Kadın Eşine Seslenirken ???

2.056 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
ozlem_37

ozlem_37

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Selamün Aleyküm
Sizlere bir soru uzun zamandır aklımı meşgul ediyor.Dinimizce kadının eşine ismiyle hitap etmesi caiz değil.Peki ne demeli?Bunun aile ortamı var sokakta olma durumu var.Nerede ne demeli ?Ne dersiniz?
NOT=BURADAKİ CEVAPLARI TOPLAYIP EN ÇOK ŞU HİTAP KULLANILIRMIŞ ŞEKLİNDE İSTATİSLİKTE OLUŞTURACAĞIM.

Selam ve dua ile kalınız...
HANIM K

HANIM K

Aktif Üye · 54 mesaj

Slm

Slm

BEN EŞİME,DIŞARDA YA DA ÜÇÜNCÜ Bİ ŞAHIS VARSA YANIMDA .....BEY,BAZEN....HOCA<EŞİM ÖĞRETMEN OLDUĞU İÇİN>DİYE HİTAP EDİYORUM.SONUNA Bİ TAKI GETİRİYORUM.AEOLUN
DuaLar

DuaLar

Mübarek Üye · 1.107 mesaj

eŞİNE İSMİYLE HİTAP ETMESİ CAİZ DEGİL Mİ?????????
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

selamün aleyküm

Ben başkasının yanında eşime ismini ve sonun da bey ekleyerek söylüyorum ama evde ismiyle hitap ediyorum.

Ama yaşlı bir teyzemiz vardı o da derdi ki bize eşlerimize efendı dememiz gerekiyor dıye o zaman yaşım küçük ve pek bilinçli olmadığım için sebebini sormadım ama bende merak etmişimdir hep gerçekten efendımı demek gerekir ya da daha farklı ne
baturay.m

baturay.m

Aktif Üye · 98 mesaj

Erkek eşine;HANIM
Kadında eşine;BEY
DEMELİDİR.
ozlem_37

ozlem_37

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Allah razı olsun paylaşımlarınız için ama daha çok katılım bekliyorum inşallah.
Çünkü istatistik yapacağım.Ama ben inş. şunu söylemeyi uygun görüyorum
"Bey" ...:H Selam ve dua ile kalınız.
MAKBERGÜLÜ

MAKBERGÜLÜ

Kıdemli Üye · 467 mesaj

merhaba ben eşimin adını hiç söylemedim .12 senedir evliyim vede yaklaşık17 senedir tanışıyoruz.bu kadar zamanda nasıl mı hitap ettim.eğer büyüklerimiz yoksa 'hayatım' derim.varsada' bey'.rahmetli ananem öğretmişti eğer haım eşine adını söylerse 7 çeşme kurur,beyi hanımını adıyla çağırırsada 7 çeşme coşarmış diye...artık çocukluktan mı bilmem eğer evleneceğim insanla karşılaşırsam asla adını söylemem demiştim vede öylede yaptım.halada adını söyleyemem.bu arada adı peygamber efendimizin adı'mustafa'.....selamlar..
Umut yolcusu

Umut yolcusu

Yeni Üye · 1 mesaj

Bence bey en uygun hitap tarzı olur
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.