Şükür ki tövbe için iki damla göz yaşı verdin bize..!

1.700 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür. İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır.

Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

“Affeyle Allah’ım, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle Allah’ım, sen öğrettin; ben unuttum!”
demesidir.

Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe.

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını.

Onun için yakıcıdır gözyaşı.

Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır.

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmıştır kul.

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve “olmuş”tur.

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır.

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (sas), “Günahtan tövbe eden, bir günah işlememiş gibidir.” buyurmuş.

“Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder.” buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde.

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!
Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapıdır tövbe!
Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb’imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.

Şükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.
[mihriban]

[mihriban]

Mübarek Üye · 600 mesaj

<DAMLA>

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!
Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapıdır tövbe!
Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb’imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize.

Şükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.

Selamunaleykum,ellerinize yureginize saglik çok guzel bir paylasim olmus,Rabbim bizleride tovbesi kabul olan kullarindan eylesin insaAllah,
Allah a emanet olun,Selametle kalin....
<DAMLA>

<DAMLA>

[mihriban, post: 0"]Selamunaleykum,ellerinize yureginize saglik çok guzel bir paylasim olmus,Rabbim bizleride tovbesi kabul olan kullarindan eylesin insaAllah,
Allah a emanet olun,Selametle kalin....

aleykum selam mihriban kardeşim amin inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
NAGİHAN

NAGİHAN

Kıdemli Üye · 161 mesaj

Allah Razi Olsun Allah Razi Olsun şükürler Olsun Bize Bunlari Hatirlattiğin Için Rabbime şükürler Olsun Bize Tövbe Gibi Bir Nimeti Verdiği Için şükürler Olsun Tüm Nimetlere Amin
<DAMLA>

<DAMLA>

NAGİHANAllah Razi Olsun Allah Razi Olsun şükürler Olsun Bize Bunlari Hatirlattiğin Için Rabbime şükürler Olsun Bize Tövbe Gibi Bir Nimeti Verdiği Için şükürler Olsun Tüm Nimetlere Amin

amin inşallah kardeşim rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
alifurkan

alifurkan

Aktif Üye · 53 mesaj

Allah razı olsun paşlaşımın için Rabbim en kısa zamanda tövbe eden ve tövbesi kabul edilenlerden eylesin
CeNGiZ_eF

CeNGiZ_eF

Üye · 38 mesaj

Selamun aleykum
Allah (c.c) sizden razı olsun bunlari bizim ile paylasıp bize hatırlattıgınız için...
Allah (c.c.) emanet olun.. selam ve dua ile
<<>>
<DAMLA>

<DAMLA>

alifurkanAllah razı olsun paşlaşımın için Rabbim en kısa zamanda tövbe eden ve tövbesi kabul edilenlerden eylesin

amin inşallah kardeşim
rabbim senden de razı olsun
selam ve dua ile
<<B)>>
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Selamün Aleyküm Kardeşim Mevla Cümlemize Hakkiyla Tövbe Etmeyi Nasib Etsin
son osm@nlı
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım.Rabbim tövbelerimizi kabul etsin.selametle..
hümeysa

hümeysa

Yeni Üye · 1 mesaj

Selamun Aleyküm Damla Kardeşim Paylaşimin Için Allah Senden Razi Olsun Ben Siteye Daha Bugün Kayit Oldum Senle Tanişmayi Dilerdim Bana Yardim Edermisin Selamun Aleyküm
<DAMLA>

<DAMLA>

hafizkizSelamün Aleyküm Kardeşim Mevla Cümlemize Hakkiyla Tövbe Etmeyi Nasib Etsin

aleykkum selam kardeşim amin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAHım korkusundan akan gözyaşlarımızın hürmetine günahlarımızı affeylesin, tövbelerimizi kabul buyursun...ALLAH razı olsun kardeşim...emeğinize sağlık...hayırlı günler...
<DAMLA>

<DAMLA>

gizemmsevgiAllah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım.Rabbim tövbelerimizi kabul etsin.selametle..

amin inşallah rabbim senden de razı olsun kardeşim
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

hümeysaSelamun Aleyküm Damla Kardeşim Paylaşimin Için Allah Senden Razi Olsun Ben Siteye Daha Bugün Kayit Oldum Senle Tanişmayi Dilerdim Bana Yardim Edermisin Selamun Aleyküm

aleykum selam kardeşim
amin inşallah rabbim senden de razı olsun
ben damla tanıştık işte:) yardımcı olmaya çalışırm siteyle ilgili herşey için sorabilirsiniz
selam ve dua ile
<<B)>>
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

esselamun aleykum kardeşim

ne güzel bir dua paylaşmışsınız emeğinize sağlık ...her duamızın kabul olması dileği ile ...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
<DAMLA>

<DAMLA>

Im_muslimALLAHım korkusundan akan gözyaşlarımızın hürmetine günahlarımızı affeylesin, tövbelerimizi kabul buyursun...ALLAH razı olsun kardeşim...emeğinize sağlık...hayırlı günler...

amin inşallah abi
rabbim senden de razı olsun
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

m_muazesselamun aleykum kardeşim

ne güzel bir dua paylaşmışsınız emeğinize sağlık ...her duamızın kabul olması dileği ile ...

aleykum selam kardeşim
gözlerinize saglık amin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

Tevbe kapıları kapanmadan ettiğimiz ve edeceğimiz tevbelere ve sonrasına dikkat etmeliyiz değilmi? ne kadar güzel bir paylaşım ALLAH razı olsun
<DAMLA>

<DAMLA>

MUDİR, post: 592944, member: 75143Tevbe kapıları kapanmadan ettiğimiz ve edeceğimiz tevbelere ve sonrasına dikkat etmeliyiz değilmi? ne kadar güzel bir paylaşım ALLAH razı olsun

gözlerinize saglık kardeşim
selam ve dua ile
<<B)>>
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.