değerli paylaşımlar, insanları Allah'ın Gayb alemi hakkında düşünmeye sevk eden hikayeler, Allah paylaşan candan razı olsun demekle birlikte bu tür değerli eserleri hangi kaynakta bulduğunu ve tarihçesi nedir merak etmekteyim, oldukça değerli geldi, merağım hakkında ekstra bilgi varsa, paylaşırsan mutlu olurum
ikinci bir nokta ise katılımcı üyeler arasında sayın bir üye çekince belirtmiş
gitarro vayyy bee peygamberimiz Allah (cc) ile konuşmuyor cebrail aracılığı ile görüşüyor tüm peygamberler keza öyle hızır ise direkt konuşuyor o zaman hızır tüm peyganberlerden üstün buna ancak kur'an okumayan hz muh.(sav) tanımayan sünnetini bilmeyen ve kalplarini bu hurafelerle dolduran insanlar inanır
kusura bakmayın da arkadaşlar dini hikayeler bölümü hurafe kaynıyor aman dikkat edin vallahi bu yol iyi değil
Bu tür işlere inanmanın kötü yan etkileri neelr olabilir meselesine eremedim, sakınca ne olabilir emrka etmekteyim, çekince bildiren can bizi çekincesi hakkında bilgi sahibi yaparsa sevinirim
Kuran şahittir ki bazı alimler, Allah tarafından ilim başedilmişler yerine göre peygamberlerden bile üstün konuma sahip olabiliyorlar,
buna ancak kur'an okumayan hz muh.(sav) tanımayan sünnetini bilmeyen ve kalplarini bu hurafelerle dolduran insanlar inanır
Bu konuda yanlış teşis koymuşsun gibime geliyor bak Kuran Hızır tarafından veya Allah katından ilim bağışlanmış kulunu nasıl tarif etmiş hazreti Musaya nazaran derece bakımından...
kehf 65. Derken kullarımızdan bir kulu buldular ki biz, katımızdan ona rahmet ihsan etmiştik ve katımızdan ilim belletmiştik. *
kehf 66. Musa, ona, sana öğretilen gerçek bilgiden bana da öğretmen şartıyla sana uyayım mı dedi.
kehf 67. O, sen dedi, benimle beraber bulunmaya dayanamazsın.
kehf 68. İç yüzünü kavramana imkan olmayan birşeye nasıl sabredebilirsin ki?
kehf 69. Musa, Allah dilerse dedi, görürsün, sabredeceğim ve hiçbir hususta sana isyan etmeyeceğim.
kehf 70. O, bana uyarsan dedi, sana ona ait bir söz söyleyinceyedek hiçbir şey sorma bana.
Kehf süresinden anlaşılıyor ki Allahın bazı ilim bağışladıkları yerine göre hazreti Musa gibi önemli peygamberleden bile derece bakımından üstün olabiliyor
Nitekim bu ayetlerde hazreti Musa talip, Allahın ilim bağışladığı Mürşit olarak tarif ediliyor