Sıkıntı Ve Üzüntü İçin Dua
242.051 görüntülenme · 1.284 yanıt
mavci 🛡
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Selamünaleykum...
Selamünaleykum...
Arapçasını Okumak ve Dİnlemek İsterseniz...
Buyrun...
TIKLAYIN...DİNLEYİN...
Selamünaleykum...
Arapçasını Okumak ve Dİnlemek İsterseniz...
Buyrun...
TIKLAYIN...DİNLEYİN...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Yatmadan önce okunacak dua bilen varmı?
Güzel ve rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce okuyabileceğimiz hangi dualar var paylaşabilirmisiniz??Ben sadece ayetel kürsi ,felak ve nas okuyorum bunlar dışında bildiğiniz dualar varmı ?/
Güzel ve rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce okuyabileceğimiz hangi dualar var paylaşabilirmisiniz??Ben sadece ayetel kürsi ,felak ve nas okuyorum bunlar dışında bildiğiniz dualar varmı ?/
Meleklerin sevabını yazamayacakları kadar büyük anlam taşıyan duayı biliyor musunuz?
Meleklerin sevabını yazamayacakları kadar büyük anlam taşıyan duayı biliyor musunuz?
Meleklerin sevabını yazamayacakları kadar büyük anlam taşıyan duayı biliyor musunuz? İşte sevabını yalnız Allah'ın vereceği çok özel dua ve anlamı...
“Ya Rab, lekel hamdu kemâ yenbağî li celâli vechike
ve li azîmi sultânike”
'Ey Rabbim! Senin zâtının celaline ve senin hâkimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun'
İbn Mace, Beyhakî ve Taberanî’nin Abdullah b. Ömer’den yaptıkları rivayette Hz. Peygamber(a.s.m) şöyle buyurmuştur:
“Allah’ın kullarından bir kul;
- ‘Ya Rabb, lekel hamdu kemâ yenbeğî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’ duasını okudu.
İki melek bunun sevabını yazmakta zorlandılar; nasıl yazacaklarını bilemediler.
Bu sebeple, göğe çıktılar ve dediler ki:
- ‘Ey Rabbimiz! Senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz’
-Kulunun ne dediğini bildiği halde;
- ‘Kulum ne dedi?’ diye sordu.
Melekler: ‘Ya Rab! O şöyle dedi:
‘Ya Rabb, lekel hamdu kema yenbağî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’ diyerek cevap verdiler.
Bunun üzerine yüce :
‘Kulum ne söylediyse, siz onu olduğu gibi yazın; zaten kulum sonunda bana gelecek ve ben onun mükâfatını vereceğim”
“Ya Rab, lekel hamdu kemâ yenbağî li celâli vechike
ve li azîmi sultânike”
'Ey Rabbim! Senin zâtının celaline ve senin hâkimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun'
İbn Mace, Beyhakî ve Taberanî’nin Abdullah b. Ömer’den yaptıkları rivayette Hz. Peygamber(a.s.m) şöyle buyurmuştur:
“Allah’ın kullarından bir kul;
- ‘Ya Rabb, lekel hamdu kemâ yenbeğî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’ duasını okudu.
İki melek bunun sevabını yazmakta zorlandılar; nasıl yazacaklarını bilemediler.
Bu sebeple, göğe çıktılar ve dediler ki:
- ‘Ey Rabbimiz! Senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz’
-Kulunun ne dediğini bildiği halde;
- ‘Kulum ne dedi?’ diye sordu.
Melekler: ‘Ya Rab! O şöyle dedi:
‘Ya Rabb, lekel hamdu kema yenbağî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’ diyerek cevap verdiler.
Bunun üzerine yüce :
‘Kulum ne söylediyse, siz onu olduğu gibi yazın; zaten kulum sonunda bana gelecek ve ben onun mükâfatını vereceğim”
(alıntıdır)
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Selamün Aleyküm değerli abimiz.
Amin inşallah.. Allah c.c razı olsun paylaştığınız için..
Ecrinizi, en hayırlısıyla almanız duası ile..
Rabbimize emanet olunuz..
Selam ve Dua ile inşallah.
Amin inşallah.. Allah c.c razı olsun paylaştığınız için..
Ecrinizi, en hayırlısıyla almanız duası ile..
Rabbimize emanet olunuz..
Selam ve Dua ile inşallah.
Ben yazmıstım istersen bakabilirsin :)
http://forum.islamiyet.gen.tr/dua-kosesi/68733-gece-uyumadan-onceki-dualar-paylasalim-birbirimize-edelim-allah-rizasi-icin.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/dua-kosesi/68733-gece-uyumadan-onceki-dualar-paylasalim-birbirimize-edelim-allah-rizasi-icin.html
dileğinin kabul olması için buna gir
kardeşlerim eğer dileklerinizin kabul olmasını istiyorsanız 21 tane necm suresini okuyarak ama kendiniz başkasına verdemeden okursanız dileğinizi gerçekleşir yani kitapta böyle yazıyor selametle kalın kardeşlerim
sevgili kardeşim bende elemirem kardeşimin yazdıklarını her gece okumaya çalışıyorum.Allah kabul etsin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/31711-sikinti-ve-uzuntu-icin-dua · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.