Sıkıntı Ve Üzüntü İçin Dua

242.008 görüntülenme · 1.284 yanıt

Paylaş:
rumuzgüller

rumuzgüller

Kıdemli Üye · 264 mesaj

selamınaleyküm tabiki anlatırım 7 kere yasin 16 kere selamunkavlenminrabbirrahim 14zaliketaktirülazizülalim 4 kerede izaeradeşeyenkünfeyekün okurken sayılı yerlerde böyle okunacakmış bir hocamız anlattı bende sizlerle paylaşmak istedim
İçine NEFS karışmış her iş, her oluş, her duruş Allah'dan uzaktır!
zam_siyah

zam_siyah

Aktif Üye · 57 mesaj

Seçme dualar

Seçme dualar

Malik bin Yesar'dan rivayet edildiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

“Her kim sabahladığında üç kere: "Eûzu billahis semiyyil aliymi mineşşeytanirracim (Kovulmuş şeytanın şerrinden hakkıyla işiten ve her şeyi bilen Allah’a sığınırım).” Dedikten sonra Haşr suresinin sonundan üç ayet okursa, Allahü Teâlâ o kişiye akşama kadar duâ etmek üzere yetmiş bin melek görevlendirir. O gün ölürse, şehit olarak ölür. Akşamladığında bunları okuyana da aynı derece vardır.

Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/26.

Haşr suresinin son üç ayeti:

Huvallahulleziy la ilahe illa huve 'alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.

Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu'minul muheyminul 'aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi 'amma yuşrikune.

Huvallahul halikul - bariy-ulmusavviru lehul'esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel'ardı. Ve huvel'aziyzulhakiymu.

Meali:

O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân'dır, Rahîm'dir.

O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağıi, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir

zam_siyah

zam_siyah

Aktif Üye · 57 mesaj

selamün aleyküm sizlerin de günlük hayatta veya devamlı okudunuz veya kitaplardan bulupta sizde bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Hem bilmedimiz farklı duaları öğrenmiş oluruz böylece allah'a emanet olun.
EL-CAMİ

EL-CAMİ

Kıdemli Üye · 186 mesaj

Akrep ve yılan sokmaması için dua

Akrep ve yılan sokmaması için dua

Akrep ve yılan sokmaması için okuması geren dua"Eüzü bikelimatillahittammati min şerri ma halak"

Sizlerde bu duayı okuyabilirsiniz..
EL-CAMİ

EL-CAMİ

Kıdemli Üye · 186 mesaj

Felç Hastalıkları İçin

Felç Hastalıkları İçin

1.Sarımsak yemek,ağız yüz çarpılmasını giderir.

2."Zilzal" süresini 41 kere okuyup felçli mahalesürüldüğünde veya üflendiğinde biiznillah izale eder.

3."Selemu kavlen min Rabirrahim" ayet-i kerimesi818 okunup bir suya üflenerek yedi güz içindiğinde Allah'ın inayetiyle her türlü felç içi şifadır.
nermin.demir

nermin.demir

Kıdemli Üye · 390 mesaj

Allah kimseye göstermesin.Ama bilgimiz olsun.İnsan oğlu herşey başımıza gelir.Allah razı olsun.emeğine sağlık.Paylaşımın için sağol.
hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj

dua

dua

RABBİM
Rabbimiz muhtacız sana,

Huzurunda el açtık,

Affımız için dualar saçtık,

Rahman isminle Rahmet eyle,

Koyma bizi perişan halimize,

Mağfiretine muhtaç olan mücrimleriz,

Bırakma ellerimizi,

Kabul eyle dualarımızı…

"Göklerin ve Yerin Hükümranlığı Allah'ındır.
Allah'ın Herşeye Gücü Yeter" (Ali İmran 189)
"Göklerde ve Yerde Olanların Hepsi O' nundur.
Hepsi O'na bouyun Eğmiştir. O Göklerin ve Yerin Eşsiz
Yaratıcısıdır. O bir şeyi Dilediğinde ona sadece
"OL" der oda hemen oluverir"
(Bakara 116-117, Al-i İmran 47)

Evet Ya Rabbi senin varlığına ve birliğine iman
ettiğimiz gibi GÜCÜNE, KUVVETİNE, KUDRETİNE
VE AZAMETİNE kuşkusuz, şübhesiz, endişesiz İMAN ETTİK.
"EY RABBİMİZŞÜPHESİZ BENİM HAYATIM VE ÖLÜMÜM
HEPSİ SENİN SENİN İÇİNDİR."
hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj

Aff

Aff

"EY RABBİMİZ HAMD OLSUN SANA,
SELAM OLSUN SEÇKİN KILDIĞIN KULLARINA"

Ya Râb!..

Kapına geldim, ölümle geldim… Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim.

* * *

Dünya avuttu beni, oyaladı, eğlendirdi. Türlü ziynetiyle kendine çekti. Ben de daldım ona, unuttum seni, unuttum kendimi, unuttum öleceğimi…

Ama bak şimdi ölüm geldi, buldu beni…

* * *

Kimse etmedi bana, kendimin ettiğini… Ben kimseyi değil, ancak kendimi kandırdım. Şeytana uydum, nefsime kandım. “Ebedî yaşayacaksın!..” diye kendimi inandırdım. Yarına dâir ne planlar yaptım, ne hülyalara daldım.

Ancak bir akşam, güneş kızıl eteklerini daha toplamamıştı ki, çalındı kapım…

* * *

Oysa daha yapacak ne çok işim vardı, tadacak ne kadar lezzet, gezecek ne çok yer, toplayacak ne kadar güzellik vardı.

Elimde neler vardı, neler… Ama hiçbiri yetmezdi. Gözüm hep başkalarınınkine kayar dururdu.

Lâkin gözüm şimdi kendi yaptıklarına sâbitlendi.

* * *

Meğer ne kadar az iyilik yapmışım, ne kadar da az başkalarını düşünmüşüm. Hayatımı ne kadar da gafletle geçirmişim. Gençliğimi, zindeliğimi, gücümü, kuvvetimi, aklımı, zekâmı ne kadar da boş yere heder etmişim.

Artık nâfile… Geçen geçiyor, giden dönmüyor.

* * *

Pişman olasım geliyor, ama artık o da nâfile… Ölüm geldi, hayat bitti. Son perde indi ve gerçek hayat başladı. Benim yazdığım, kurgusunu yaptığım, sahneye koyduğum ve şimdi izleyeceğim hayat!..

“Keşke”si olmayan, gizlisi olmayan, dönüşü olmayan, müsveddesi olmayan hayat!..

* * *

Kapına geldim, ölümle geldim… Öldüm de geldim. Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim.

Afvına geldim, lütfuna geldim, sana geldim;

Yâ Rab!..

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

Aminnnnnnnnnnnnnn...
TEVEKKÜL SAHİBİNİN YARDIMCISI HAK OLUR
YARDIMCISI HAK OLAN NASIL OLSA KURTULUR
nermin.demir

nermin.demir

Kıdemli Üye · 390 mesaj

Amin kardeşim.Amin.Emeğine sağlık.Allah razı olsun...
Eftalyasun

Eftalyasun

Mübarek Üye · 539 mesaj

Allahım sen üstesinden kalkamayacağımız dertler verme bize.
Bizleri hayırlı kullarından eyle.
Amin
ufkumun-gunesi

ufkumun-gunesi

Aktif Üye · 50 mesaj

ALLAH'ım razı olsun..
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

sealmün aleyküm kardeşim allah senden razı olsunn amiiiiinnnnnnnn.selametle
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

ya ab bizleri eli boş, kalbi kara yüzü kara olan kullarından etme bizlerin bilerek veye bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahlarımızı affetttt aminnn
ZORZAMAN

ZORZAMAN

Üye · 17 mesaj

çok beğendim ben bu duayı keşke herkese duyurabilsek bu duayı herkes ölüme ne kadar yakın oldugunu bilse ancak insanlar bunu mail olarak gönderdigimde beni üzüyo çokmu biliyomuşum..ben napıyomuşum onu düşüncekmişim...kırılıyorum ...ama vazgeçmedim....
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

AMİN AMİN RABBİM razı olsun...
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Amin...Amin...Amin...İnşaAllah...

selametle kalın....

hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj