ŞEYTANI İMTİHANA ÇEKEN MÜ'MİN

2.159 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
adi_yok

adi_yok

Aktif Üye · 66 mesaj

İlk zamanlarda lanetlik şeytan insanlar arasında öz çehresiyle serbestçe dolaşabiliyordu.

Bir gün gerçek mü'minlerden biri yanına yaklaşarak şeytanı denemek istedi. Mü'min, "Ey Şeytan, ben seni çok seviyorum. Aynı senin gibi olmak için ne yapmak gerek? Bana söyler misin?" diye söze girişti. Lanetlik şeytan bir av yakaladığından emin söze başladı. Önce, "Hayret!" dedi. "Bugüne kadar benim gibi olmak isteyen bir kişiyle karşılaşmamıştım. Sen nasıl istiyorsun bunu? Ne mutlu sana! Seni candan tebrik ederim."

Sonra da kendisi gibi olabilmenin yolunu şöyle gösterdi:

"İlk işin namazı terk etmek olacak. Sonra da eğriye, doğruya boyuna yemin edeceksin."

Bütün bunları can kulağıyla dinlemiş görünen mü'min ortaya atılarak, "Ey Şeytan!" dedi. "Ben Allah'a namazımı terk etmeyeceğim, asla dilimi yemine alıştırmayacağım diye erkek sözü verdim. Sözümden beni kimse caydıramaz."

Birden oltaya düşürülerek kandırma ve avlama usulleri meydana çıkarılmak istendiğini anlayan Şeytan başına kaynamış su dökülmüş gibi şaşırıp kaldı. Bunun üzerine lanetlik şeytan:

"Şimdiye kadar senden başka kimse beni tuzağa düşürüp de insanları nasıl kandırıp avladığımın usullerini öğrenememiştir. Fakat bundan böyle öz çehremle insanlar arasında dolaşmıyacağım ve hiç kimseye de kandırma metodlarını (usulllerini) açık etmeyeceğim." diye and içti.
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

RE: ŞEYTANI İMTİHANA ÇEKEN MÜ'MİN

ellerinize saglik bizle paylastiginiz icin.yuce rabbim seytanin hilelerine bizleri duusrmesin insaallah
sinemmm

sinemmm

Üye · 13 mesaj

gerçekten çok güzel bi hikaye teşekkürler arkadaşlarB)
ftres

ftres

Üye · 15 mesaj

Guzel Allahım bizi dogru yoldan ayırmasın!!!namazlarımızı kabul eylesin...AMİN!!!B)
El-Cebbar

El-Cebbar

Aktif Üye · 56 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH dilerse bizi dostlarının arasına katar.YA RABBİ senki herşeyin sahibi Göklerin ve yerin tek hakimi.Şu aciz kuluna yardım etmezsen bu kulun senden başka kimden yardım isteyebilir.Senki yüceler yücesi bütün kullarını seversin.Tek dileğim senin istediğin gibi bir kul olmak sana kavuşmak senin için yaşamak Yarabbi.

Selam ve dua ile.
yellow62

yellow62

Üye · 32 mesaj

s.a allah kimseyi şeytana uydrmasın..uyanlarıda islah etsin en kısa zamanda..allah yar ve yardımcımız olsun
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun kardeşim

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

mustafa_xtar yazdı: