1 Nisan Diye Bilinen

1.634 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
kursun kalem

kursun kalem

Kıdemli Üye · 143 mesaj

HALA DOSTUNU DÜŞMANINI TANIYAMAYANLARA TARİHTEN ALINACAK ÇOK İBRET DERSLER VAR AMA ANLAYANA TABİ!

1 Nisanın tarihçesi;15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı
değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde
İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size
bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının
kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların
öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan

1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır. Saygı ve selamlar..!
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

hala Dostunu Düşmanini Taniyamayanlara Tarihten Alinacak çok Ibret Dersler Var Ama Anlayana Tabi!

selam ve dua ile kalın sayın kardeşim selametle hayırlı günler.
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm

Ben bunu bilmiyordum yani 1 Nisan hep şakalarla geçerdi bundan sonra benim için böyle bişey olamaz sayenizde bunu da öğrenmiş oldum sağolun Allah c.c. razı olsun üzüldüm

Selametle:gulegule
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

allah razı olsun kardeşim bu bilgini bizlerle paylaştıın için . 1 nisanın nasıl başlatıldıını merak ediyodum sayende öğrenmiş olduk rabbim razı olsun inş
vuslat_hasen

vuslat_hasen

Kıdemli Üye · 159 mesaj

Allah razı olsun kardeşim
bilmiyordum böyle bir tarihçesi olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.
çok üzüldüm
selametle...
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

selamun aleyküm zaten mantık olarakta saçma bir şey gerçekten ... Avrupalı Oldukya Millet olarak Onlara benzemeye çallışıyoruz

Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan

1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır
:(

derya61

derya61

Aktif Üye · 60 mesaj

Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için öğrenmiş olduk Allah bizi benzetmesin onlara hiç birimizi. bende hiç beğenmiyorum bu bir nisan şakalarını insanları kandırmak hiç hoş değil. şaka yapacağım diye insanlar hiç düşünmeden bir sürü yalan solüyolar.
melek91

melek91

Üye · 33 mesaj

derya61Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için öğrenmiş olduk Allah bizi benzetmesin onlara hiç birimizi. bende hiç beğenmiyorum bu bir nisan şakalarını insanları kandırmak hiç hoş değil. şaka yapacağım diye insanlar hiç düşünmeden bir sürü yalan solüyolar.

size aynen katııyorum 1 Nisan şakalarından hoşlanmam...
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

selamun aleyküm kardeşim..
paylaşımın için tşk.ederim..
rabbim razı olsun..

hayırlı günler..
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

Selamun Aleyküm. Ben Bilmiyordum Bu Olayi.allaha Emanet Olun.paylaşiminizdan Ve Bilgi Verişinizden Allah Razi Olsun...selam Ve Duayla...
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Emeğinize Sağlk Yerinde Ve Doğru Bir Konu Paylaşmişiniz
son osm@nlı
akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

HALA DOSTUNU DÜŞMANINI TANIYAMAYANLARA TARİHTEN ALINACAK ÇOK İBRET DERSLER VAR AMA ANLAYANA TABİ
TEŞEKKÜR EDERİZ BEN BÖYLE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM.BİZİ BU KONUDA BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.BİR DAHA YAPMAYIZ İNŞALLAH
akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

:evet SEVGİLİLER GÜNÜNÜ DE BİR PAPAZIN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNÜ TÜM DÜNYAYA KUTLATMAK AMACIYLA OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR DOĞRU MU ACABA BİZ BU YÜZDEN KUTLAMIYORUZ:H:H
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

çok güzel bi paylaşım kardeşim Rabbim razı olsun zaten çok gereksiz ne işe yarıyoki yararı nedir hiç anlamadım ben emeğine sağlık....
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
1 nisan benim için anlam olarak bir şey ifade etmiyordu.okuduklarımdan sonra son noktayıda koydum.paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.islam aleminin çook güzel günleri var allahımıza şükürler olsun.
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

aa bilmiyordum ben sağol paylasımın ıcın emeğine sağlık...
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

ben de geçen yıl okumuştum.hatta çoluk çocuk daha beter işkenceler yapmışlar.insan düşünemiyor bile.özel günlere bir antipati duyarım zaten.(bayram vs.hariç) insanların zihinlerini boş şeylerle meşgul etmekten başka bir işe yaramadığını düşünüyorum.biz ne evlilik yıl dönümü,doğum günü,anneler günü gibi suni sevgi günlerini anmayız.ömür zaten gelip geçiyor.sağlık sıhhat huzur olsun yeter.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.