Günün Sözü
14.984 görüntülenme · 185 yanıt
Nar alacak isen, gülen, çatlamış nar al ki, o gülüş, sana içindeki dâne*lerden haber versin. Ârifin gülüşü, ne mübârek gülüştür ki, o gülüş, can kutusundaki inci gibi, ağızdan gönlü gösterir.
Gülen nar, bağı, bahçeyi de güldürür. Âriflerin sohbeti, seni de ârifler arasına katar. Sen, kaskatı bir taş veya mermer parçası olsan da, bir gönül sahibine eri*şebilirsen cevher olursun.”
Gülen nar, bağı, bahçeyi de güldürür. Âriflerin sohbeti, seni de ârifler arasına katar. Sen, kaskatı bir taş veya mermer parçası olsan da, bir gönül sahibine eri*şebilirsen cevher olursun.”
Akıllılar önceden ağlar; sonunda tebessümlere gark olurlar. Ahmaklarsa, önceden kahkahalara boğulur, sonra da başlarını taşlara vurarak ağlarlar. Ey kişi! Firâsetli olup işin sonunu başlangıçta iken gör de cezâ gününde pişmanlık ateşiyle yanıp tutuşma!..”
Efendi, hırçınlıkla işini sarpa sardırma; çünkü hırçınlar dâimâ bedbaht olurlar. Farz edelim ki; altının, gümüşün, bir şeyin yok. Tatlı bir dilin de mi yok?”
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Günün Sözü
Ey insanlar!
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayseri'nin evlerine,
lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna,
servet peşinde koşmanız Karun'un anlayışına,
saltanatınız Firavun saltanatına,
nefsleriniz Ebu Cehil nefsine,
gururunuz Ebrehe'nin gururuna,
yaşayışınız sefihlerin yaşayışına benziyor.
ALLAH için söyleyin bana,
Ümmet-i Muhammed'den olanlar nerede?"
( Yahya Bin Muaz)
Ey insanlar!
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayseri'nin evlerine,
lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna,
servet peşinde koşmanız Karun'un anlayışına,
saltanatınız Firavun saltanatına,
nefsleriniz Ebu Cehil nefsine,
gururunuz Ebrehe'nin gururuna,
yaşayışınız sefihlerin yaşayışına benziyor.
ALLAH için söyleyin bana,
Ümmet-i Muhammed'den olanlar nerede?"
( Yahya Bin Muaz)
Akıllı olan üç kimseyi hafife almaz; Alimleri, hükümdarları, dostları. Alimleri hafife alanın ahireti gider, sultanları hafife alanın dünyası gider, dostlarına mürüvveti olmayanın dostluğu gider. (Abdullah b. Mübarek)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/28963-gunun-sozu · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.