Hz. Mevlana'dan Emir Süleyman'a...

1.470 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Bir gün Emir Süleyman Pervane, Hz.Mevlana'dan kendisine öğüt vermesi için ricada bulunmuştu.

Hz. Mevlana bir müddet düşündükten sonra:

-Emir Pervane, Kur'an'ı ezberlediğini duyuyorum, doğru mu? dedi.

Pervane:

-Evet.

-Ayrıca, Şeyh Sadreddin'den hadis ilmi okuduğunu da duydum.

-Evet doğrudur.

Bunun üzerine Mevlana Hazretleri şöyle buyurdu:

-Mademki, Allah ve O'nun Peygamberi'nin sözlerini okuyorsun... O sözlerden öğüt alamıyorsan, hiçbir ayet ve hadisin emrine uymuyorsan, benim öğüdümü nasıl dinler ve ona uyarsın!
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

RE: Hz. Mevlana'dan Emir Süleyman'a...

allah razı olsun gerçekten çok güzel ve ibret alınması gereken bir yazı kişşi tutacağı nasihatı almalıdır alah ve rasulunun sözlerini dinlemeyen hayatında tatbik etmeyen ddiğer kulların nasihatlarını hiç uygulmaz selam ve dua ile
yeliz

yeliz

Mübarek Üye · 790 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN SAĞOL
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ne kadar guzel ve yerinde cevap;) okumakla dinlemekler olmuyor eger hayatimiza geciremiyorsak orda bi eksiklik var diye duusnmeliyiz.insaallah hakkiyla dinine kuranina bagli bi musluman olmak bizlerede nasip olur insaallah
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Allah sizden razı olsun bu güzel paylaşımı bize kazandırdığınız için sağlıcakla kalın esselemü alyküm
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.