نعىمة;601688kültüre takılmayalım isterseniz, konuyu zaten "zihniyet asimilasyonu "diye başlattım. çok ısar ederseniz ayrı bir konu açalım. kültürle ilgili.
bir soru : Türk olmadığınızı yazmıştınız. sayın marjinal, milliyetiniz nedir? mahsuru yoksa.
bizimkiler dinlerini gerektiği gibi yaşasalardı, zihinleri aismile olmazdı. mesela Resulullah (sav) ehli Kitaba muhalefet etmeyi emretti ,ama bazıları inadına "ittifak ve diyalog" diye tutturmuşlar. hadi dinimizi yıkmakla uğraşan "özel görevlilerin" neden bunu yaptıklarını anlayabiliyorum, ama bizden "düşünme özgürlüğü" alınmış kitleleri anlamam mümkün değildir. adam papanın elini öpüyor, gene bir hikmetin olabileceğini düşünerek tasdik ediyorlar. aynı zamanda "biz müslümanız" diyorlar.
işte bu "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemilerin" zihniyet anlamındaki "iplerin" çözülmesi gerekiyor..
s.a
bakın ben anlatamiyorum yada siz anlamk istemiyrsunuz.
diyorumki zihniyet asimile olmadan zaten insan asimile olmaz.
insan asimile olunca aile yavaş yavaş asimile olur aile asimile olunca cevre
çevra asimile olunca toplum toplum asimile olunca kültür asimile olur.
burayı anladınız mı? toplumun asimile olması kültürün asimile olmasıdır.
kültür çeşitlilik gösterir.
din yani islamiyette çeşitlilik yoktur kurallar bellidir.yani din asimile olmaz.
zihniyeti hemen dinle bağdaştırmayın.
zihniyet=din değildir. belki sizin algılamanız din ama bunu herkese maal etmeyin.
siz diyalogu savunmuyorsunuz diye asimili olmuş zihniyeti dinle bağdaştıramazsınız.sizin algılayışınız böyle.
insanın zihniyeti sadece dinde toplanmıyor yani günlük hayatı kısas alırsak.