''Ve herkes anlayacak ki; arı sabrı olmadan bal yapılamaz...
Ve yine herkes anlayacak ki; derdi bal olanın, sabrı dağ olacak!''
Selamun aleyküm ve tıpki Hz. Yusuf' un sabrı gibi. Allahın Rahmeti üzerinizden eksik olmsın inşaallah.
8.892 görüntülenme · 67 yanıt

✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
✦ Mübarek Üye
EBRARNISAselamün aleyküm aliye . hayırlı akşamlar . aliye canım sana bişey sorcaktım bu form pek uygun değil biliyorum ama hakkını helal et. sitededeki değişikliğe henüz alışamadım. üyelerin açmış olduğu formları nerden görebilirim. anlatabildimmi bilmiyorum ama örneğin senin şimdiye kadar açmış olduğun formları görmek istiyorum. yardımcı olabilirmisin ????
✦ Mübarek Üye
EBRARNISAcanım sağol . dediğin bölümü biliyorum. ordan sadece kişilerin mesajlarını görebiliyorum. kendi açtığım formlarada direk ulaşamıyorum. önceki halınde üyelerin en son açtığı 10 konu başlığı görünüyodu , yeni haliyle yok sanırım. belki benim gözümden kaçmıştır dedim. ama yok anladığım kadarıyla. kardeşim şuan evde değil gelince inşallah selamını iletirim.tekrar teşekkür ederim aliye. selam ve dua ile Yaradan'a emanet ol.....:H
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
EBRARNISAselamün aleyküm . hayırlı sabahlar . gönlü geniş ,sözü güzel kardeşim . samimi dua , dilek ve düşüncelerin için Allah razı olsun.yüreğin , gönlün dert görmesin inşallah. kardeşimin de sana selamı vardı.kalbinin sahibine emanet ol...

✦ Mübarek Üye
T.Nurcok güzel bir paylaşım kardeşim allah razo olsun hiçbirşey emeksiz olmuyor gerçekten selam ve dua ile kalın
nuresma, post: 617443, member: 33601selamun aleykum, ne kadar naif ve anlamlı bir yazıydı,
ellerine, emeğine o güzel gönlünün parıltılarına sağlık kardeşim.
yolda tökezlesek de devam edip yepyeni katrelere yelken açmanın mutluluğu ve heyecanına ulaşmak yazıldı hakkımızda...yolda sürünenler var, yolda yürüyenler var, yolda koşanlar da var... Rabbim verdiği güç ve kuvvet ile yılmadan yıkılmadan usanmadan , sonunda varılacak razıyetinin tarifsiz güzelliklerine ve mükafatlarına susamış ve her adım katettiğinde, her çiçeğe uğrayıp incitmeden ona konduğunda, iştiyakı kat be kat artan kullarından kılsın cümlemizi. ve o Vedud aşkında yaksın, yaksın...
selam muhabbet ve dualarımla...
✦ Mübarek Üye
Sefine-i HayatES SELAMUN ALEYKÜM GÖNLÜ GÜZEL CANIM KARDEŞİM.PAYLAŞIMIN ÇOK HOŞ YİNE,EMEĞİNE ELLERİNE SAĞLIK.BU KONUYA EN İYİ ÖRNEK SENİ GÖRÜYORUM CANIM KARDEŞİM.Bİ FORUMDA GÖRDÜM.HAYIRLI OLSUN KURSUNU AÇMIŞSIN.EN GÜZEL SABRI GÖSTEREREK BİZLERE ÖRNEK OLDUN.KARŞILIĞINI DAHA DA FAZLA KAT KAT ALIRSIN İNŞAALLAH.RAB'BİM C.C. KOLAYLIKLAR VERSİN,HAYIRLI VE TESİRLİ KILSIN İNŞAALLAH.ALLAH C.C. RAZI OLSUN.RAB'BİM E C.C. EMANETSİN.DAİMİ DUALARIMLA BERABERSİN CANIM KARDEŞİM.SELAM SEVGİ ;) İLE,BAKİ MUHABBETLERE...
✦ Mübarek Üye
nuresmacanım kardeşim çok sevindim niyetinizin hayata geçtiğine, gerçekleştiğine. aminenur kardeşimin yazdıklarını okuyunca haberim oldu, Rabbim yolunuzu açık etsin. B) bu yazı biraz yer kapladı , hakkınızı helal edin.Allah'a emanet olun
✦ Mübarek Üye
gecekondu, post: 616494, member: 33601selamun aleyküm kardeşim Allah Razı olsun .
Sabretmenin ne kadar önemli Olduğunu çok güzel anlatan bir yazı ..
Allah(c.c.) sabredenlerle beraberdir ve Allah kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmaz ..
... Ya SABIR ...
Allaha emanet olun selam ve dua ile ....
Öyle zor bir zaman içindeBir ağır kelime bende
Girmedi mühürlü kalbe
Bana Nuh’ un sabrı düştü
Anlatamadım kimseye
Bugün bana sabır düştü."
✦ Mübarek Üye
DuaLarVe herkes anlayacak ki; arı sabrı olmadan bal yapılamaz...
Ve yine herkes anlayacak ki; derdi bal olanın, sabrı dağ olacak!
ne güzel satırlardı kardeşim bunlar ALLAH RAZI Olsun inşALLAH. bu güzel pylaşlarının davamını bekliyorum inşALLAH. yazdıgın her konuyu severek okuyorum.
sabır.yolu satmamak., yola yatmamak, yükü atmamak acıyı tebessümle yudumlamaktır.
Rabbim
esasen zahir olup fıtrata yerleşince bal hükmüne geçen sabrı diliyoruız senden...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/31659-derdi-bal-olanin-sabri-dag-olacak · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.