- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.642 mesaj
13.108 görüntülenme · 42 yanıt
Mübarek Üye · 1.642 mesaj
yusufmuazallah razı olsun ...
elifimbenimselamün aleyküm kardeşim ALLAH senden razı olsun eline kolune emeğine sağlık cok güzel bir konu gerçekten bütün bunları yapabiliyorsak ne mutlu bize
kimkimdir, post: 953035, member: 9309496. Mü’min, mü’min olmayanları dost ve sırdaş edinmez. Onların, Müslümanların hayrını istemediklerini, bilakis kötülüklerini arzu ettiklerini bilir. (Al-i İmran 3/118) Kafirleri dost edinmez. (Nisa 4/144) Yahudi ve Hıristiyanları da dost edinmez; onların birbirlerinin dostu olduğunun farkındadır. (Maide 51, 57)
97. Mü’min, kendisiyle savaşan kafirlerle Allah yolunda savaşır, fakat aşırıya kaçmaz. (Bakara 2/190) Düşmana karşı dâima hazırlıklı olur, düşmanı korkutucu ve caydırıcı güç ve savaş gereçleri hazırlar (Enfâl 8/60; Nisâ 4/71).
98. Savaşa karar verilip başlandığı zaman mü’min bütün gücüyle savaşır, canını Allah yolunda seve seve vermekten çekinmez. Korkaklık göstermez. Gerçek mümin, din, can, vatan, nâmus gibi yüce değerleri korumak uğruna malını ve canını fedâ etmeyi göze alabilen kimsedir. (Tevbe 9/111; Saff 61/11) (Buhârî, Cihâd, 112; Müslim, Cihâd, 20)
99. Mü’min, Allah yolunda savaşıp şehid olmayı arzu eder. Şehitlere Allah’ın büyük nimetler hazırladığını, onların bizim farkında olmadığımız bir hayatla yaşamaya devam ettiklerini bilir (Bakara 2/154; Al-i İmran 3/169-171)...............Allahcc yar ve yardımcın olsun kardeşimiz...

Nevin_198243. Ancak mümin, gerektiği durumlarda Allah’ın kısas emrinin yerine getirilmesine yardımcı olur. Bir insanı haksız yere öldüreni öldürmenin, yaralayanı yaralamanın insanın hayat ve dokunulmazlık haklarına saygının gereği olduğu şuuruyla hareket eder. (Bakara 2/178; Mâide 5/45)
Selamun aleykum bülent abi okurken gözlerim acıdı:)Çok sindirerek okuymadım gerçi.Hakkınızı helal edin.Ama hepsini okudum yukarıdaki meseleyi tam anlayamadımda..Biri haksız yere birini öldürdümü onuda öldürmekmi gerekli??..Dua ile
Nevin_198243. Ancak mümin, gerektiği durumlarda Allah’ın kısas emrinin yerine getirilmesine yardımcı olur. Bir insanı haksız yere öldüreni öldürmenin, yaralayanı yaralamanın insanın hayat ve dokunulmazlık haklarına saygının gereği olduğu şuuruyla hareket eder. (Bakara 2/178; Mâide 5/45)
Selamun aleykum bülent abi okurken gözlerim acıdı:)Çok sindirerek okuymadım gerçi.Hakkınızı helal edin.Ama hepsini okudum yukarıdaki meseleyi tam anlayamadımda..Biri haksız yere birini öldürdümü onuda öldürmekmi gerekli??..Dua ile
smyyesRabbim Kuran a uygun yaşamayı ,hakiki bir müslüman olmayı hepimize bnasip etsin inşallah
selam ve dua ile...
smyyesRabbim Kuran a uygun yaşamayı ,hakiki bir müslüman olmayı hepimize bnasip etsin inşallah
selam ve dua ile...
Cihat-82, post: 1221562, member: 1200Amin. Sevgili kardeşim temennilerine katılmamak elde değil.
Allah, hakiki bir müslüman olma yolunda ilerlemeye çalışan biz aciz kullarının önündeki engelleri kaldırsın inşallah.
Konuyu açan kardeşimizden de Allah razı olsun.
gülsengülSelamünaleyküm kardeşim
Rabbim razı olsun çok faydalı bir paylaşım emeğine sağlık..
Bülent kardeşim benim naçizane bir önerim olacak , konularda yazıların puntolarını biraz daha küçük kullanırsak hem okunması açısından hem de sayfanın görüntüsü bakımından daha iyi olacağını düşünüyorum..
Ben kendi şahsıma konuşuyorum çok büyük yazıları okumakta küçük yazılardan daha çok zorluk çekiyorum..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...
• Üye
Yasaklı Kullanıcı · • Üye · 30 mesaj
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/29395-kur-an-i-kerimde-mu-minlerin-100-vasfi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.