çay saati

1.100 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum
arkadaşlar

cok kolay ve çay saatınde vazgecemdığınız vazgecemıceğınız bır tarıf

malzemelerımız:
1.mılföy hamuru
2.2 patates
3.3sosıs
4.sıvı yağ
5.yumurta sarısı
6.çökelek
7.çörek otu

yapılışı:

hazır mısınız mmmmmmmm

patateslerı haşlıyoruz.sonra sosıslerı ınce ınce doğruyoruz ,patateslerı de doğruyoruz ve çökeleğı de hepsını bır kapta karıştırıyoruz.icine tuz ve yağ koyup bıraz karıştırıyoruz bır kenara alıyoruz.mılföy hamurunu hazır olanlardan tabıı.kare olanları tek tek alıyoruz ve ıcıne hazırladığımız malzemeden oyup dığer kenarını bırleştırıyoruz ve etrafını kuçuk kuçuk parmaklarımzla guzelce kapatıyoruz.uzerıne yumurtasarısı ve çörek otu koyuyoruz ve 3oo derecelı fırında kızarıncaya kadar pışırıyoruz

sonra cıkarıyoruz servıs tabağına alıp
yanına guzel bır çay demleyıp
mısafırlerımızı çağırp ıkram edıyoruz:B

afıyet olsun:B
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün aleyküm Gülnisa Hocam..

Gelmiş çörekotlu tarifimiz:D... Ben de kaydettim her zamanki gibi;).. Çay saatinden hariç bir zamanda deneyeceğim inşallah..Emeğinize, ellerinize sağlık hocam..Selam ve baki dua ile En Yüce'ye emanetsiniz inşallah..
gülnisa

gülnisa

afıyet olsun guzel yureklı kardeşım bu tarıfıme vesıle delete kardeşım oldu çörek otunun faydalarını okuyunca yazdım
allaha emanet olun
gülnisa

gülnisa

selamunaleykum
yazmasanız bıle sanırım 23 defa okunmuş
demek kı akşama yapacaksınız :)
afıyet olsun
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

selamun aleyküm Gülnisa abla Ben sade içtiğim için çayı yanında vazgeçilmez bir şey olmuyo :K Misafiri olanlar yapsın tabi Afiyet olsun .. Allah'a emanet olun selametle...

gülnisa

gülnisa

gecekonduselamun aleyküm Gülnisa abla Ben sade içtiğim için çayı yanında vazgeçilmez bir şey olmuyo :K Misafiri olanlar yapsın tabi Afiyet olsun .. Allah'a emanet olun selametle...

aleykumselam
problem mı kardeşım sana meyve suyu ıle ıkram ederız ılla kı ıkram edecez :):)
allaha emanet ol
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.