Hz Cebral'i Ağlatan Iki önemli An...

11.904 görüntülenme · 108 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Hz. Cebrail’i ağlatan iki önemli an

Bir bayram günü Peygamber Efendimizin torunları Hz. Hasan'la Hüseyin'in elbise istediği rivayet edilir. Peygamber Efendimiz yoksul… Damadı Hz. Ali ve kızı Hz. Fatıma fakir. Hz. Cebrail'in bile gözünü yaşartan güzide torunların bu isteği, iki tane bembeyaz kumaştan elbiseyi Peygamber Efendimize hediye etmesiyle neticelenir. Ama çocuklar pek memnun kalmazlar ve "keşke renkli olsaydı" diye ağlamaya başlarlar.

Torunları Hasan ve Hüseyin’in elbisenin rengini beğenmemesi üzerine Peygamberimiz Hz. Cebrail'e bakar. Hz. Cebrail, Efendimiz'e, "su atın üzerine Efendim, çocuklar hangi rengi istiyorsa o renge bürünsün" der. Efendimiz elbiselerin üzerine biraz su serptiğinde Hz. Hasan'ın elbisesi sarıya, Hz Hüseyin'in elbisesi kırmızıya dönüşür. Hz. Cebrail ağlamaya başlar. Peygamber Efendimiz bunun üzerine, "Çocuklar memnun kaldılar. Niye ağlıyorsun ki?" der. Hz. Cebrail, "Ne acı ki, Hz. Hasan ileride zehirlenerek vefat edecek. Hz. Hüseyin al kanlarla öbür âleme yürüyecek". Bu renkler onun rengidir.

Taberani'nin Mu'cemu'l-Evsat'ta belirttiğine göre, Enes bin Malik (R.A)'dan şöyle rivayet edilmiştir: Bir gün Hz. Cebrail alışılmışın dışında bir saatte Hz. Peygamber (S.A.V)'e geldiğinde yüzünün rengi iyi değildir. Hz. Peygamber kendisine: "Niye yüzünün renginin uçuk olduğunu" sorduğunda Hz. Cebrail şöyle der; “Cehennem ateşinin, kabir azabının her şeyden ağır olduğunu bilen kimsenin bunlardan emin olmadıkça (yani oraya girmeyeceği garanti olmadıkça) yüzü gülmemelidir" der.

Bunun üzerine Hz. Peygamber (S.A.V) Cebrail'e: "Ey Cebrail! Bana cehennemi anlat" der. Cebrail yüreklere korku salan müthiş şeylerden bahseder. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, "Bu kadar yeter, daha anlatma! Nerdeyse kalbim parçalanıp öleceğim" der ve ağlamaya başlar.

Fakat Cebrail'e bakınca onun da ağladığını görür. Bunun üzerine, "Ey Cebrail! Allah katındaki mevkiine ve derecene rağmen sende mi ağlıyorsun?" der. Hz. Cebrail şöyle cevap verir: "Neden ağlamayayım ki? Kim bilir belki de benim de başıma Şeytan’ın başına gelen şeyler gelebilir. Zira (başlangıçta) o da meleklerdendi. Kim bilir Harut ile Marut'un uğradığı akıbete ben de uğrayabilirim." Cebrail’in bu sözleri üzerine ikisi beraber ağlamaya devam ederler. Nihayet kendilerine şöyle bir ses gelir: "Ey Muhammed ve Ey Cebrail! Allah sizleri kendine asi gelmekten emin kıldı."

salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

SelamunAleykum
Gercekten cok güzel bir paylasim
emeginize saglik
ALLAH bizleri Cehennnem Ve kabir Azabindan Korsun
Selametle
ALLAHA EMANET OLUN...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

salih_43SelamunAleykum
emeginize saglik
Selametle
ALLAHA EMANET OLUN...

ve aleyküm selam
Rabbimiz razı olsun inşaallah
Rabbimize emanet olun inşaallah
selametle...
:H
DuaLar

DuaLar

Mübarek Üye · 1.107 mesaj

salih_43SelamunAleykum
emeginize saglik
Selametle
ALLAHA EMANET OLUN...

amin ecmain inşALLAH...
hilalyanik

hilalyanik

Yeni Üye · 2 mesaj

Selamın aleyküm..Gerçekten çok güzeldi paylaşım için Allah razı olsun...Allahu Teala hepimizi cehennem azabından korusun inşallah..Güzel dinimizden imanımızdan ayırmasın inşallah..Hayırlı akşamlar Allah'a emanet olun...
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

-Tuğba-

Bir bayram günü Peygamber Efendimizin torunları Hz. Hasan'la Hüseyin'in elbise istediği rivayet edilir. Peygamber Efendimiz yoksul… Damadı Hz. Ali ve kızı Hz. Fatıma fakir. Hz. Cebrail'in bile gözünü yaşartan güzide torunların bu isteği, iki tane bembeyaz kumaştan elbiseyi Peygamber Efendimize hediye etmesiyle neticelenir. Ama çocuklar pek memnun kalmazlar ve "keşke renkli olsaydı" diye ağlamaya başlarlar.

Torunları Hasan ve Hüseyin’in elbisenin rengini beğenmemesi üzerine Peygamberimiz Hz. Cebrail'e bakar. Hz. Cebrail, Efendimiz'e, "su atın üzerine Efendim, çocuklar hangi rengi istiyorsa o renge bürünsün" der. Efendimiz elbiselerin üzerine biraz su serptiğinde Hz. Hasan'ın elbisesi sarıya, Hz Hüseyin'in elbisesi kırmızıya dönüşür. Hz. Cebrail ağlamaya başlar. Peygamber Efendimiz bunun üzerine, "Çocuklar memnun kaldılar. Niye ağlıyorsun ki?" der. Hz. Cebrail, "Ne acı ki, Hz. Hasan ileride zehirlenerek vefat edecek. Hz. Hüseyin al kanlarla öbür âleme yürüyecek". Bu renkler onun rengidir.

Taberani'nin Mu'cemu'l-Evsat'ta belirttiğine göre, Enes bin Malik (R.A)'dan şöyle rivayet edilmiştir: Bir gün Hz. Cebrail alışılmışın dışında bir saatte Hz. Peygamber (S.A.V)'e geldiğinde yüzünün rengi iyi değildir. Hz. Peygamber kendisine: "Niye yüzünün renginin uçuk olduğunu" sorduğunda Hz. Cebrail şöyle der; “Cehennem ateşinin, kabir azabının her şeyden ağır olduğunu bilen kimsenin bunlardan emin olmadıkça (yani oraya girmeyeceği garanti olmadıkça) yüzü gülmemelidir" der.

Bunun üzerine Hz. Peygamber (S.A.V) Cebrail'e: "Ey Cebrail! Bana cehennemi anlat" der. Cebrail yüreklere korku salan müthiş şeylerden bahseder. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, "Bu kadar yeter, daha anlatma! Nerdeyse kalbim parçalanıp öleceğim" der ve ağlamaya başlar.

Fakat Cebrail'e bakınca onun da ağladığını görür. Bunun üzerine, "Ey Cebrail! Allah katındaki mevkiine ve derecene rağmen sende mi ağlıyorsun?" der. Hz. Cebrail şöyle cevap verir: "Neden ağlamayayım ki? Kim bilir belki de benim de başıma Şeytan’ın başına gelen şeyler gelebilir. Zira (başlangıçta) o da meleklerdendi. Kim bilir Harut ile Marut'un uğradığı akıbete ben de uğrayabilirim." Cebrail’in bu sözleri üzerine ikisi beraber ağlamaya devam ederler. Nihayet kendilerine şöyle bir ses gelir: "Ey Muhammed ve Ey Cebrail! Allah sizleri kendine asi gelmekten emin kıldı."

ne kadar güzel bişeydir ya.düşünsenize kardeşlerim rabbimizin bizi gerçekten sevdiğine emin olduğumuzu.bu ne büyük bi mutluluktur.eminimki benim ki sizlerde ve hiç bi kimsede bu mutluluktan daha büyük bir mutluluk tadamaz.ama malesefki hengimiz buna eminiz.nem kendimce söyliyim ben hiç emin değilim.rabbim hepimizi rahmetiyle muamamele etsin inşaallah.AMİN AMİN AMİN...
GunahkarKuL

GunahkarKuL

Aktif Üye · 94 mesaj

Selamun Aleyküm.Allah razı olsun.Hz.Cebrail aleyhisselamın ağladığını dinlemiştim ama 2 kere ağladığını bilmiyordum ama Hz. Hasan ve hÜseyin için ağladığını bilmiyordum.Allah razı olsun.
madenci

madenci

Kıdemli Üye · 104 mesaj

selamun aleyküm ALLAH senden razı olsun gercekten güzel bi paylaşım ellerine saglık.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum emeğinize saglık cok güzeldi a.e.olunuz Allah c.c razı olsun
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

selamun aleyküm ALLAH C.C. senden razı olsun ABLACIM...

gercekten güzel, ÇOK ANLAMLI BİR paylaşım..

ellerine saglık.RABBİME EMANET OL DUA İLE..HAYIRLI GÜNLER..
talipamca

talipamca

Mübarek Üye · 1.472 mesaj

-Tuğba-

EsSelamuAleyküm Tuğba

"Ey Muhammed(SAV) ve Ey Cebrail(AS) !
Allah(CC)
sizleri Kendine asi gelmekten emin kıldı.."

Onlar buna rağmen ağlar-göz yaşı dökerken..bizler kupkuru gözlerle kendimizden emin(!) miyiz ?
Rabbimiz bizleri gaflette kalmaktan muhafaza buyursun..

Allah(CC) razı olsun..güzel ve ibret verici bir çalışma olmuş..Elinize-emeğinize sağlık olsun..
Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

DuaLaramin ecmain inşALLAH...

selamun aleyküm amin.. inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

hilalyanikSelamın aleyküm..Gerçekten çok güzeldi paylaşım için Allah razı olsun...Allahu Teala hepimizi cehennem azabından korusun inşallah..Güzel dinimizden imanımızdan ayırmasın inşallah..Hayırlı akşamlar Allah'a emanet olun...

ve aleyküm selam ....
Rabbimiz razı olsun inşaallah...
amin... inşaallah..
hayırlı akşamlar Rabbimize emanet olun ..
serseri_515

serseri_515

Yeni Üye · 1 mesaj

-Tuğba-
ve aleyküm selam
Rabbimiz razı olsun inşaallah
Rabbimize emanet olun inşaallah
selametle...

selammualeykum
ısallah allah hepımızı cehennem atesınden korur
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

talipamca
EsSelamuAleyküm Tuğba

"Ey Muhammed(SAV) ve Ey Cebrail(AS) !
Allah(CC)
sizleri Kendine asi gelmekten emin kıldı.."

Onlar buna rağmen ağlar-göz yaşı dökerken..bizler kupkuru gözlerle kendimizden emin(!) miyiz ?
Rabbimiz bizleri gaflette kalmaktan muhafaza buyursun..

Allah(CC) razı olsun..güzel ve ibret verici bir çalışma olmuş..Elinize-emeğinize sağlık olsun..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyküm selam talip amca ...
Rabbimiz razı olsun
Rabimize emanet ol inşaallah...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ashab_kiram ne kadar güzel bişeydir ya.düşünsenize kardeşlerim rabbimizin bizi gerçekten sevdiğine emin olduğumuzu.bu ne büyük bi mutluluktur.eminimki benim ki sizlerde ve hiç bi kimsede bu mutluluktan daha büyük bir mutluluk tadamaz.ama malesefki hengimiz buna eminiz.nem kendimce söyliyim ben hiç emin değilim.rabbim hepimizi rahmetiyle muamamele etsin inşaallah.AMİN AMİN AMİN...

amin... inşallah kardeşim Rabbimize emnaet ol hayırlı akşamlar
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

GunahkarKuLSelamun Aleyküm.Allah razı olsun.Hz.Cebrail aleyhisselamın ağladığını dinlemiştim ama 2 kere ağladığını bilmiyordum ama Hz. Hasan ve hÜseyin için ağladığını bilmiyordum.Allah razı olsun.

ve aleyküm selam Rabbimiz sizdende razı olsun inşaallah
Rabbimizee emanet olun hayırlı akşamlar
imported__CeMRe_

imported__CeMRe_

Üye · 22 mesaj

aleykum selam kardeşim
rabbim senden razı olsun
seko_1996

seko_1996

Üye · 24 mesaj

Allah herkezi cennete gönderir İNŞALLAH
-Ammar Bin Yasir-