Sıkıntı Ve Üzüntü İçin Dua
242.158 görüntülenme · 1.284 yanıt
Selamun Aleyküm Naksibendi kardeşim
öncelikle bu değerli paylaşımınızdan ötürü Rabbim sizden razı olur inşaallah
isranur kardeşin sorusu üzerine haddim olmayarak konunuza eklemede bulundum lütfen yanlış ise beni düzeltiniz
Rabbim davanızda sizin yar ve yardımcınız olsun
Selam ve dua ile....
öncelikle bu değerli paylaşımınızdan ötürü Rabbim sizden razı olur inşaallah
isranur kardeşin sorusu üzerine haddim olmayarak konunuza eklemede bulundum lütfen yanlış ise beni düzeltiniz
Rabbim davanızda sizin yar ve yardımcınız olsun
Selam ve dua ile....
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun olsun emeğinize sağlık Rabbim hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kendi rızası için.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olduk duaları kabul olunan kullar olmak hidayete erdirmek nasip etsin Rabbim inşalalh.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olduk duaları kabul olunan kullar olmak hidayete erdirmek nasip etsin Rabbim inşalalh.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla-1, post: 633270, member: 72504Amin amin amin
Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah Rabbim kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin inşallah. Allah hepimizi hidayete erdirip doğru yoldan ayırmasın kötü art niyetli insanlarada fırsat vermesin Rabbim.
Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh
Amin,Allah c.c. cümlemizi razı olduğu kullarla beraber haşreylesin.Korktuklarımızdan kurtarıp hayırlıysa umduklarımıza nail eylesin,Allah c.c emanet olun,hayırlı günler...
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
ozlem_27herhangi biriyle evlenmek için mi yoksa sevdiğin kişiyle evlenmek için mi bu dua acaba ? bilginiz varsa söyleyebilir misiniz ?
s.a özlem kardeşim bende bu konu hakkın da hep dua ederdim hakkım da hayırlısı derdim.. ama Mustafa Karataş hocaya sorulan bir soruyu paylaşmak istedim..
Sorunun içeriği :
hocam bana evlenmek için hangi duları önerirsiniz...
Soruya Verilen Cevap :
Allah'tan hakkinizda hayirli bir evlilik dileyiniz.Bu konuda özel bir sure ve dua bulunmamaktadir.Arzu ettiginiz gibi dua edebilirsiniz.
bu da demek oluyo ki her daim hakkımız da hayırlı olanı sadece Yaradan Rabbimden dileyelim...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/31711-sikinti-ve-uzuntu-icin-dua · 25.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.