Bazı sözler insanı uçuruma götürür!

2.352 görüntülenme · 32 yanıt

Paylaş:
mumışığı

mumışığı

Aktif Üye · 72 mesaj

Hatırlattığınız için teşekkür ederim

Hatırlattığınız için teşekkür ederim

a.s ALLAH razı olsun güzel paylaşımınız için. çok iyi oldu bazan bunun gibi kelimeleri bilmeden kulanıyoruz mesela tesadüf ve fala inanma falsız da kalma gibi espiri mahiyetinde kullanıyorum demek iyi değilmiş inşallah bundan sonra kullanmamaya dikkat edeceğim allahın selamı üzerinize olsun..
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

yaratmak allaha mahsus
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

ben küçükken okuduğum kitaplarda yaratma kelimelerinin üzerini çizer yartamanın sadece allaha ait olduğunu düşünürdüm bu alışkanlığım kerdeşime de kazandırdım bence buda söylenmesi imanı zedeliycek kelimelerden dikkat etmek lazım selam ve dua ile
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

Delete, post: 617028, member: 64185Allah razı olsun kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz.

Bilgisizliklerinden belki maksadını aşan büyük sözler söylemekte, cahilliklerinin kurbanı olmaktalar. Yaptıkları bir alay onların ahiret hayatını karartmaktadır. Peygamber Efendimiz “kişi sabah müslüman olarak evinden çıkar, akşama imanını kaybetmiş olarak döner, akşam mümin olarak evine döner sabah îmanını kaybetmiş olarak çıkar” buyururken îmanla küfür arasında gidip gelen insanın durumunu tasvir etmektedir.

Hangi halde olursa olsun bu durumlar İslâm öncelikli bir hayat tarzını benimsememekten kaynaklanıyor. Halbuki müslümanın, müminin inancı bir kristal vazo gibi koruması, ona küfür bulaşmasını önlemesi hele irtidat sınırına götürecek davranışlardan kesinlikle kaçınması gerekir. Bunun yolu da daha İslâmî çevrelerle birlikte olmak, hayatı onlarla paylaşabilmekten geçer.

Allah'a emanet olun.

yaradan hepimizden razı olsun inşallah öfkeye hiddete düşüp ağzımızdan çıkanı kulağımızın duymayacağı hale getirmeyelim inş. selam ve dua ile
SAFİYE

SAFİYE

antika, post: 617047, member: 33601Selamunaleyküm kardeşim öncelikle çalışmanı çok isabetli ve yerinde buluyorum.Senden (Tesadüf,kara fatma)gibi alaycı ve İslama ters düşen bu kelimelerin açılımlarını yaparsan beni çok mutlu edersin ÖMRÜN VE ÖLÜMÜN HAYIRLI OLSUN İNŞAALLAH.

aleyna ve aleykümselam kardeşim isteğini tam olarak anlamadım tekrar yazarsan yardımcı olmaya çalışırım rabbime emanetsiniz
SAFİYE

SAFİYE

mumışığıa.s ALLAH razı olsun güzel paylaşımınız için. çok iyi oldu bazan bunun gibi kelimeleri bilmeden kulanıyoruz mesela tesadüf ve fala inanma falsız da kalma gibi espiri mahiyetinde kullanıyorum demek iyi değilmiş inşallah bundan sonra kullanmamaya dikkat edeceğim allahın selamı üzerinize olsun..

inşallah hepimizden razı olsun inşallah daha dikkatli oluruz kullandığımız kelimelerde dualarınızda yer almak duası ile
SAFİYE

SAFİYE

neslihantozan, post: 617358, member: 60391ben küçükken okuduğum kitaplarda yaratma kelimelerinin üzerini çizer yartamanın sadece allaha ait olduğunu düşünürdüm bu alışkanlığım kerdeşime de kazandırdım bence buda söylenmesi imanı zedeliycek kelimelerden dikkat etmek lazım selam ve dua ile

kesinlikle haklısın kardeşim allah a emanet olun
gulenyuz21

gulenyuz21

Yeni Üye · 8 mesaj

SelamunAleyküm

''Diline sahip,evinde huzur bulan ve hatasına (günahına pişman olup) ağlayan kimseye müjdeler olsun.''
SAFİYE

SAFİYE

gulenyuz21, post: 617852, member: 59734SelamunAleyküm

''Diline sahip,evinde huzur bulan ve hatasına (günahına pişman olup) ağlayan kimseye müjdeler olsun.''

aleykümselam kardeşim

inşallah bu kimselarden oluruz
selenny

selenny

Kıdemli Üye · 358 mesaj

rahman ve rahim olan esirgeyen ve bağışalayan rabbim hepimizi affetsin hayırlı günler
SAFİYE

SAFİYE

selennyrahman ve rahim olan esirgeyen ve bağışalayan rabbim hepimizi affetsin hayırlı günler

inşallah kardeşim rabbime emanetsiniz
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel kardeşim.B)
Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..Faydalı bir paylaşımdı güzel kardeşim..Rahman c.c sevabınızı yazsın inşallah..Güzel kardeşim, dualarımdasınız inşallah..Allah c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve Dua ile.
SAFİYE

SAFİYE

aliye_aliye, post: 704697, member: 13352
selamün aleyküm güzel kardeşim.b)
emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..faydalı bir paylaşımdı güzel kardeşim..rahman c.c sevabınızı yazsın inşallah..güzel kardeşim, dualarımdasınız inşallah..allah c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah..en emin'e emanetimsiniz..selam ve dua ile.

aleyna ve aleykümselam güsel kardeşim
yüreğine yoruma sağlik senin yorumlarini okurken yaziya ayri bir anlam yüklendiğini farkediyorum dualarinda yer almak duasi ile rabbime emanetsin
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.