esmaü'l_hüsnanın önemi...

2.459 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

Allah’a kendi isimleri ile dua etmek, duanın kabulüne vesiledir. Bu konuda Peygamberimiz (s.a.v)’den birkaç kanaldan nakledilen hadisi şerifler vardır. Bunlardan biri de Esmaü’l-Hüsna’nın kendilerinin de bulunduğu hadisi şeriftir. Büreyde (r.a)’dan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, dua eden bir adamdan şunları işittiği nakledilmektedir: “Allah'ım, şahâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, Samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur.” Dediği ve bunun üzerine Efendimiz (s.a.v)’in şöyle buyurduğu nakledilmektedir:

“Nefsimi kudret elinde tutan Zâta yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzàmı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepte bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir.” Mihcen İbnu'l-Edra' (r.a)’dan nakledilen bir hadiste ise, “günahları için mağfıret” dileyerek, “Allah’ım Sen Gafürsun, Râhimsin!” diyor ve bunu duyan Peygamberimiz (s.a.v); "O mağfiret edildi. !" buyuruyor.
prensesim

prensesim

Üye · 21 mesaj

allah razı olsun kardeşim
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

:H
prensesimallah razı olsun kardeşim

SİZDEN DE ALLAH RAZI OLUN..

SELAMETLE.......
s.sahara

s.sahara

Üye · 12 mesaj

Hayırlı akşamlar uye kısa suredır uye oldum fakat ,böyle bir sitenin olması çok güzel fırsatım oldukca siteye giriyorum çok memnunum allah razı olsun.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Bir âyet-i kerîmede:

"En güzel isimler O'nundur (Allah'ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır.
Ellerine sağlık kardeşim çok teşekkürler.Allah'a emanet ol.

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

s.saharaHayırlı akşamlar uye kısa suredır uye oldum fakat ,böyle bir sitenin olması çok güzel fırsatım oldukca siteye giriyorum çok memnunum allah razı olsun.

üyeliğiniz hayırlı olsun.sizden de Allah razı olsun.hayırlı akşamlar.selametle...:H
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

€bru;593582Bir âyet-i kerîmede:

"En güzel isimler O'nundur (Allah'ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır.
Ellerine sağlık kardeşim çok teşekkürler.Allah'a emanet ol.

:T... SİZDE ALLAHA EMANET OLUN...:H
ozlem_37

ozlem_37

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Allah razı olsun kardeşim eğer ezberlemediyseniz Rabbim inşallah nasip etsin.Ben ezberledim ve zikrettiğim zaman öyle huzur buluyorum ki.Allaha emanet ol.Hayırlı akşamlar...
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

Esselamü Aleyküm zeynepçim; Rabbım razı olsun ...sevabını yazsın...selam ve dua ile hayırlı akşamlar güzel kardeşim..
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

zeynep.s
Allah’a kendi isimleri ile dua etmek, duanın kabulüne vesiledir. Bu konuda Peygamberimiz (s.a.v)’den birkaç kanaldan nakledilen hadisi şerifler vardır. Bunlardan biri de Esmaü’l-Hüsna’nın kendilerinin de bulunduğu hadisi şeriftir. Büreyde (r.a)’dan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, dua eden bir adamdan şunları işittiği nakledilmektedir: “Allah'ım, şahâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, Samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur.” Dediği ve bunun üzerine Efendimiz (s.a.v)’in şöyle buyurduğu nakledilmektedir:

“Nefsimi kudret elinde tutan Zâta yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzàmı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepte bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir.” Mihcen İbnu'l-Edra' (r.a)’dan nakledilen bir hadiste ise, “günahları için mağfıret” dileyerek, “Allah’ım Sen Gafürsun, Râhimsin!” diyor ve bunu duyan Peygamberimiz (s.a.v); "O mağfiret edildi. !" buyuruyor.

ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHım dualarımızı kabul olunanlardan eylesi...selaemtle kalınız...
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

ozlem_37
Allah razı olsun kardeşim eğer ezberlemediyseniz Rabbim inşallah nasip etsin.Ben ezberledim ve zikrettiğim zaman öyle huzur buluyorum ki.Allaha emanet ol.Hayırlı akşamlar...

:T... ALLAHIN 99 İSMİNİ ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ EZBERE BİLİYORUM ÖZLEM ABLACIĞIM. GERÇEKTENDE İNSAN HUZUR BULUYOR ZİKREDİNCE... ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE....:H
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

cennet_agaciEsselamü Aleyküm zeynepçim; Rabbım razı olsun ...sevabını yazsın...selam ve dua ile hayırlı akşamlar güzel kardeşim..

VE ALEYKÜM SELAM TUBA ABLACIĞIM. ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN.HAYIRLI AKŞAMLAR.ALLAHA EMANET OLUN...:H
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

Im_muslimALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHım dualarımızı kabul olunanlardan eylesi...selaemtle kalınız...

SİZDEN DE RABBİM RAZI OLSUN . AMİN İNŞALLAH... ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE...:H
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.