bilenler cevaplarsa sevinirim

3.270 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
sokrates_01

sokrates_01

Üye · 25 mesaj

şimdi etrafımda din anlamında çok fazla bilen kişi yok soru sorma ortamımda olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim.....ben şafi mezhebindenim ilk namaza başladığımda Allaha binlerce şükür hepsini kılıyodum sünnetleride kılıyodum.kendimce bazı nafile namazlarıda kılıyodum sonra etrafımdakiler sen şafisin sünnetlerinde kabul olmaz dedi eğer kazaların varsa ben de bu sefer sadece farzları kılmaya başladım ama sanki bu yüzden soğudum bazı kitaplarda da araştırdım vitir namazı bile kabul olmaz mış kaza varsa.sünnetleri kılmayıncada sanki peygamber efendimizin dediklerini yerine getirmiyorum gibi bi is oldu.bu konuda gerçekten bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.şimdiden Allah razı olsun .selametle
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

Kardeşim Sen Kilmadiğin Namazlar Için Tövbe Et.ve Namazini Da Sünnetleri Ile Birlikte Kil.eğerki çok önemli Bir Mazeretin Olursa Kazaya Kalirsa Kazasini Da Kil.
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

mübinsevgili kardeşim sokrates_01
Namaz kılda nasıl kılarsan kıl şafiler öyle diyorlarmış varsın desinler sen sünnetler kabul edilmez diyenlere inanma orasını Allah bilir huzur bulduğun tarzda namaz kıl işin özü o

NASIL YANİ NAMAZ KILDA NASIL KILARSAN KIL ARKADAŞIM İİ OKUMADIN HERALDE SÜNNETLERİ KILMIYOM ARTIK DİYO AMA BÖYLE İÇİME SİNMİYO DİYO.SÜNNETLERİ İLE BERABER KILINIR NAMAZ.SÜNNETLERİ OLMADAN OLURMUKİ SÜNNETİ TERKETMEK OLMAZ
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

Nasil Kilarsan Kil Yazmişsin Kardeş Ondan öyle Dedim.açikçasi Bende Hep Mrk Ederdim şafiler Neden Sünneti Terk Ediyo Diye Meğersem Hepsinin Kilmadiği Kazaya Biraktiği Namazlari Varmiş.şafi Tanidiğim Yok Olursa Sorarim Kardeşim.hayirli Cumalar Allaha Emanet Ol
koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

selamun aleyküm ,

Şâfiî mezhebine göre de, üzerinde kaza namazı borcu olan bir insanın, bu namazları kılıp borcundan kurtuluncaya kadar gerek beş vakit namazların sünnetlerini, gerekse diğer nafileleri kılması mekruhtur. Çünkü bir an önce kazaların kılınıp bitirilmesi gerekir.

KAYNAK ; Sorularla İslamiyet | KAZA NAMAZLARI, SÜNNETLERİN YERİNE KAZA NAMAZI KILINABİLİR Mİ?
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

MEHBUL

MEHBUL

Aktif Üye · 67 mesaj

arkadaşlar ben şafii mezhebindenim. kazaya bırakılmış namazlar varsa üzerindeki kaza namazlarını bitirmeden sünnetleri kılması mekruhtur.
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

sokrates_01şimdi etrafımda din anlamında çok fazla bilen kişi yok soru sorma ortamımda olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim.....ben şafi mezhebindenim ilk namaza başladığımda Allaha binlerce şükür hepsini kılıyodum sünnetleride kılıyodum.kendimce bazı nafile namazlarıda kılıyodum sonra etrafımdakiler sen şafisin sünnetlerinde kabul olmaz dedi eğer kazaların varsa ben de bu sefer sadece farzları kılmaya başladım ama sanki bu yüzden soğudum bazı kitaplarda da araştırdım vitir namazı bile kabul olmaz mış kaza varsa.sünnetleri kılmayıncada sanki peygamber efendimizin dediklerini yerine getirmiyorum gibi bi is oldu.bu konuda gerçekten bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.şimdiden Allah razı olsun .selametle

selamün aleyküm;

şafi mezheb'inin görüşü sünnetler terk edilsin manasında değildir...
bilakis..kaza namazı olan birinin sünnet kılacak vakti olmadığını belirtmişlerdir...
hüküm şudur; kaza namazı olan biri zorunlu olan yeme-içme-uyku ve hela abdest dışında kalan bütün zamanlarını kaza kılarak geçireceği için sünnet ve nafile kılmaya vakti yoktur...

haa şimdi bazı yeni nesil düzenbazlar..şafiler sünnet kılamaz diye bişey çıkarmışlar...
ben şahsen bir kaç tane şafi tanıyorum adam namazın farzını kılıyor sünnetleri kılmıyor..soruyoruz niye kılmıyon..ben şafiyim ve kaza namazlarım var o yüzden sünnet kılamam(nefsi emmareden fetvalar) be mübarek o zaman kazaları kıl..! o da yok..kılmadan kaza namazları bitmez ki.! eee senin kazaların ne zaman bitecek ki sünnet kılacaksın..?

demek istediğim anlaşılıyormu...?

eğer sizde tüm vaktinizi kaza kılarak değerlendiriyorsanız..(hiç tv.izlemeden net'te dolaşmadan, boş işler ile meşgul olmadan..) haydi o zaman sünnet kılmayın denilebilir...fakat birsürü melayani işlere vakit ayırıyorda iş sünnet namazı kılmaya gelince benim kaza namazım var bana sünnet düşmez derseniz..bu olmaz...

unutmayın ki sünnetler kılınmadan, sadece farz namazları yeterli görmek bid'attir..ve kişiye islama karşı soğukluk verir..

buna binaen..kaza namazları kılmada usûl şudur;

efendimizin(s.a.v) mut'at olarak kıldığı (har namazın öncesinde ve sonrasında)sünnetleri...işrak,kuşluk,evvabin,kabirnur gibi sünnet namazları terk etmeden..bunların dışında bütün vakitlerinizde kaza namazı kılmak esastır...

mevla teala kaza namazlarımızı kılmayı ve bir daha hiç bir namazı kazaya bırakmamayı nasib etsin

Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
sokrates_01

sokrates_01

Üye · 25 mesaj

MEHBULarkadaşlar ben şafii mezhebindenim. kazaya bırakılmış namazlar varsa üzerindeki kaza namazlarını bitirmeden sünnetleri kılması mekruhtur.

Allah razı olsun
sokrates_01

sokrates_01

Üye · 25 mesaj

ishakyakupselamün aleyküm;

şafi mezheb'inin görüşü sünnetler terk edilsin manasında değildir...
bilakis..kaza namazı olan birinin sünnet kılacak vakti olmadığını belirtmişlerdir...
hüküm şudur; kaza namazı olan biri zorunlu olan yeme-içme-uyku ve hela abdest dışında kalan bütün zamanlarını kaza kılarak geçireceği için sünnet ve nafile kılmaya vakti yoktur...

haa şimdi bazı yeni nesil düzenbazlar..şafiler sünnet kılamaz diye bişey çıkarmışlar...
ben şahsen bir kaç tane şafi tanıyorum adam namazın farzını kılıyor sünnetleri kılmıyor..soruyoruz niye kılmıyon..ben şafiyim ve kaza namazlarım var o yüzden sünnet kılamam(nefsi emmareden fetvalar) be mübarek o zaman kazaları kıl..! o da yok..kılmadan kaza namazları bitmez ki.! eee senin kazaların ne zaman bitecek ki sünnet kılacaksın..?

demek istediğim anlaşılıyormu...?

eğer sizde tüm vaktinizi kaza kılarak değerlendiriyorsanız..(hiç tv.izlemeden net'te dolaşmadan, boş işler ile meşgul olmadan..) haydi o zaman sünnet kılmayın denilebilir...fakat birsürü melayani işlere vakit ayırıyorda iş sünnet namazı kılmaya gelince benim kaza namazım var bana sünnet düşmez derseniz..bu olmaz...

unutmayın ki sünnetler kılınmadan, sadece farz namazları yeterli görmek bid'attir..ve kişiye islama karşı soğukluk verir..

buna binaen..kaza namazları kılmada usûl şudur;

efendimizin(s.a.v) mut'at olarak kıldığı (har namazın öncesinde ve sonrasında)sünnetleri...işrak,kuşluk,evvabin,kabirnur gibi sünnet namazları terk etmeden..bunların dışında bütün vakitlerinizde kaza namazı kılmak esastır...

mevla teala kaza namazlarımızı kılmayı ve bir daha hiç bir namazı kazaya bırakmamayı nasib etsin

ben sadece bi maruzatımı bildirdim yargılar gibi konuşuyosunuz sadece bir cümle istemiştim neyse yinede saolun
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

sokrates_01ben sadece bi maruzatımı bildirdim yargılar gibi konuşuyosunuz sadece bir cümle istemiştim neyse yinede saolun

selamün aleyküm..

beni yanlış anladınız...benim burada ki hitab'ım geneldi..şahsınızı kast ederek yazmadım..

hakkınızı helal edin
Çevirdim yüzümü...
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

mübinishak yakup benim hakkım ne olacak ben seni bana kullandığın kelimeler sebebiyle belki de affetmeyeceğim

amaniinnn pekte alınganmışsın;

affetme beni önemli değil...

belki bu sebeple seninle karşılaşırız mahşerde...senin rezilliğine şahit olur rabbime bir kere daha hamd ederim...

seni mezhep tarikat düşmanı seniii
Çevirdim yüzümü...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.