Ne açar kimse kapım bad-ı sabadan gayrı.”

Kimsesiz kaldım medet, ey kimsesizler kimsesi.”
2.860 görüntülenme · 25 yanıt

talipamca"Ne nefis sadık bir yar, ne de dünya kalıcı bir diyarken" tutundukça kavileşen bir bağa dikkat çekiyor. Bu şiir de o bağı ne güzel özetliyor:
“Kimsesiz hiç kimse yok, herkesin var kimsesi
Bu yaşadığımız bir yalnızlık hikayesi...
EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Can Yeğen;
Ölümlülükle yüklü her cismin kendisi kadar gölgesi düşer üzerimize..
Bir ikindi vaktinin gölgeleri uzatan batmaya yakın vaktidir oysa güneşin..
O battığında nasıl kaybolursa gölgeler,yine bir yalnızlık hikayesi başlar..
Ölümü hatırlatan her gecenin yorganı örtülürken üzerimize sessizce..
Ana karnında başlayan yalnızlığın,toprağın karnına düşene dek süreceği
"Bir Elif miktarı yalnızlığın"
Gerçek dosta ulaşan yolda anlam kazanacağı - anlam katacağı birlikteliklere "ses" vermesi temennisiyle...
Allah(CC) razı olsun yine hayata anlam katacak güzel bir çalışma olmuş..Elinize-emeğinize sağlık..
SeLam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..
AFRA_NUR, post: 576303, member: 58965selamun aleyküm canım kardeşim emeklerine sağlık çok güzel bi paylaşım ,aldı götürdü beni....
Allah razı olsun senden selametle emanetin Rabbime
minel_aşkElif gibi dik, elif kadar anlam dolu. Yanına gelen her harfe hayat katmasından ziyade, kendi sırlarıyla içiçe… Hüzün dolu ama mağrur bir başı var elifin. Bir başına ama sırtını dayadığı güçten dolayı çok kudretli. Kendi yalnızlığının farkındalığıyla birlikte “tek ve bir” olan varlığa ışık tutuyor.
esselamü aleyküm
derin anlamlar içeren bir yazıydı. Allah razı olsun. selametle
mavicik“Kimsesiz hiç kimse yok, herkesin var kimsesi
Sefine-i HayatES SELAMUN ALEYKÜM CAN YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.NE GÜZEL AKTARMIŞSIN BİZLERE BİZİ,İNAN BÜYÜK Bİ ZEVKLE OKUDUM.ELLERİNE EMEĞİNE O GÜZEL YÜREĞİNE SAĞLIK OLSUN İNŞAALLAH.İNSANOĞLU DÜŞE KAPILIR YALNIZ OLDUĞU KONUSUNDA.HEP RAB C.C. YANINDADIR ASLINDA.BUNUN BİLİNCİNDE OLMAMIZ DUASIYLA.ALLAH C.C. RAZI OLSUN,ECRİNİ VERSİN İNŞAALLAH.BİLMİYORUM BENDEN Mİ KAYNAKLANIYO AMA UZUN SÜREDİR SİTEDE YOKSUNUZ SANKİ.İNŞAALLAH ÖNEMLİ BİŞEY YOKTUR CANIM KARDEŞİM.ÖZLENDİNİZ BİLESİNİZ.DAİMİ DUALARIMDA VE YÜREĞİMDESİN CANIM KARDEŞİM.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE.YÜCE RAB'BİM'E C.C. EMANETSİN İNŞAALLAH....B)
nigdelive aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu sevgiciğim, canım kardeşim..
Mevla Teala senden ebeden ve daimen razı olsun inşaAllah, beğenmene sevindim Can yüreklimB) Rabbimiz her daim yanımızda, O c.c bize yeter elhamdülillah.. bunun bilincinde olmak, tüm sıkıntıların üstesinden gelmede en önemli rolu oynuyor.. amin duana kardeşim, inşaAllah bu şuura sahip olabiliriz.
hakkını helal et inşaAllah kardeşim.. yazını yeni gördüğüm için, geç oldu cevap yazmam..
senden kaynaklanmıyordur sanırım güzel kardeşim. bir müddet yoktum, cenazelerimiz vardı. iki yakınımı kaybettim ardarda..bu sebeple aranızda olamadım..
ben de seni, sizleri çok özledim sevgiciğim..her daim aklımda, dualarımdaydın inşaAllah sen de..baki dua, sevgi ve muhabbetle inşaAllah..fii emanillah B)B)
Sefine-i HayatESTAGFURULLAH CAN YÜREKLİ KARDEŞİM VARSA HAKKIM HELAL OLSUN.SENDE HAKKINI HELAL ET İNŞAALLAH BENİMDE GEÇ HABERİM OLDU.BAŞINIZ SAĞOLSUN,RAB'BİM C.C GERİDE KALANLARINA SABIR İHSAN ETSİN.GEÇMİŞ GÜNAHLARINI AFFEDİP MEKANLARINI CENNET EYLESİN İNŞAALLAH CANIM KARDEŞİM.TEZ ZAMANDA BURADA TEKRAR BİRLİKTE OLMAK TEMENNİSİYLE İNŞAALLAH.GÖRÜŞENE DEK RAB'BİM E C.C. EMANETSİN CANIM KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMDA VE YÜREKTESİN.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE İNŞAALLAH....B)
nigdeliSelamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh canım kardeşim benim..Rabbim güzel yüreğine göre versin..Tüm dualarını makamında kabul buyursun inşaAllah..Çok teşekkür ederim sevgicim.Mevla razı olsun.
sen de iyisindir kardeşim inşaAllah, sağlığına, mutluluğuna duacıyım acizane..Vedud c.c. olan Yar'ımıza emanet olasın..Hayırlı, bereketli geceler..baki dua, sevgi ve muhabbetle güzel kardeşim..B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/28927-bir-elif-miktari-yalnizlik · 06.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.