"Bir kimse, Allah ın cehennemden azat ettiği kimseleri görmek isterse, ilim öğrenen talebelere baksın.Muhammed in varlığını elinde tutana yemin olsun ; ilim kapılarında dolaşan her öğrenciye , Allahü Tealaher harf için sevap yazar.Attığı her adım için cennette ona bir şehir kurar.O , yerde yürüyüp giderken, yer onun için istiğfar eder.Akşamında , sabahında bağışlanır, Melekler onun için şahitlik edip şöyle derler; Bunlar, Allah ın cehennemden kurtardığı kimselerdir."
ilim öğrenmek
917 görüntülenme · 6 yanıt
Enes B. Malik ( r.a ) , Resüllüllah ( s.a.v. ) şöyle buyurduğunu anlattı :
"Bir kimse, Allah ın cehennemden azat ettiği kimseleri görmek isterse, ilim öğrenen talebelere baksın.Muhammed in varlığını elinde tutana yemin olsun ; ilim kapılarında dolaşan her öğrenciye , Allahü Tealaher harf için sevap yazar.Attığı her adım için cennette ona bir şehir kurar.O , yerde yürüyüp giderken, yer onun için istiğfar eder.Akşamında , sabahında bağışlanır, Melekler onun için şahitlik edip şöyle derler; Bunlar, Allah ın cehennemden kurtardığı kimselerdir."
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
Enes B. Malik ( r.a ) , Resüllüllah ( s.a.v. ) şöyle buyurduğunu anlattı :
"Bir kimse, Allah ın cehennemden azat ettiği kimseleri görmek isterse, ilim öğrenen talebelere baksın.Muhammed in varlığını elinde tutana yemin olsun ; ilim kapılarında dolaşan her öğrenciye , Allahü Teala her harf için sevap yazar.Attığı her adım için cennette ona bir şehir kurar.O , yerde yürüyüp giderken, yer onun için istiğfar eder.Akşamında , sabahında bağışlanır, Melekler onun için şahitlik edip şöyle derler; Bunlar, Allah ın cehennemden kurtardığı kimselerdir."
"Bir kimse, Allah ın cehennemden azat ettiği kimseleri görmek isterse, ilim öğrenen talebelere baksın.Muhammed in varlığını elinde tutana yemin olsun ; ilim kapılarında dolaşan her öğrenciye , Allahü Teala her harf için sevap yazar.Attığı her adım için cennette ona bir şehir kurar.O , yerde yürüyüp giderken, yer onun için istiğfar eder.Akşamında , sabahında bağışlanır, Melekler onun için şahitlik edip şöyle derler; Bunlar, Allah ın cehennemden kurtardığı kimselerdir."
-KAAN-, post: 599202, member: 69957Enes B. Malik ( r.a ) , Resüllüllah ( s.a.v. ) şöyle buyurduğunu anlattı :
ikinizde çok güzeş yazı paylaşımışsınız Allah razı olsun..
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
Selamün Aleyküm hayırlı akşamlar kardeşim bu güzel Hadisi Şerifi bizimle paylaştığınız için RABBİM razı olsun bende acizane küçük bir katkıda bulunmak istiyorum hakkınızı helal edin
Beş yönden İlim Amelden üstündür denilmiştir.
1_ İlim ,amelsiz olabilir ; amel ilimsiz olmaz
2_ İlim , amel olmadan da fayda verir; amel ilim olmadan faydalı olmaz
3_ Amel lazımdır ,İlim bir kandil gibi aydınlatıcıdır
4_ İlim Peygamberlerin makamıdır
5_ İlim ALLAH'IN sıfatı , amelse kulun sıfatıdır. ALLAH'IN sıfatı kulun sıfatından üstündür.
SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN
Beş yönden İlim Amelden üstündür denilmiştir.
1_ İlim ,amelsiz olabilir ; amel ilimsiz olmaz
2_ İlim , amel olmadan da fayda verir; amel ilim olmadan faydalı olmaz
3_ Amel lazımdır ,İlim bir kandil gibi aydınlatıcıdır
4_ İlim Peygamberlerin makamıdır
5_ İlim ALLAH'IN sıfatı , amelse kulun sıfatıdır. ALLAH'IN sıfatı kulun sıfatından üstündür.
SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN
daha çok başındasınız yolun ordan kopyala yapıştır şems gibi yoldaş lazım size tabi önce şemsi ögrenin derim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/30461-ilim-ogrenmek · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- İlim İlim Bilmektir Nasihatler 2 cevap
- ARKADAŞLAR (İLİM ÖGGRENEN,İLİM ÖGRETEN İÇİN SUDAKİ BALIKLAR BİLE AF DİLİYOR) Nasihatler 5 cevap
- kuran'ı kerim öğrenmek İslami Programlar 1 cevap
- "Nasıl bir Müslümansınız öğrenmek ister misiniz? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 16 cevap
- Dinimizi doğru öğrenmek için... Dini sohbet 9 cevap
- Kur'anı Öğrenmek İçin Hadis Okuyun Nasihatler 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.