Her bir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları''BİSMİLLAH'' der.sert olan taşı ve toprağı deler geçer.Allah namına,Rahman namına der, her şey ona mushahar olur.RİSALE -İ NUR/SÖZLER
besmele
739 görüntülenme · 1 yanıt
Besmele
Besmele
Ebu Hureyre(r.a)anlatıyor;''bir gün bir mü'minin şeytanı ile bir kafirin şeytanı karşılaşırlar.Kafirin şeytanı yağlı,semiz,parlak ve temizdir.Mü'minin şeytanı ise zayıf,pis,kirli ve çıplaktır.Kafirin şeytanı mü'minin şeytanına;
-Bu ne hal? diye sorar.Mü'minin şeytanı:
-''Ne yapayım;bir adama düştüm ki adam yiyeceği zaman 'BESMELE' okur,ben aç kalırım.Giyindiği zaman 'BESMELE' okur,ben çıplak kalırım.Temizlendiği zaman 'BESMELE' ile temizlenir,ben de pis kalırım'' dedi.
Bunun üzerine kafirin şeytanı da:
-''Ben öyle bir adamla arkadaşım ki;bunlardan hiçbirine 'BESMELE' İLE başlamaz.Yemesinde,içmesinde ve giymesinde ben kendisine ortak olurum'' dedi. İHYA/3184
Besmele
Ebu Hureyre(r.a)anlatıyor;''bir gün bir mü'minin şeytanı ile bir kafirin şeytanı karşılaşırlar.Kafirin şeytanı yağlı,semiz,parlak ve temizdir.Mü'minin şeytanı ise zayıf,pis,kirli ve çıplaktır.Kafirin şeytanı mü'minin şeytanına;
-Bu ne hal? diye sorar.Mü'minin şeytanı:
-''Ne yapayım;bir adama düştüm ki adam yiyeceği zaman 'BESMELE' okur,ben aç kalırım.Giyindiği zaman 'BESMELE' okur,ben çıplak kalırım.Temizlendiği zaman 'BESMELE' ile temizlenir,ben de pis kalırım'' dedi.
Bunun üzerine kafirin şeytanı da:
-''Ben öyle bir adamla arkadaşım ki;bunlardan hiçbirine 'BESMELE' İLE başlamaz.Yemesinde,içmesinde ve giymesinde ben kendisine ortak olurum'' dedi. İHYA/3184
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/30920-besmele · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Besmele Konusunda lütfen Yardim !!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
- Yemekte Besmele ve Şeytan Dini Hikayeler 1 cevap
- Besmele Bir Dua ve Anahtardır Dua Listesi 2 cevap
- Besmele Mikroskopla İncelendi Kıssadan Hisse 16 cevap
- Besmele.. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 16 cevap
- Yemekte Besmele ve Şeytan''HERKEZ OKUMALI'' Dini Hikayeler 7 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.