İlmi bilgi paylaşımında copy - paste'lere dikkat.

2.181 görüntülenme · 19 yanıt

Paylaş:
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

selamünaleyküm.

bir kaç konuya yada konulara baktığımda bir takım islami bilgilerde farklılıklar söz konusudur.acaba bizler ne kadar neyin farkındayız ve kaynağını tam olarak bilmeden forumlardaki konulara ayet ve hadislerle neye dayanarak karşılık veriyoruz.

yada kendimizce yorum katarak bu cesareti gösteriyoruz.sizcede çok ama çok dikkatli olmamız gerekmezmi.mühim bir konu hakkında tartışma almış başını gitmiş ve karşılıklı bir çok kendilerince yorum katılarak cevaplar verilmiş gafletin farkında olmak ne mümkün.

kardeşlerim arattırma yaparak önümüze gelen her bilgiyi emin olmadan kaynağını bilmeden copy - paste yapmayalım.kişi ve kişileri yanlış yönlendirme yaparak vebal almayalım.

bizler internetin faydasını görüyoruz elimizin altında tahmin edilemez bir bilgi deposu mevcut fakat art niyetli ve nasipsizlik yolunda mücadele edenler tarafından tahribata uğratılmadığı ne malum.

ben kendimce şu an gördüğümü yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.
konu hakkında daha çok bilgisi olan kardeşlerimiz var ise paylaşsınlar.

selam ve saygılarımla.
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

S.a Size Katiliyorum.allaha Emanet Olun
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

aleykümselam.
mevlam razı olsun.konu çok önemli bir konudur.dikkat etmekte çok fayda vardır.elimiz altında bilgi deposu herkes her konu hakkında ahkam kesebilir.ama kaynaklara dayalı olmalı.emin olmalıyız.şeytan iş başında.bunu bilerek hareket etmeliyiz.

selam ve saygılarımla.

gülnisaS.a Size Katiliyorum.allaha Emanet Olun
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Kim alim geçinmek, sefihlerle münazara yapmak ve halkın dikkatlerini kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar.
Tirmizi, İlm 6

Toplumda söz sahibi olmak, insanların takdirini kazanmak, beğenilmek, bilgiçlik taslamak gibi mülahazalarla okuyup ilim öğrenmek istiyorsak bir kez daha iyi düşünmemiz lazım. Zira cezası çok ağır..
Alim insan mütevazi olmalı, etrafına ışık saçmalı, öğrendikleri bilgileri istidatınca Allah yolunda kullanmalı ve her bilgi onu sonsuz İlim Sahibi'ne götürmeli.
gülnisa

gülnisa

Alim Insan Kimdir Ki Bu Dunyada Selamun Aleyküm..........ilmini Kullananlar Cok Az Allah Yolunda Kullananlardan Nasip Eylesin Yaradan.......allah Ilmi Hak Yolunda Kullananlara Nasip Eylesin Amin
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

aleykümselam.
mevlam cümlemizi,aklımızı,fikrimizi,zikrimizi,kalbimizi ayaklarımızı bu yolda sabit kılsın.doğru yoldan ayırmasın.

selam ve saygılarımla.

gülnisaAlim Insan Kimdir Ki Bu Dunyada Selamun Aleyküm..........ilmini Kullananlar Cok Az Allah Yolunda Kullananlardan Nasip Eylesin Yaradan.......allah Ilmi Hak Yolunda Kullananlara Nasip Eylesin Amin
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

Toplumda söz sahibi olmak, insanların takdirini kazanmak, beğenilmek, bilgiçlik taslamak gibi mülahazalarla okuyup ilim öğrenmek istiyorsak bir kez daha iyi düşünmemiz lazım. Zira cezası çok ağır..
Alim insan mütevazi olmalı, etrafına ışık saçmalı, öğrendikleri bilgileri istidatınca Allah yolunda kullanmalı ve her bilgi onu sonsuz İlim Sahibi'ne götürmeli.
gülnisa

gülnisa

Aslinda Bu Konuyla Ilgili Cok şey Yazmak Isterdim Fakat Hoş Olmicağini Duşunuyorum Ilmi En Guzel öğretenlerden Birilerinde öğretmenler Olduğunu Unutmayalim.konuyu Kendimce Daha Fazla Acmak Istemiyorum Allah Razi Olsun Dua Ile Kalin
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

dünyalık ve ahiretlik olarak ayırmakta fayda vardır.

selam ve saygılarımla.

gülnisaAslinda Bu Konuyla Ilgili Cok şey Yazmak Isterdim Fakat Hoş Olmicağini Duşunuyorum Ilmi En Guzel öğretenlerden Birilerinde öğretmenler Olduğunu Unutmayalim.konuyu Kendimce Daha Fazla Acmak Istemiyorum Allah Razi Olsun Dua Ile Kalin
gülnisa

gülnisa

Mekarim-i Ahlakdünyalık ve ahiretlik olarak ayırmakta fayda vardır.

selam ve saygılarımla.

hayırlı sabahlar bence de ayırmakta fayda var sadece belırtmek ıstedım allaha emanet olun
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

konu hakkında diğer kardeşleriminde fikirlerini belirtmelerini rica ederim.

selam ve saygılarımla.

gülnisahayırlı sabahlar bence de ayırmakta fayda var sadece belırtmek ıstedım allaha emanet olun
gülnisa

gülnisa

Mekarim-i Ahlak, post: 572579, member: 72327konu hakkında diğer kardeşleriminde fikirlerini belirtmelerini rica ederim.

selam ve saygılarımla.

hoşgeldınız hayırlı akşamlar
gülnisa

gülnisa

bu arada şunu soylemek ısterım dunyalık bılgılerı öğreten ıyıyı doğruyu öğretıp aynı zamanda ahıret ıçınde hazırlamıyor mu ınsanları ? bence evet ALLAHA EMANET OLUN
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

yorumlarınız için teşekkür ederim kardeşim.

selam ve saygılarımla.

gülnisa, post: 572585, member: 37970bu arada şunu soylemek ısterım dunyalık bılgılerı öğreten ıyıyı doğruyu öğretıp aynı zamanda ahıret ıçınde hazırlamıyor mu ınsanları ? bence evet ALLAHA EMANET OLUN
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

selamünaleyküm.

bir kaç konuya yada konulara baktığımda bir takım islami bilgilerde farklılıklar söz konusudur.acaba bizler ne kadar neyin farkındayız ve kaynağını tam olarak bilmeden forumlardaki konulara ayet ve hadislerle neye dayanarak karşılık veriyoruz.

yada kendimizce yorum katarak bu cesareti gösteriyoruz.sizcede çok ama çok dikkatli olmamız gerekmezmi.mühim bir konu hakkında tartışma almış başını gitmiş ve karşılıklı bir çok kendilerince yorum katılarak cevaplar verilmiş gafletin farkında olmak ne mümkün.

kardeşlerim arattırma yaparak önümüze gelen her bilgiyi emin olmadan kaynağını bilmeden copy - paste yapmayalım.kişi ve kişileri yanlış yönlendirme yaparak vebal almayalım.

bizler internetin faydasını görüyoruz elimizin altında tahmin edilemez bir bilgi deposu mevcut fakat art niyetli ve nasipsizlik yolunda mücadele edenler tarafından tahribata uğratılmadığı ne malum.

ben kendimce şu an gördüğümü yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.
konu hakkında daha çok bilgisi olan kardeşlerimiz var ise paylaşsınlar.

selam ve saygılarımla.
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

İlmi bilgi paylaşımında copy - paste'lere dikkat.
Turgay45

Turgay45

Kıdemli Üye · 134 mesaj

Ve aleyküm selam kardeşim. Gerçekten çok yerinde bir konu. Allah razı olsun.

ek #406
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

mevlam razı olsun kardeşim.

konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

hayırlı cumalar selam ve saygılarımla.

TurgayG
Ve aleyküm selam kardeşim. Gerçekten çok yerinde bir konu. Allah razı olsun.

ek #406
Turgay45

Turgay45

Kıdemli Üye · 134 mesaj

Sizede hayırlı CUMA'lar.a.e.o

ek #407
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

selam ve saygılarımla kardeşim.

TurgayG
Sizede hayırlı CUMA'lar.a.e.o