Bir Kulağa Bir Kelle

1.506 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Py.(s.a.v)sahabelere Kuran-ı Kerim'de en adaletli sure Rahman suresidir.Bu sureyi Kabede okumayı kim ister?İbni Mesud:-Ben-dedi.Efendimiz (a.s)cüssesi zayıf olduğu için izin vermedi.Tekrar sordu:yine kimseden ses çıkmadı.Yanlız İbni Mesud istedi.Efendimiz 3.de izin verdi.İbni Mesud okumaya gittiğinde müşrikler kendi hallerinde eyleniyorlardı.İbni Mesud okumaya başlayınca Ebu Cehil onun kulağına vurdu ve yırttı.İbni Mesud efendimizin yanına geldi.O sırada
Cebrail (a.s)'da gelip güldü.Efendimiz Cebail (a.s)'a:-Biz ağlıyoruz.Sen niye gülüyorsun?-diye sordu.Cebrail (a.s):-Bir kulağa bir kelle-dedi.Bedir savaşında
efendimiz (a.s)İbni Mesud'u savaşa almadı.-Sen yaralı olanları öldür-dedi.(cüssesi zayıf,kısa boylu olduğu için)İbni Mesud Ebu Cehil'i yaralı olarak gördü ve onu tam öldüreceği zaman Ebu Cehil gurur yaptı:-Senin kılıcın paslıdır.Benim
boynumu al benim kılıcım ile kes-dedi ve kılıcını verdi.Boynumuda tam altından kes ki insanlar gerdan görsün.-Sizin yanınız da biz beyaz gördük.Onlar kimdi?
İbni Mesud :-Meleklerdi-diye cevap verdi.Ebu Cehil:-O zaman bizi siz değil,
melekler yendi.o Muhammede deki:ben ona bu zamana kadar düşmandım.Şimdi
dahada düşmanım-dedi.İbni Mesud onun boynunu vurdu.O kadar kuvvetsizdi ki
kellesini yuvarlayarak getirdi.(İBNİ MESUD çok cılız yapısız ama kahraman idi.)
son osm@nlı
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

esselamun aleykum kardeşim cok güzeldi evet Allah c.c. ile savaşmak ne mümkün tıpkı Çanakkale savaşından sonra ingiliz başkanı çörçilin dedigi gibi biz orda insanlarla savaşmadık Allah'la savaştık demesi gibidir dua ile kal...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

s.a kardeşim ibni mesud gibi olmak temennesiyle.allah razı olsun.
hafizkiz

hafizkiz

m_muazesselamun aleykum kardeşim cok güzeldi evet Allah c.c. ile savaşmak ne mümkün tıpkı Çanakkale savaşından sonra ingiliz başkanı çörçilin dedigi gibi biz orda insanlarla savaşmadık Allah'la savaştık demesi gibidir dua ile kal...

WE ALEYKÜMSELAM KARDEŞİM
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

Nevin_1982s.a kardeşim ibni mesud gibi olmak temennesiyle.allah razı olsun.

WE ALEYKÜMSELAM AMİN ECMAİN
son osm@nlı
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm Hafızkız kardeşim. emeğine sağlık ALLAH razı olsun.
güzel bir paylaşımdı. Onlar ki vücutlarına göre değil yüreklerinde taşıdıkları iman gücü ile güçlenmişlerdir.
ALLAHım imanımızı güçlendir. Bizleri doğru yoldan ayırma.

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...
selam ve dua ile...
hafizkiz

hafizkiz

we aleykümselam amin ecmain aydın abi
son osm@nlı
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum emeğıne sağlık kardeşım
cok guzeldı