- Oğlum öldü. Mezar taşına ne yazdırayım?
Behlül Dânâ şu cevabı verir:
- Şunu yazdır: "Dün altında olan çimenler bugün üstünde yeşerdi.
Ey yolcu anla ki, şu toprak günahtan gayri her şeyi örter."
3.322 görüntülenme · 15 yanıt
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
-KAAN-selamünaleyküm kardeşim.mezar taşı yazısı başlığı bana şunu hatırlattı.
bazı insanlar bile dünyada ki mevki,makamını kibrini mezar taşlarına taşımışlar.olması gereken bilgiler dışında gerisi ne anlama geliyor anlamıyorum...!
mevlam razı olsun selam ve dua ile kalın selametle.
Im_muslim, post: 602213, member: 74694ALLAH razı olsun...kardeşim benimde şu aklıma geldi...doğruluğundan emin değilim sizinde bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim..."Mezar taşlarını okumak iyi birşey değildir" neyse ALLAHım Kabirlere bakıpta ibret alarak günahlardan kaçmayı nasip eylesin...selamünaleyküm...ALLAHa emanet olunuz...
kasım hadiSELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM
RABBIM razı olsun.emegine saglık.
mezartaşları.
sadece ölen kişinin kısaca kimligi olursa yeterli.
ama şimdi şöyle bir mezarlıkları gezelim.kabristan degilde sanki küçük bir villa kent.
adamlar mermerlerle öyle mezar yaptırmışki o parayla kaç tane fakir fukaranın karnı doyar.o da yetmemiş koskoca ölen kişinin resmi.sanki sizi kendi mezarının başında bekliyor.
ALLAH o mezarın altında yatanlara yardım etsin.kendi günahları yetmiyormuş gibi birde o mezarların hesabını verecekler.
eger imanlı bir insan olsalardı benim mezarımı şatoya çevirtmeyin der sade bir mezar isterlerdi.eeee nasıl yaşarsan öyle ölürsün.ölenlerin yaşantısı mezarından belli olur.inanmıyorsanız gidin araştırın.
galiba kafanızı şişirdim.hakkınızı helal edin.selametle.
SAFİYEestağfurlah kardeşim kafa şişirmeside ne dmeke yorumları görelim okuyalım bilgilenelim diye koun açıyoruz ağzınıza sağlık rabbim kimseye kabir azabı çektirmesin selam ve dua ile
Turgay.Eninde sonunda hepimizin akibeti Mezar taşında 2 satırlık yazıyız. Bir kefen bir de yazı Ruhuna fatiha
Allah'a emanet ol kardeşim.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/30718-mezartasi-yazisi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.