Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?

2.802 görüntülenme · 36 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..
(alıntı)
mekansiz

mekansiz

Yeni Üye · 2 mesaj

arkadaslar bu siteye yeni girdim cok guzel seyler varmiş

arkadaslar bu siteye yeni girdim cok guzel seyler varmiş

selamun aleykum arkadaşlar cok guzel şeyler varmiş burda
ferahhfeza

ferahhfeza

mekansizselamun aleykum arkadaşlar cok guzel şeyler varmiş burda

_-------aleyküm selam teşekkür edrim
selametle_______
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

emegine saglık kardeşim ahh içimi acıtıyor tesettürün şu hali
nasıl ,nasıl etsekte düzeltsek bişeyleri
bize düşen hakkıyla yaşamak dinimizi biz yaşarsak elbet bir gün düzelir bu gidişat
ferahhfeza

ferahhfeza

efzairememegine saglık kardeşim ahh içimi acıtıyor tesettürün şu hali
nasıl ,nasıl etsekte düzeltsek bişeyleri
bize düşen hakkıyla yaşamak dinimizi biz yaşarsak elbet bir gün düzelir bu gidişat

______ inşallah kardeşim
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile______
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

RAHMAN razı olsun anlamlı pa ylaşımınızdan ötürü ..SELAM VE DUA İLE
[medya]
ferahhfeza

ferahhfeza

yun_us25, post: 624383, member: 13352RAHMAN razı olsun anlamlı pa ylaşımınızdan ötürü ..SELAM VE DUA İLE

__amin inşallah rabbimse sizden razı olsun inşallah
selam ve dua ile______
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum kardeşım
guzel bır paylaşım gençlık nereye gıdıyor demı
hayat
hayatın anlamını kavratmalı once
doyumsuzluk başlamış bızlerde
onu durdurmalı demı
allah razı olsun
allaha emanet olun
ferahhfeza

ferahhfeza

gülnisaselamunaleykum kardeşım
guzel bır paylaşım gençlık nereye gıdıyor demı
hayat
hayatın anlamını kavratmalı once
doyumsuzluk başlamış bızlerde
onu durdurmalı demı
allah razı olsun
allaha emanet olun

________aleyküm selam hayırlı akşamlar
çok haklısınız çokkk...
gençlik gitti bulamıyoruz bile...dini hayat görüşü olarak kabul edende etmeyende(hepsi degil tabi)...
asimile olmuş emperyalizm kıskacında... şuursuz bir gençlik var
işin vahim tarafı bunu dindar kesimin çocuklarıda yapıyor yeşil sosyete...
rabbime emanet olun
selam ve sevgilerimle_________
ferahhfeza

ferahhfeza

_________hayırlı akşamlar________
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

Selamünaleyküm...
Hayirli Akşamlar Aminenur Kardeşim...
Güzel Bir Konuya Değinmişsin...
Hayatimizin çizgisi Yavaş Yavaş Değişmekte...
Ama "değişimin Gelişim Olmadiği" Farkliliklar ürkütüyor Bizi...
Konu Dipsiz Kuyu Misali Derin...
Söylenecek, Yazilacak O Kadar çok şey Varki...
Işin Ilginci, Bu Vahim Durum Bilinçli Kesimin Dejenerasyonu...
Yani herkes herşeyin farkında...
Rabbim Hidayet Versin... Demekten Başka Ne yApabilirizki...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim. çok güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım sonumuzu hayr eylesin...çünkü bu gidiş gidiş değildir.

ALLAHa emanet olunuz. Selamünaleyküm...
ferahhfeza

ferahhfeza

ysmnkaos, post: 624600, member: 76487
Selamünaleyküm...

Hayirli Akşamlar Aminenur Kardeşim...
Güzel Bir Konuya Değinmişsin...
Hayatimizin çizgisi Yavaş Yavaş Değişmekte...
Ama "değişimin Gelişim Olmadiği" Farkliliklar ürkütüyor Bizi...
Konu Dipsiz Kuyu Misali Derin...
Söylenecek, Yazilacak O Kadar çok şey Varki...
Işin Ilginci, Bu Vahim Durum Bilinçli Kesimin Dejenerasyonu...
Yani herkes herşeyin farkında...
Rabbim Hidayet Versin... Demekten Başka Ne yApabilirizki...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

_______aleyküm selam yasemin kardeşim
çok haklısınız
taşlar yerinden bir oynadı tekrar yerini bulamıyor
özenti ve başkalaşma almış başını gidiyor...
üstelik bunu din adına yapanlarda var işin elim tarafı bu
yorumunuz için teşekkür ederim
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________
ferahhfeza

ferahhfeza

Im_muslimALLAH razı olsun kardeşim. çok güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım sonumuzu hayr eylesin...çünkü bu gidiş gidiş değildir.

ALLAHa emanet olunuz. Selamünaleyküm...

________aleyküm selam kardeşim
rabbim sizdende razı olsun inşallah
haklısınız
selam ve dua ile_______
efşan

efşan

Aktif Üye · 94 mesaj

bu toplumun içinde bazen farkında olmadan neler yapıyoruz bu yazıyı okuyunca kendimizden birşeylerde bulmak mümkün kendimizi diğer insanlardan farklı tutmak zorundayız bazen yalpalasakta bu yolda rabbim affetsin yinede çaba göstermeye çalışmak kendimizi sirkelemekte güzel bişey çok şükürki
Zoraki_38

Zoraki_38

Yeni Üye · 2 mesaj

Zor Hayat

Zor Hayat

Selamun Aleyküm
Yeni üye Oldum Almanyadan Katiliyorum Yakinda 19 Yasina Girecegim Allahim Nasip Ederse
Konuya Geliyim
Herseyde Cok Haklisin Kardes Ama Bu Zaman öyle Bi Zamanki Yani Hersey Cok Zor Oldu
Mesela Ben Namazimi Kilarim Ama Muziksizde Kalmam
Kuranimi Okurum Tesbihimi Cekerim Ama Makyajdanda Geri Kalmam
Giyinisimde Tam Tesettür Degil Ama Kapaliyim Fazla Dar Giyinmem
Bi Ara Cok Heveslenmistim Pardesü Giyinmeye Ama Olmadi Ne Biliyim Ortam Felan..cok Olgun Gösteriyor Pardesü Beni Diyorum Ve Giyinmekten Vazgeciyorum..bazen Kendimden Nefret Ediyorum Ne Olurdu Sanki Tva Bakmasam Makyaj Yapmasam Süslü Püslü Giyinmesem??ama Olmuyor Vazgecemiyorum...:!:!
ferahhfeza

ferahhfeza

efşan, post: 626395, member: 77140bu toplumun içinde bazen farkında olmadan neler yapıyoruz bu yazıyı okuyunca kendimizden birşeylerde bulmak mümkün kendimizi diğer insanlardan farklı tutmak zorundayız bazen yalpalasakta bu yolda rabbim affetsin yinede çaba göstermeye çalışmak kendimizi sirkelemekte güzel bişey çok şükürki

______-teşekkür ederim
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_______
islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

teşekkür ederim size paylaşımınız için.esenlikler dilerim
ferahhfeza

ferahhfeza

Zoraki_38Selamun Aleyküm
Yeni üye Oldum Almanyadan Katiliyorum Yakinda 19 Yasina Girecegim Allahim Nasip Ederse
Konuya Geliyim
Herseyde Cok Haklisin Kardes Ama Bu Zaman öyle Bi Zamanki Yani Hersey Cok Zor Oldu
Mesela Ben Namazimi Kilarim Ama Muziksizde Kalmam
Kuranimi Okurum Tesbihimi Cekerim Ama Makyajdanda Geri Kalmam
Giyinisimde Tam Tesettür Degil Ama Kapaliyim Fazla Dar Giyinmem
Bi Ara Cok Heveslenmistim Pardesü Giyinmeye Ama Olmadi Ne Biliyim Ortam Felan..cok Olgun Gösteriyor Pardesü Beni Diyorum Ve Giyinmekten Vazgeciyorum..bazen Kendimden Nefret Ediyorum Ne Olurdu Sanki Tva Bakmasam Makyaj Yapmasam Süslü Püslü Giyinmesem??ama Olmuyor Vazgecemiyorum...:!:!

_______selamün aleyküm
kardeşim rabbim yardımcınız olsun inşallah...
inşallah hakkıyla kapanıp hakkıyla yaşarsınız... bu dünya gelip geçici ...o yüzden şeytanın aldatmacalrından hilelerinden tuzaklarından korunmak gerekir
mevla hepimizi korusun inşallah
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..

s.a çok güzel bir yazı emeğine sağlık söylenebilecek herşey söylenmiş yazıda!!!hakikaten internet cafeler çocuklarımızın temiz geleceğini çaldı...aeolunuz
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.