“Nefsimi kudret elinde tutan Zâta yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzàmı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepte bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir.” Mihcen İbnu'l-Edra' (r.a)’dan nakledilen bir hadiste ise, “günahları için mağfıret” dileyerek, “Allah’ım Sen Gafürsun, Râhimsin!” diyor ve bunu duyan Peygamberimiz (s.a.v); "O mağfiret edildi. !" buyuruyor.
esmaü'l_hüsnanın önemi...
2.459 görüntülenme · 12 yanıt
Allah’a kendi isimleri ile dua etmek, duanın kabulüne vesiledir. Bu konuda Peygamberimiz (s.a.v)’den birkaç kanaldan nakledilen hadisi şerifler vardır. Bunlardan biri de Esmaü’l-Hüsna’nın kendilerinin de bulunduğu hadisi şeriftir. Büreyde (r.a)’dan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, dua eden bir adamdan şunları işittiği nakledilmektedir: “Allah'ım, şahâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, Samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur.” Dediği ve bunun üzerine Efendimiz (s.a.v)’in şöyle buyurduğu nakledilmektedir:
“Nefsimi kudret elinde tutan Zâta yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzàmı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepte bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir.” Mihcen İbnu'l-Edra' (r.a)’dan nakledilen bir hadiste ise, “günahları için mağfıret” dileyerek, “Allah’ım Sen Gafürsun, Râhimsin!” diyor ve bunu duyan Peygamberimiz (s.a.v); "O mağfiret edildi. !" buyuruyor.
Bir âyet-i kerîmede:
"En güzel isimler O'nundur (Allah'ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır.
Ellerine sağlık kardeşim çok teşekkürler.Allah'a emanet ol.
"En güzel isimler O'nundur (Allah'ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır.
Ellerine sağlık kardeşim çok teşekkürler.Allah'a emanet ol.
s.saharaHayırlı akşamlar uye kısa suredır uye oldum fakat ,böyle bir sitenin olması çok güzel fırsatım oldukca siteye giriyorum çok memnunum allah razı olsun.
üyeliğiniz hayırlı olsun.sizden de Allah razı olsun.hayırlı akşamlar.selametle...:H
Esselamü Aleyküm zeynepçim; Rabbım razı olsun ...sevabını yazsın...selam ve dua ile hayırlı akşamlar güzel kardeşim..
zeynep.sAllah’a kendi isimleri ile dua etmek, duanın kabulüne vesiledir. Bu konuda Peygamberimiz (s.a.v)’den birkaç kanaldan nakledilen hadisi şerifler vardır. Bunlardan biri de Esmaü’l-Hüsna’nın kendilerinin de bulunduğu hadisi şeriftir. Büreyde (r.a)’dan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, dua eden bir adamdan şunları işittiği nakledilmektedir: “Allah'ım, şahâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, Samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur.” Dediği ve bunun üzerine Efendimiz (s.a.v)’in şöyle buyurduğu nakledilmektedir:
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHım dualarımızı kabul olunanlardan eylesi...selaemtle kalınız...
ozlem_37Allah razı olsun kardeşim eğer ezberlemediyseniz Rabbim inşallah nasip etsin.Ben ezberledim ve zikrettiğim zaman öyle huzur buluyorum ki.Allaha emanet ol.Hayırlı akşamlar...
:T... ALLAHIN 99 İSMİNİ ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ EZBERE BİLİYORUM ÖZLEM ABLACIĞIM. GERÇEKTENDE İNSAN HUZUR BULUYOR ZİKREDİNCE... ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE....:H
cennet_agaciEsselamü Aleyküm zeynepçim; Rabbım razı olsun ...sevabını yazsın...selam ve dua ile hayırlı akşamlar güzel kardeşim..
VE ALEYKÜM SELAM TUBA ABLACIĞIM. ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN.HAYIRLI AKŞAMLAR.ALLAHA EMANET OLUN...:H
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/29163-esmau-l-husnanin-onemi · 18.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.