Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Biriniz ayakkabi giyince sagdan baslasin, cikarirken de soldan baslasin [ya ikisini birlikte giysin, ya ikisini birlikte cikarsin.]" (Muslim(2097)) Bir rivayette de: "Sakin kimse tek ayakkabi ile yurumesin, ya ikisini de cikarsin, yahut ikisini de giyinsin" buyrulmustur. (Buhari, Libas 39 Muslim(2097) Muvatta(2/916) Ebu Davud(4139) Tirmizi(1780))
Giyinmeye sağdan başlamak
1.824 görüntülenme · 6 yanıt
Giyinmeye sagdan baslamak:
Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Biriniz ayakkabi giyince sagdan baslasin, cikarirken de soldan baslasin [ya ikisini birlikte giysin, ya ikisini birlikte cikarsin.]" (Muslim(2097)) Bir rivayette de: "Sakin kimse tek ayakkabi ile yurumesin, ya ikisini de cikarsin, yahut ikisini de giyinsin" buyrulmustur. (Buhari, Libas 39 Muslim(2097) Muvatta(2/916) Ebu Davud(4139) Tirmizi(1780))
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun.
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/32885-giyinmeye-sagdan-baslamak · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- şeytananın SAĞDAN YAKLAŞMASI Dini sohbet 14 cevap
- karnesi sağdan verilenler? Genel Konular 4 cevap
- Kurânı Kerim niçin sağdan sola doğru yazılır, bunun önemli bir hikmeti mi vardır? Kuran-ı Kerim 2 cevap
- Yemeğe tuzla başlamak sünneti Sünnet-i Seniyye 5 cevap
- Namaza Başlamak Istiyorum Sesli Görüntülü Dini Sohbetler 32 cevap
- Hayata Sıfırdan Başlamak . . . Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.