Domates Reçeli
2.377 görüntülenme · 10 yanıt
anammm domatesinde reçelimi var??? daha neler duyacam abla ben bilmiyom bilsem yazardim kusura bakma selam ve dua ile...:eek::p:confused:
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
hamsi reçeli duymuştum ve hatta patlıcan ama dometesi ilk kez duyuyorum... farkli lezzetler peşinde olmak güzel inşallah çıkar tarifi yaparız kardeşim....
Bende ilk defa duydum bu reçeli....

Domates Reçeli Tarifi
Malzemeler
4 kilo linda tipi domates
1 kilo kireç suyu
4 kilo şeker
150 gr fındık veya badem
1 adet limon
Yapılışı
Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo şeker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa taklalandıktan sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır, o kaynatılmaya başlanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir

Domates Reçeli Tarifi
Malzemeler
1 kilo kireç suyu
4 kilo şeker
150 gr fındık veya badem
1 adet limon
Yapılışı
Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo şeker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa taklalandıktan sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır, o kaynatılmaya başlanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir
[mihriban, post: 0"]
Domates Reçeli Tarifi
Malzemeler
1 kilo kireç suyu
4 kilo şeker
150 gr fındık veya badem
1 adet limon
Yapılışı
Kardeşim sağolasın görüntüsü bile iştahımı açtı kesin yapmam lazım bu reçeli tadı çok güzel ama kafamı karıştıran bişey var "kireç suyu" ne? bildiğimiz musluk suyu mu oluyo onlarda zaten kireçli enteresan bişey neyse kardeşim Allah c.c. razı olsun selametle
rüyam3, post: 622653, member: 73855Kardeşim sağolasın görüntüsü bile iştahımı açtı kesin yapmam lazım bu reçeli tadı çok güzel ama kafamı karıştıran bişey var "kireç suyu" ne? bildiğimiz musluk suyu mu oluyo onlarda zaten kireçli enteresan bişey neyse kardeşim Allah c.c. razı olsun selametle
SelamunAleykum kardesim,sanirim sonmemis kireçten bahsediyorlar,
-2 avuç kadar kirecin üzerine 3lt.su koyuyor karıştırıyoruz.3-4 saat sonra kireç dibe çöküyor.
-Üstte biriken duru su kireçli su oluyor.
sonra domatesler bu suda bekletiliyor,tabiki daha sonra domatesleri 7 veya 8 su yikamayi unutmayin,umarim yardimci olur....
selamün aleyküm
kardeşim merakla bekliyordum ama gerçekten kireç suyu bildigimiz kireç mi .... çok ilginç
bir zararı olmazmı acaba kireçin????
kardeşim merakla bekliyordum ama gerçekten kireç suyu bildigimiz kireç mi .... çok ilginç
bir zararı olmazmı acaba kireçin????
İlk defa duyuyorum adını çok ilginç...Doğrusu çok merak ediyorum tadını...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/32019-domates-receli · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.