kertenkele....

983 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

Japon mimarlarından biri evini baştan aşağı yeniliyordu. Tamirat esnasında söktüğü kapılardan birinin duvarla irtibatlı bölümünde, iç kısmında, iki tahta arsında sıkışıp kalmış bir kertenkele buldu. Biraz daha dikkatle bakınca kertenkelenin canlı olduğunu fark etti.
Onu oradan kurtarmaya çalışırken bu kez kertenkelenin bir ayağından duvara çivilenmiş olduğunu gördü.
On yıl önce yapılan eve kapısı takılırken dışarıdan çakılan bir çivi, o an kapıyla duvar arasında bulunan kertenkelenin ayağına isabet etmiş olmalı diye düşündü Japon mimar.
Peki nasıl olmuştu da bu kertenkele, bir santim boyu bile kıpırdayamadığı bu karanlık duvar boşluğunda on yıldır canlı kalmayı başarmıştı?
Mimar, tamirat işlerini bir kenara bırakarak kertenkeleyi izleme ye başlı. Bu kertenkelenin sadece havayla beslenmediğine göre, bunca yıl yaşamını nasıl sürdürebildiğini merak ediyordu.
Bir süre sonra duvar boşluğunda bir hareket oldu. Japon mimar, nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkelenin geldiğini gördü. Gelen kertenkele, yerinden kıpırdayamayacak halde olana ağzında yiyecek taşıyordu.
Bu kertenkele diğerinin belki annesiydi, belki eşi, belki de arkadaşı Kim bilir? Ama bilinene bir şey var ki aralarındaki güçlü sevgi, birinin bıkıp usanmadan diğerini hayatta tutabilmek için ona yiyecek taşımsına neden olmuştu.

yanlış yere konu açmış olabilirim...başka nereye açacağımı şaşırdım..:(
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Es-Selamün Aleyküm aslında doğru yere açmışsınız.Çok güzeldi beğendim paylaşım için teşekkürler...ALLAH'a emanet olun....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

€bru;635276Es-Selamün Aleyküm aslında doğru yere açmışsınız.Çok güzeldi beğendim paylaşım için teşekkürler...ALLAH'a emanet olun....

a.s kardeşim rica ederim..
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

selamun aleyküm teşekkürler gerçekten çok güzel bi paylaşımdı... selam ve dua ile
DuaLar

DuaLar

Mübarek Üye · 1.107 mesaj

çok şaşırtıcı ALLAH RAZI olsun paylaşım için
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

s.a ibret alınması gereken bir konu.İnsanoğlunda bile olmayan bir hassasiyet emaresi kertenkeledeki hâl.Rabbim razı olsun.aeol
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

____selamün aleyküm
kertenkelede bile var vefa duygusu biz insanlar ne kadar gafiliz.-ne kadar umursamaz..
emeginize saglık kardeşim
rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile_____
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Ahhh Vefa Ahhhh

Selametle kardeşim...
kahraman99

kahraman99

Aktif Üye · 50 mesaj

Tam yerine yazmissin yani askin tarif mekani gönlünü hakka vermislerin hikayelerine ..Bu hikaye baska sayfayada konmazdi.Ellerine saglik..ALLAH RAZI OLSUN...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.