlar
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

pardon anlmadım neyi brakmmı tavsiy ediyorsunuz?
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

ahnef, post: 641438, member: 75604pardon anlmadım neyi brakmmı tavsiy ediyorsunuz?

selamüaleyküm kardeşim pardesünün altında pantolon giyiyorum dedinya yani o şekilde bile pantolonu giyme demek istedim kardeşim benimki tavsiye ama karara senin tabiki
*şehadet gülü*

*şehadet gülü*

Üye · 11 mesaj

pantolon erkek libasıdır..küllen haramdır.....
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

hüzünlüköprü, post: 641538, member: 33601selamüaleyküm kardeşim pardesünün altında pantolon giyiyorum dedinya yani o şekilde bile pantolonu giyme demek istedim kardeşim benimki tavsiye ama karara senin tabiki

a.s tavsiyenz için saolun ama benimki dar biş değil kumaş ve çok bol yani etek gibi
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

*şehadet gülü*pantolon erkek libasıdır..küllen haramdır.....

sağol kardeşim a.e.o. kardeşim
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

o zaman geceliklerimizinde pantolon tipi
olmması gerekir ???????
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

aşka bir münasebetle de anlatmaya çalıştığımız gibi kadının giyiminde aranan şartlardan biri de erkek elbisesine benzememesidir. Rasulüllah Efendimiz'in (s.a.s) "Allah kadına benzeyen (kadınlaşan) erkeğe ve erkeğe benzeyen (erkekleşen) kadına lânet etmiştir" hadîs-i şerîfleri, öncelikle giyim-kuşamdaki benzeyişi anlatır. Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz
çok mükemmel bir yazı ekleyenden allah razı olsun...şu pantolan hastalığına yakalanmış kadınlar.okuyun ve silkinin...
ÂNI YAŞA...
merdiven

merdiven

Kıdemli Üye · 239 mesaj

çok güzel ve aydinlatici bir anlatim olmuş teşekkür ederim ben bunu anlatamadim çevremde allah c.c sizden razi olsun.........
nevin2007

nevin2007

Kıdemli Üye · 326 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.benim düşüncemde pantolonun herne şekilde kadınlar dahi giyse erkek giysisi diyorum.hayırlı günler.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.