TrTsSelamun Aleykum.
Bende izninizle bu konuyla ilgili soru sormak istiyorum.
Malesef Kur'an okumasini bilmiyorum. Elif Ba'dan fazlasini ögrenmedim.
Kur'an'i suan hep almanca cevrisinden okuyorum. Imkanim olursa türkcesini de alacagim insaAllah.
Ben dogma büyüme yurt disinda yasiyorum. 21 yasindayim.
Buna ragmen Hafizlik yapabilmem mümkünmüdür?
Kur'an'i yüzünden iyi okumaniz lazim diyorsunuz. Bu ne demek oluyor? Yüzünden ne demek yani?
Türkiyede Hafizlik yapabilmek icin belirli okullarmi var?
Yoksa sadece kurslarmi var?
Kurslara katilabilmek icin sartlar nedir?
Herkes 2 senede Hafiz olabiliyormu? Yoksa daha uzun da sürebilirmi?
Yardimci olursaniz sevinirim.
Hayirli günler.
AleykümSelam
Gönülden isteyen herkes Allah'u tealanın izni ile hafız olabilir.Bunun ne yaşı ne mekanı önemli değildir.
Bu önemli isteğin tek şartı gönülden istemek ve sistematik bir biçimde çalışma proğramı uygulamak.Bu sistematik bir çalışma düzeni ile (günde 1 sahife ezber yaparak) en fazla iki yılda hafız olunabilir.
Kur'an okumaya bilmenize gelince, Allah'u teala efendimize hitaben Meryem suresinde buyururki 'Biz Kur'anı senin dilinde kolaylaştırdık' bu demek oluyorki Kur'an öğrenmek herkes için kolaydır.Zaten bir müslümanın Kur'an okumayı (Arapçasını) bilmek zorundadır.Kur'an'ı Kerimi arapçasından düzgün bir şekilde okumayı öğrendikten sonra hafızlığa başlanılabilir.
Hafızlık için Kur'an Kursları mevcuttur.Bu devlet kurslarında yapılabildiği gibi hemen hemen her yerdre bulunan değişik medreselerdede yapılabilir.Siz bu konuda etrasfınızda bulunan herhangi bir cami imamından yada etrafınızda bulunan dini bütün insanlardan yardım alabilirsiniz.
Allah'u teala niyetinizi halis ve mübarek kılsın
Hayırlı günler.