Duaya ihtiyacı olan bütün kardeşlerimiz için İhlas hatmi
363.904 görüntülenme · 4.722 yanıt
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.642 mesaj
AMİN AMİN AMİN EL FATİHA ben 500 okudum ama okudu diye yazılmamış yine okur buraya yazarım inş ALLAHA emanet olun
elifimbenim
Allah rızası için Hidayete Ermek İçin(Bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızın affı Peygamber Efendimizin Şefaatine nail olmak, Bütün kardeşlerimizin hayır kapılarının açılması Tüm hastalarımıza hayırlı şifalar,bütün çocukların hidayete ermeleri zihin açıklığı başarılı olmaları, tüm bekar kardeşlerimizin gönlüne göre ve seven kardeşlerimizin hayırlısıyla kavuşup evlenmeleri hayırlı yuva hayırlı çocuklarının olması, ayrıca hayırlı rızk iş kapıları maddi sıkıntıda olan işe girmek isteyen borç içinde bulunan maddi imkansızlıklar işsizlik yüzünde evlenemeyen için ülkemize bolluk bereket hidayet Herkesin dualarının gönül muradlarının kabulu içinde buldukları sıkıntılardan çaresizliklerden kurtulmaları bütün ölmüşlerimiz ve iki cihan saadetine nail olmak...........
AMİN AMİN AMİN EL FATİHA ben 500 okudum ama okudu diye yazılmamış yine okur buraya yazarım inş ALLAHA emanet olun
ALLAH kabul etsin..
listede adınız iki kere yazılmış zaten toplam okuduğunuz 700 adet oldu doğrumu KARDEŞ ??
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
hasret88ALLAH kabul etsin..
listede adınız iki kere yazılmış zaten toplam okuduğunuz 700 adet oldu doğrumu KARDEŞ ??
selamün aleyküm canım evet toplam 700 200..mavici kardeşim için 500 serap kardeşim için okudukça eklerim ben zamanım çok nasılsa
ALLAHA EMANET OLUN OF pardon kardeşlerim bu yukarda yazdığım geçersiz bu konuda bu tefriçiye ihlas 500 olduğunu biliyordum ama hepsi 700 olduğunu inanın unuttum ama sorun değil 700 okudum ve 100 daha ekleye bilirsin yani hepsi toplam 800 oldu ALLAHIM İNŞ kabul eder canım okudukça ben buraya yazarım
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
İHLÂS SÛRESİ OKUMAK
İhlâs sûresini yani “Kulhüvü ehad” okumak çok fazîletlidir. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“İhlâs sûresini okumak, Kur’ân-ı kerîmin üçte birini okumaya denktir.”
“10 defa İhlâs okuyana Cennette bir köşk verilir.”
“Namazlardan sonra 10 defa İhlâs okuyan, Allahü teâlânın rızâsına ve mağfiretine kavuşur.”
“Yatağa sağ yanı üzerine yatıp, 100 kere “İhlâs” okuyan Cennete girer.”
“Sabah namazından sonra 12 kere İhlâs okuyan, Kur’ân-ı kerîmi 4 defa hatmetmiş gibi sevâba kavuşur.”
“Sabah namazından sonra 11 İhlâs okuyana, Cennette bir burç verilir.”
“Sabah-akşam 3 kere İhlâs ve Muavvizeteyn’i okumak, belâ ve sıkıntılardan korur.”
“Evine girerken İhlâs okuyan yoksulluk görmez.”
“İhlâs okuyana Cennet vâcip olur.”
“Kim evinden sefere çıkarken 11 defa İhlâs okursa, seferden dönünceye kadar Allahü teâlâ, onun evini muhafâza eder.”
“Arefe günü, (her birine Besmele çekerek) 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları affolur ve her duâsı kabûl olur.”
“Cumâ namazından sonra, yedi kere “İhlâs” ve “Muavvizeteyn” okuyan, bir hafta kazadan, belâdan ve kötü işlerden korunur
Daha önce de söylenildiği gibi, dua kulun kendisini sürekli Allah'a muhtaç hissedip, Allah'ın huzurunda zillet ve yoksulluk duyguları içinde elini açıp O'nunla diyaloga geçmesi ve O'na ihtiyaçlarını arz etmesidir. Rasûlüllah'ın bir rahatsızlık duyduğu zaman, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini yatmadan önce okuduğu, ellerine üfledikten sonra vücudunu baştan ayağına kadar meshettiği ve bunu üç defa tekrar ettiği rivâyet edilmektedir. (Hak Dini Kur'an Dili, 9/6351). Yine, Hz. Âişe (r.a.) "Rasûlüllah, ehlinden biri hastalandığı zaman Muavvizeteyn’i (Felak ve Nâs sûrelerini) okur, üflerdi. Ben de O hastalandığı zaman Ona aynısını yaptım." diyor
Muavvizeteyn”manası budur kardeşlerim bende bilmiyordum tesadüfen öğrendim ve bu yazıyı okuyunca eklemek ihtiyacını duydum inş bi işe yaramışımdır belkide benim hariçimde hepinizde biliyorsunuz.
İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini yatmadan önce okuduğu, ellerine üfledikten sonra vücudunu baştan ayağına kadar meshettiği ve bunu üç defa tekrar ettiği rivâyet edilmektedir. (Hak Dini Kur'an Dili, 9/6351). Yine, Hz. Âişe (r.a.) "Rasûlüllah, ehlinden biri hastalandığı zaman Muavvizeteyn’i (Felak ve Nâs sûrelerini) okur, üflerdi. Ben de O hastalandığı zaman Ona aynısını yaptım." diyor. (Buhâri, Müslim -Tac Terc. 3/742-).
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
hasret88100 adet okunmuştur..
ALLAH kabul etsin..
*ayşe*100 tane okundu yazın kardesım.bırazdan okuyacagım ınsallah...allah razı olsun....
Kaim10 adette ben okuyorum.
elifimbenim
Allah rızası için Hidayete Ermek İçin(Bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızın affı Peygamber Efendimizin Şefaatine nail olmak, Bütün kardeşlerimizin hayır kapılarının açılması Tüm hastalarımıza hayırlı şifalar,bütün çocukların hidayete ermeleri zihin açıklığı başarılı olmaları, tüm bekar kardeşlerimizin gönlüne göre ve seven kardeşlerimizin hayırlısıyla kavuşup evlenmeleri hayırlı yuva hayırlı çocuklarının olması, ayrıca hayırlı rızk iş kapıları maddi sıkıntıda olan işe girmek isteyen borç içinde bulunan maddi imkansızlıklar işsizlik yüzünde evlenemeyen için ülkemize bolluk bereket hidayet Herkesin dualarının gönül muradlarının kabulu içinde buldukları sıkıntılardan çaresizliklerden kurtulmaları bütün ölmüşlerimiz ve iki cihan saadetine nail olmak...........
hasret88ALLAH kabul etsin..
elifimbenimselamün aleyküm canım evet toplam 700 200..mavici kardeşim için 500 serap kardeşim için okudukça eklerim ben zamanım çok nasılsa
ALLAHA EMANET OLUN OF pardon kardeşlerim bu yukarda yazdığım geçersiz bu konuda bu tefriçiye ihlas 500 olduğunu biliyordum ama hepsi 700 olduğunu inanın unuttum ama sorun değil 700 okudum ve 100 daha ekleye bilirsin yani hepsi toplam 800 oldu ALLAHIM İNŞ kabul eder canım okudukça ben buraya yazarım
serap8191selamün aleyküm kardeşlerim 15 tane okudum.ALLAHA emanet olun
hasret8810 adet okudum..
hasret8815 adet daha okudum ALLAH kabul etsin..
serap8191selamün aleyküm kardeşlerim.10 tane daha okudum.ALLAHA emanet olun
Dağ Çiçeği
10Adet okudum.Rabbim,kabul etsin inşallah..
Amin
Aleyküm Selam kardeşlerim Allah razı olsun emeklerinize gönlünüze sağlık Rabbim mükafatını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim..
Allah okunan Kur'anlar esmalar,dualar yüzü gözü hürmetine Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk Peygamber Efendimizin Şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah darda olan sıkıntıda olan banada bir dua yok mu diyen bütün kardeşlerimizin dualarını kabul etsin içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametine çıkmak nasip etsin Rabbim.
Allah ülkemize dirlik düzen geçim bolluk bereket,mutluluk hayırlı rızk kapıları hayırlı iş kısmet kapıları, sağlık afiyet hayırlı yaşlar hayırlı ömürler nasip etsin hepimizin sonunu hayırlara vesile nasip etsin Rabbim.
Hastalara şifa dertlilere deva, borçlulara eda,evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş, çocuksuzlara hayırlı çocuk nasip etsin Rabbim inş.
Hayatımızdaki engelleri olumsuz düşünceleri hayırsızları çıkmazları çaresizlikleri olumsuzlukları olumluya hayırlıya çevirsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
leyla........................1.100(okundu)+157
fatma yenge..............1.000
serap8191................305
hasret88..................325
can kırıkları..............500
Dağ Çiçeği................33
elifimbenim...............800
nevin_70..................20
ismy00....................100
*ayşe*.......................100
kaim.............................10
dağ çiçeği......................10
KALAN: 5.630
Allah kabul etsin
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla........................1.100(okundu)+157
fatma yenge..............1.000
serap8191................305
hasret88..................380
can kırıkları..............500
Dağ Çiçeği................33
elifimbenim...............800
nevin_70..................20
ismy00....................100
*ayşe*.......................100
kaim.............................10
dağ çiçeği......................10
YLNB...........................200 okundu
arzu74.......................10 okundu
KALAN: 5.375
Allah kabul etsin
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/30039-duaya-ihtiyaci-olan-butun-kardeslerimiz-icin-ihlas-hatmi · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.