🔒 kadının boşama yetkisi varmıdır?
1.306 görüntülenme · 8 yanıt
🔒 Konu kilitli
islam dininde boşama yetkisi kocanın hakkıdır.yalnız ona selahıyyet verilmiştir.fakat koca bu yetkiyi kısa veya uzun süreli karısına veebilir.mesela karısına bir sene veya on sene ye kadar boşama yetkisine sahipsin der.bu yetkiyi kendisine verdikten sonra kadın o süre içerisinde isterse kendini boşar istersede boşamaz.koca boşama yetkisini karısına verdikten sonra geri alıp almayacağı hususunda ihtilaf vardır racih kavle göre geri alamaz..
RE: kadının boşama yetkisi varmıdır?
rabbim cümlemizden razı olsun evet rabim o durumlara kimseyi düşürmesin ama demekki ihtiyaç olacakmışki rabbim bu güzel dinde bazı kaideleri koymuş değilmi yinede boşanma mevlamızın en sevmediği helal olma açısından rabbim kimseye yaşatmasın
rabbim cümlemizden razı olsun evet rabim o durumlara kimseyi düşürmesin ama demekki ihtiyaç olacakmışki rabbim bu güzel dinde bazı kaideleri koymuş değilmi yinede boşanma mevlamızın en sevmediği helal olma açısından rabbim kimseye yaşatmasın
NEYSE YİNEDE ÖYLE BİR HAKKIMIZ VARMIŞ.
ABLA ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.
NEYSE YİNEDE ÖYLE BİR HAKKIMIZ VARMIŞ.
ABLA ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.
KADIN BOŞANMAK İSTEDİĞİ ZAMAN KOCASI BOŞAMAZSA BOŞANAMIYO ÖLE Mİ YANİ İMAM NİKAHLARI BOZULMUYO...MESALA DİYELİMKİ Bİ KADIN KOCASIYLA ANLAŞAMIYO VE ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN AMA AYRILMAK İSTİYOR ERKEKTE İNAT EDİP BOŞAMIYOR O ZAMAN KADIN HALA ONUN NİKAHINDAMI OLMUŞ OLUYOR PEKİ BU NEREYE KADAR DEVAM EDEBİLİR BÖLE BİŞEY SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA İNAT YANİ
KADIN BOŞANMAK İSTEDİĞİ ZAMAN KOCASI BOŞAMAZSA BOŞANAMIYO ÖLE Mİ YANİ İMAM NİKAHLARI BOZULMUYO...MESALA DİYELİMKİ Bİ KADIN KOCASIYLA ANLAŞAMIYO VE ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN AMA AYRILMAK İSTİYOR ERKEKTE İNAT EDİP BOŞAMIYOR O ZAMAN KADIN HALA ONUN NİKAHINDAMI OLMUŞ OLUYOR PEKİ BU NEREYE KADAR DEVAM EDEBİLİR BÖLE BİŞEY SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA İNAT YANİ
zerdacığım ben şöyle biliyorum.belli bir süre 3 ay sanırım,hiç görüşülmezse nikahta düşermiş.doğrumu bilmiyorum.ve de bir de şöyle bir şey var.kadın eziyet görüyor,koca evine bakmayıp gayri meşru bir hayat yaşıyor ve dinine de çok soğuk.kadın bu durumdan zarar göreceğine inanıyor.bu durumda da nikahı altında kalması dinen doğrumudur.ve diyelim kocasının rızası olmadan,haberi olmadan boşuyor onu yani dünya kaidesine göre.tam olarak dinen ne zaman boş oluyor.cevaplarmısın.merak ettiğimden.
zerdacığım ben şöyle biliyorum.belli bir süre 3 ay sanırım,hiç görüşülmezse nikahta düşermiş.doğrumu bilmiyorum.ve de bir de şöyle bir şey var.kadın eziyet görüyor,koca evine bakmayıp gayri meşru bir hayat yaşıyor ve dinine de çok soğuk.kadın bu durumdan zarar göreceğine inanıyor.bu durumda da nikahı altında kalması dinen doğrumudur.ve diyelim kocasının rızası olmadan,haberi olmadan boşuyor onu yani dünya kaidesine göre.tam olarak dinen ne zaman boş oluyor.cevaplarmısın.merak ettiğimden.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3297-kadinin-bosama-yetkisi-varmidir · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Kadının Boşanma Yetkisi... İslami Bilgi ve Kaynaklar 5 cevap
- Boşama İslami Bilgi ve Kaynaklar 4 cevap
- Ümmetin Halife’yi Azletme Yetkisi Yoktur Fıkıh ve Akaîd 1 cevap
- İSLÂM'DA YÖNETİM NİZAMI Ümmetin Halife’yi Azletme Yetkisi Yoktur Halife’yi makamın Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
- MÜSLÜMAN KADININ YÜZÜNÜ PEÇE İLE ÖRTMESİ FARZ DEĞİLDİR İslâm'da, kadının, gö Fıkıh ve Akaîd 1 cevap
- Kadının Çalışması ve Kadının Malı... Nasihatler 67 cevap
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.