xorientKUR'AN EKSENLİ DÜŞÜNMEK VE KUR'AN EKSENLİ, YAŞAMAKTIR MUSLUMANI KAMİL MERTEBEYE GETİREN
ŞU HALDE KİTABDA EKSİKLİKMİ VARKİ İLAHİ ÖĞRETİ YERİNE PANTEİST HİNT ÖĞRETİSİ BENİMSENİR
furkan 30 - Peygamber dedi ki: "Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'ân'ı terkedilmiş (bir şey yerinde) tuttular."
Bu benim de aklıma geldiydi ilkin.yani pantesim den ne farkı var bunun manasında sormuştum kendime vaktiyle...
Lakin araştırmalarımdan anladığım panteismden ayrılıyor.
Panteism doğanın kendisinin allah olduğunu söyler.Yani gördüğün herşey.
Dikkat ediniz gördüğümüz şeyler tanrı ise
(haşa huzurda panteism tanımını ele alıyorum)
bu indirgemeci yaklaşımla tanrıyı kendi algımıza çekmiş oluyoruz.Panteism bunu yapar.Tanrıyı indirgeyerek kendi algısına çeker ve orada sonlandırır...
Fakat arkadaşlar ben daha önce söylediğim gibi felsefe bilgime ve psikoloji bilgime de güvenerek tasavvufcuların acaba bu insanlar neyin farkındalar?Söyledikleri şeylerinin çelişkilerini ve ne kadarını düşünerek söylemişler tahlil etmeye çalıştım.
İnanın ki bu cemaat existansiyalismin de ,ateismin de, panteisminde materyalismin de farkındalar.yani 1000 sene öncesindeki insanlardan bahsediyoruz...Söylediklerinin farkındalar.Neyin neyle karıştırmayacak kadar farkındalar.Senin bu panteism dediğin şeyin yani bu ikileminin de ve yanlış anlaşılmaya sebep olabileceğinin de farkındaydılar...
Benim tahlilim o yöndeydi...biliyorlar.
Araştırmaya ,"Batılı alimlerin takılıp çözemedikleri paradoksları acaba bizim islam alimlerimiz farkındalar mı?" diyerek, bu sorudan yola çıkmıştım.Karşılaştığım manzara şaşırtıcıydı.
Hem farkındalar hem de bu paradoksları çoktan çözmüşler, kendi işlerine güçlerine bakmışlar.
Vel hasıl-ı kelam tasavvuf ehlindekiler, ne dediklerinin ve ne yaptıklarının farkında insanlarmış...Panteismin de...
Şu kadarını bilmek bile pantesim le ikisinin ayrıldığını anlamaya yeterli.
ishakyakupson yüz senedir senin gibi sersemler türedi...
"kur'an eksenli düşünce" ymiş...peki tasavvuf bin seneyi aştı.. bin senedir kur'an dışı mı düşünüyordu...? o zaman kur'anı bu günlere kim taşıdı..mealcilermi..?
bir ayet öğrenmişsin ..her konuya aynı ayeti yapıştır dur başka işin yok..
seni beyinsiz seni...bu yakınlarda ABD.de toplantınız var sakın kaçırma...sende diğer sapıklar gibi ABD'deki yerini al..
Lütfen.Küfürlü olmasa?