Tükeniyorum Rabbim!

2.013 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

Tükeniyorum Rabbim!

Yalnız kaldığımı düşünüp, varlığının her an, her noktada tezâhür ettiğini, beni devamlı koruyup gözettiğini, gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman, “Rabbim” demeyi unuttuğum an tükeniyorum!

Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım, Sana güvendiğim, Sen’inle başlayıp, Sen’inle devam ettiğim, tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an!

“Ne güzel Dost’sun” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Tüm sevdiklerimden; anne-babamdan, cânandan, ten kafesindeki cândan daha yakın olduğunu bilerek, ellerimi Sana açmayı, Sen’den netice, Sen’den çâre beklemeyi unuttuğum zaman!

“Bu dertler neden bana?” dediğim an tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Sen’inle dolduğum, gözümü açtığımda Sen’i bulduğum, en sağlıklı irtibatı Sen’inle kurduğum, tüm dünya bana küsse de Sen’in dostluğunu ümid ettiğim an! “Kahrın da hoş , lütfun da hoş” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...

“Beni affet” demeyi azalttığımda tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen’inle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm, O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Sen’inle yürüdüğüm, dua ederek Sen’inle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda… “Ya Rab, bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum! Cânımda Sen’i buluyorum! Sen’inle huzur doluyorum!

Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir. Sen’i yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun, sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır... O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır. Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim, sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir. “La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..

ALINTI
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

“La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

selam ve dua ile kalın selametle.
nihalim

nihalim

-KAAN-
“La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

selam ve dua ile kalın selametle.

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir. Sen’i yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun, sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır... O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır. Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim, sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir. “La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

Selamün Aleyküm Değerli Nihal AblamB)
Emeğinize, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum bu güzel paylaşımınızı da.. Çok güzel ve çok anlamlıydı.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah..Rahman c.c'nin ''Hayy c.c'' ism-i celilesinin her daim üzerimizde tecelli bulabilmesi için, O'nu anmaktan, O'nunla olmaktan bir an olsun vazgeçmememiz gerekir, aksi halde o zaman bizler ''tükeniyoruz.'' Suyundan uzaklaşan bir çiçek gibi, yağmursuz kalmış, çorak bir toprak gibi oluyoruz.. İşte O bize böyle ''Hayy''at veriyor, böyle diriltiyor bizleri.. O'nunla hayat ve can buluşumuz; O'na bağlılığımızın ve muhtaçlığımızın en aşikar belgesi..Ve bir kul için de en onur verici muhtaçlıktır bu.. Sadece O'na muhtaç olmak... Allah c.c bizlerin O'na olan bu esaretini daim eylesin, nefisler böyle özgürleşiyor, kalp böyle ''Hay''at buluyor...

Değerli Nihal Ablam, avatarı kullandığınız için çok teşekkür ederim, çok hoş olmuş, sağolunuz..(Ben sizden almış gibi oldum değerli ablam, est. kusura bakmadım, içiniz müsterih olsun):).. Allah c.c razı olsun..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetsiniz inşallah..B)
nihalim

nihalim

aliye_aliye

Selamün Aleyküm Değerli Nihal AblamB)
Emeğinize, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum bu güzel paylaşımınızı da.. Çok güzel ve çok anlamlıydı.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah..Rahman c.c'nin ''Hayy c.c'' ism-i celilesinin her daim üzerimizde tecelli bulabilmesi için, O'nu anmaktan, O'nunla olmaktan bir an olsun vazgeçmememiz gerekir, aksi halde o zaman bizler ''tükeniyoruz.'' Suyundan uzaklaşan bir çiçek gibi, yağmursuz kalmış, çorak bir toprak gibi oluyoruz.. İşte O bize böyle ''Hayy''at veriyor, böyle diriltiyor bizleri.. O'nunla hayat ve can buluşumuz; O'na bağlılığımızın ve muhtaçlığımızın en aşikar belgesi..Ve bir kul için de en onur verici muhtaçlıktır bu.. Sadece O'na muhtaç olmak... Allah c.c bizlerin O'na olan bu esaretini daim eylesin, nefisler böyle özgürleşiyor, kalp böyle ''Hay''at buluyor...

Değerli Nihal Ablam, avatarı kullandığınız için çok teşekkür ederim, çok hoş olmuş, sağolunuz..(Ben sizden almış gibi oldum değerli ablam, est. kusura bakmadım, içiniz müsterih olsun):).. Allah c.c razı olsun..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetsiniz inşallah..B)

Aleykümselam...kalbi güzel kareşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine ,yüreğine sağlık çok güzel yorumlamışsın...MAŞALLAH...
beğeniyle okuyorum yazdıklarını...ben teşekkür ederim unutmadığın için...
:( düşünceniz için sağolun...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

SAİD NURSİ
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

EsSelamuAleyküm Kıymetli NİHAL Kardeşim..

"Dirilişlerimin SANA koşan yollarında beni daim kılmanı..
tükenmişliğe meyleden aciz anlarımda yardımını diliyorum
Rabbim.."

Allah(CC) razı olsun Kardeşim..Yine çok güzel bir konuyu bizlerle paylaşarak..Allah(CC) dostluğunun "ipine" sımsıkı sarılmak olduğunu.."LailaheillAllah" kalesine dua-dua sığınmanın gerekliliğini
dirilişe vesile..tükenişe set olacağını hatırlattınız..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
nihalim

nihalim

talipamca
EsSelamuAleyküm Kıymetli NİHAL Kardeşim..

"Dirilişlerimin SANA koşan yollarında beni daim kılmanı..
tükenmişliğe meyleden aciz anlarımda yardımını diliyorum
Rabbim.."

Allah(CC) razı olsun Kardeşim..Yine çok güzel bir konuyu bizlerle paylaşarak..Allah(CC) dostluğunun "ipine" sımsıkı sarılmak olduğunu.."LailaheillAllah" kalesine dua-dua sığınmanın gerekliliğini
dirilişe vesile..tükenişe set olacağını hatırlattınız..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Aleykümselam...Talip abi ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

SAİD NURSİ
berrock

berrock

Yeni Üye · 4 mesaj

SELAM VE DUA İLE
nihalim

nihalim

berrockDurdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..

SELAM VE DUA İLE

AMİN...ALLAH c.c. yar ve yardımcımız olsun...selam ve dua ile...selametle...

SAİD NURSİ
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

amin amiin amin allah razı olsun
nihalim

nihalim

cerennurumamin amiin amin allah razı olsun

ALLAH c.c. sizden de razı olsun...selametle...

SAİD NURSİ
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen’inle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm, O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Sen’inle yürüdüğüm, dua ederek Sen’inle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda… “Ya Rab, bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum! Cânımda Sen’i buluyorum! Sen’inle huzur doluyorum! selamün aleyküm kardeşim.çok ama çok beğendim.ne kadar güzel ifade edilmiş.Allah razı olsun.emeğinize sağlık.selam ve dua ile kalın.
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kardeşim.
Ve aleykümüsselam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Allah razı olsun kardeşim,
Siz de Allah'a emanet olun
Selam ve baki dua ile kalın.

Allah razı olsun kardeşim, bayramınız mubarek olsun,
Allah'a emanet olun

nihalim

nihalim

mahsun kulDiriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen’inle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm, O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Sen’inle yürüdüğüm, dua ederek Sen’inle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda… “Ya Rab, bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum! Cânımda Sen’i buluyorum! Sen’inle huzur doluyorum! selamün aleyküm kardeşim.çok ama çok beğendim.ne kadar güzel ifade edilmiş.Allah razı olsun.emeğinize sağlık.selam ve dua ile kalın.

Aleykümselam değerli kardeşim t.ederim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
selam ve dua ile...

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

Delete, post: 798386, member: 31934Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kardeşim.
Ve aleykümüsselam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Allah razı olsun kardeşim,
Siz de Allah'a emanet olun

Allah razı olsun kardeşim, bayramınız mubarek olsun,
Allah'a emanet olun

Aleykümselam kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
sizinde Bayramınız Mübarek olsun...ALLAH c.c. emanet olun...selamete

SAİD NURSİ
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

s.a kardeşim çok güzel bir paylaşım....
çok duygulandım: (:( selametle...
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj

Sen’inle huzur doluyorum!

DEĞERLİ KARDEŞİM
YÜREĞİNE SAĞLIK
SENİ GÖRDÜĞÜME SEVİNDİM
ALLAH'A C.C. EMANET OL
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
nihalim

nihalim

berat05

Sen’inle huzur doluyorum!

DEĞERLİ KARDEŞİM
YÜREĞİNE SAĞLIK
SENİ GÖRDÜĞÜME SEVİNDİM
ALLAH'A C.C. EMANET OL

ablacım ALLAH cc. razı olsun İNŞALLAH...
ablacım teşekkür ederim ...hayırlı bayramlar ...
ALLAH c.c. emanet olun...selametle

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

_şimal_s.a kardeşim çok güzel bir paylaşım....
çok duygulandım: (:( selametle...

Aleykümselam güzel kardeşim t.ederim
evet halısınız...selametle...

SAİD NURSİ
sevinç 54

sevinç 54

Yeni Üye · 0 mesaj

selamun aleyküm emeginize saglık allah razı olsun bu duaya binlerce kez amin diyorum rabbim tüm ümmeti muhammedin günahlarını affetsin bizi sevdigi kullarından eylesin inş allah yolunuzu açık etsin amin amin amin amin lahailahe illahlah muhammeden rasuluullah..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.