HAZRET-I PEYGAMBERIN YUMUSAK HUYU, BAGISLAMASI VE KEREMI
2.210 görüntülenme · 5 yanıt
Peygamber Efendimiz son derece yumuşak huylu, bağışlayıcı ve mükrim idi. Öfkelenecek yerlerde sükunetini korur, mübarek hayatına kasdedenleri bile bağışlardı. Uhud savaşında mübarek bir dişi şehid edilmiş, latif çehresi kanlar içinde kalmış olduğu halde, yine düşmanlarına bedduada bulunmamış: Ya Rabbi! Kavmime hidayet et; Çünkü onlar bilmiyorlar," diye yalvarmıştır.-Niçin bunların aleyhine dua etmiyorsun? diyenlere de: Ben lanetleyici olarak gönderilmedim; insanları hak yoluna ve Allah'ın rahmetine çağırmak için gönderildim," diye cevab vemişti. Mekke-i Mükerreme'yi fethettikleri gün, Kureyş hakkında uygulanan lutuf ve ikram, Hazret-i Peygamberin ne derece büyük bir ihsan sahibi olduğuna şahiddir.
RE: HAZRET-I PEYGAMBERIN YUMUSAK HUYU, BAGISLAMASI VE KEREMI
bizden değil kardeşim o rabbimizin bize verdiği bir nimet peygamberler dahi ona ümmet olmayı arzu ederken bizim gibi aciz ler ona ümmet olmuşuz o gül kokulu sevgilinin kadrini tam manasıyla bilemedik yinede binlerce kerre şükr olsunki onun ümmetiyizz rabbim bizi bu ümmetlikten ayırmasın
bizden değil kardeşim o rabbimizin bize verdiği bir nimet peygamberler dahi ona ümmet olmayı arzu ederken bizim gibi aciz ler ona ümmet olmuşuz o gül kokulu sevgilinin kadrini tam manasıyla bilemedik yinede binlerce kerre şükr olsunki onun ümmetiyizz rabbim bizi bu ümmetlikten ayırmasın
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3124-hazret-i-peygamberin-yumusak-huyu-bagislamasi-ve-keremi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- HAZRET-I PEYGAMBERIN YÜKSEK HAYÂSI Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 4 cevap
- HAZRET-I PEYGAMBERIN SEKIL GÜZELLIGI Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 2 cevap
- HAZRET-I PEYGAMBERIN EMSALSIZ VEFASI Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 2 cevap
- Truf sekerleme ve yumusak sekerleme Yemek Tarifleri 1 cevap
- Mektûbât-ı Rabbânî'de Hazret-i Îsâ ve Hazret-i Mehdî Mektubat-ı rabbani 1 cevap
- Hazret-i Ümmü Seleme (r.a) İslami Bilgi ve Kaynaklar 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.