HAYDİ GELİN GÜNÜN YORGUNLUGUNU,İÇİNİZDEKİ SIKINTIYI HEP BERABER PAYLAŞALIM.
DERTLERİMİZİ DIŞARI ATALIM.
HADİ DERTLEŞELİM.
9.385 görüntülenme · 136 yanıt
€bru;612168Benim tek bir sıkıntım var çok sinirli bir insanım sinirlendim mi karşımdaki insanın kalbini kırıyorum kendime mukayet olamıyorum.İyiki karşımdaki insanlar anlayışlı yoksa daha kötü şeyler olmasından korkuyorum....
kasım hadiİLK DERT BENİM DERDİM OLSUN.
benim 3 kız çocugum var.şimdi malum bunların okul masrafı zaten çoktur.o yetmez gibi bunlar için ayrı ayrı folklor parası istemişler.kişi başı 20 ytl.
buda yetmez gibi elbise parası 40 ytl.
toplam 180 ytl.
şimdi bu para bir günlük giyilecek kıyafet parası.
ya hersene aynı dert aynı dert.sinirden deli etcekler beni ya.fikri olan varmı ne yapayım.

kasım hadiİLK DERT BENİM DERDİM OLSUN.
benim 3 kız çocugum var.şimdi malum bunların okul masrafı zaten çoktur.o yetmez gibi bunlar için ayrı ayrı folklor parası istemişler.kişi başı 20 ytl.
buda yetmez gibi elbise parası 40 ytl.
toplam 180 ytl.
şimdi bu para bir günlük giyilecek kıyafet parası.
ya hersene aynı dert aynı dert.sinirden deli etcekler beni ya.fikri olan varmı ne yapayım.
ebediibenim sıkıntım gelecekle ilgili.. üniversiteye hazırlanıyorum ve hangi bölümü okuyacağım meçhul. öyle bir duruma geldik ki istemediğimiz bölümlerde okumak zorunda kalıyoruz.tamam kimse bizi zorlamıyor ama önümüzü kapatarak başka şeylere yönelmemizi sağlıyorlar.isteyrek ya da istemeyerek bunu bir şekilde yapıyorlar. ben güzel sanatlara da hazırlanıyorum bu yıl.. pek de tastiklemediğim bir bölüm ama resme ilgim var ve ailem çevremdekiler onları da düşünüyorum ister istemez. herkes bir şeyler bekliyor. Okul okumaktan ya da okumak için harcadığımız çabalardan başka şeylere vakit ayıramıyoruz. Allah yardımcımız olsun.. n'olacak halimiz...
gecekonduselamun aleyküm Kasım abi Allah yardımcın olsun SABIr ABİ SABIR çocukların dertleri istekleri bitmez:K bizde babamızın başında 3 çocuk çok çektirdik ... fikir vermek haddim değil sinirlenmek çözüm değil bu işinde her zaman iyi taraflarını düşün ama maddi durumlar ailelerde sıkıntı yaratabiliyor RAbbim işlerini Yolunda gitmesini sağlasın işleriniz bereketli olsun inşallah
kasım hadiAH GÜZEL KARDEŞİM.AH.
ben sizin yaşlardayken hem gelecek korkusu hemde yokluk korkusu çekerdik.yani fakirdik,elin zengini gibi her şeyi yiyemez her şeyi giyemezdik.
acaba derdim kendime bezim bir evimiz olurmu.iyi para kazanır zengin olurmuyum.!!!!!!
inan ALLAHA lise bitti askerlik bitti.ama okuyupta memur olan isanların kanamayacagı kazançalrı RABBIM nasip etti.en başta ELHAMDÜLİLLAH huzur.
demek isterimki daha çok gençsin.yarınınların sana neler getirecegini inan tahmin bile edemezsin.o yüzden ALLAHTAN hep hayır hayır hayır iste.selametle
gecekonduselamun aleyküm Kasım abi Allah yardımcın olsun SABIr ABİ SABIR çocukların dertleri istekleri bitmez:K bizde babamızın başında 3 çocuk çok çektirdik ... fikir vermek haddim değil sinirlenmek çözüm değil bu işinde her zaman iyi taraflarını düşün ama maddi durumlar ailelerde sıkıntı yaratabiliyor RAbbim işlerini Yolunda gitmesini sağlasın işleriniz bereketli olsun inşallah
aminenurselamün aleyküm
EFENDİMİZ BİR HADİSİNDE ŞÖYLE BUYURUYOR...ÜÇ KIZ ÇOCUĞUNA BAKIP ,BÜYÜTÜP YETERLİ TERBİYE VEREREK EVLENDİREN CENNETTEDİR...
ne güzel sizin için ne bulunmaz bir nimet rabbim hayırlı evlat olmalarını size nasip etsin inşallah.... mevla yar ve yardımcınız olsun
selametle
T.Nurcocuğun mu var derdin var demişler ama hem dert hemde derdinden cok derman herşeye bence. benim 20 aylık bir kızım var iyikide var o benim herşeyim sizinde şöyle düşünmenizi isterdim sizin 3 cocugunuz var ama bir yandanda cocugum olsunda bir elim olmasın diyen nice insanlar var. evlat sahibi olmak isteyipte olamayan . elimizdekilerin kıymetini bilelim bence
AYAKKABIM YOK DİYE COK AĞLARDIM AMA AYAKLARI OLMAYANLARI GÖRÜNCE SUSTUM.
SELAM VE DUA İLE
GüleSevdaliyim61selamun aleykum benim derdim cok daha baska, daha cocuk derdine gelemedim :)
benim tek bir derdim var o da sevdigimden ayriyim :( benim icin cok agir ve buyuk bir dert... Mevlam en hayirli vakitte kavusturmasi icin dua edermisiniz arkadaslar...:A
ipekkkBenim derdim küçük görülmek,horlanmak,ezilmek,hafife alınmak,kimsenin derdime derman olmayışı,herkesin bana ezik muamelesi yapması ....:gulegule Buna çare var mı sizce bence yok hiç sanmıyorum.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/31364-dertleselim · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.