Talip abi.
mevlam kat kat razı olsun.çok mühim önemli bir konuyu bizler ile detayıyla paylaşmışsınız.
selam ve saygılarımla.
88.829 görüntülenme · 100 yanıt
Mekarim-i Ahlakselamünaleyküm.
Talip abi.
mevlam kat kat razı olsun.çok mühim önemli bir konuyu bizler ile detayıyla paylaşmışsınız.
selam ve saygılarımla.
afakisevda, post: 581558, member: 5379Esselâmü Aleyküm ve Rahmetûllâhi ve Berakâtüh
Hayırlı akşamlar Talip amcam İnşaAllah iyisinizdir emeğinize güzel yüreğinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş RABBİM razı olsun ilminizi artırsın güzel paylaşımlarınızın devamı duasıyla
SELAMETLE KALIN ALLAHA EMANET OLUN
Gönlümün_gülü, post: 581698, member: 33601Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah talip amca ; Rabbim (c.c.) razi olsun.Emeginize saglik.Yerinde bir konu olmus.verdiginiz bilgiler için Rabbim razi olsun.Diger kardeslerimden de Rabbim razi olsun insaAllah katkilarindan dolayi.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.Baki selam ve dua ile..
Mekarim-i Ahlak, post: 581884, member: 37970
“Bismillâhirrahmânirrahîm: Allah’ım; hamd ve şükür Sana mahsustur! Minnetim Sana’dır! Ben Senin kulunum; ve ben bundan dolayı huzurluyum! Nefsimi, dînimi, dünyamı, âhiretimi, işlerimin sonunu ve amelimi Sana emânet ediyorum. Bütün Muhammed (asm) ümmetini Senin gücünün, havlinin, kudretinin ve kuvvetinin şiddetinden, Sana emânet ediyorum! Muhakkak Sen, emâneti koruyansın; hükmü nâfiz olansın; kazâsı gâlib olansın!
NaksibendiEs-Selamun Aleyküm Ve Rahmetullahi ve Berekatuhü...Allah C.C. biz aciz kullarına Safer Ayinda kılınacak namazları nasib eylesin..Dualarımdasın inşaAllah her zaman hocam..Rabb'im sana adaletiyle değil merhametiyle muamele eylesin.Duayla kal inşaAllah..
*Belki bilmeyen kardeşler için hatırlatma gereği duydum ,gözümden kaçtı ise affola.Niyet Ederken ; inşaAllahü Teala ister Allah C.C. Rızası için ister de Hacet Namazı niyetiyle niyetleniriz.
(Heves edilecek iki kimse vardır: Biri, Allahü teâlânın verdiği ilimle amel edip başkasına da öğreten, ikincisi de, Allahü teâlânın verdiği serveti hayra sarf edendir.) [Buhari]
Seyyid Abdülhakim Arvasi “kuddise sirruh” buyuruyor ki: "Allahü teâlâ bir kuluna îmân vermişse ona daha ne vermemiştir. Îmân vermemişse ona daha ne vermiştir!”
talipamca
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
Niyet ederken ; İnşaAllahü Teala ister Allah(CC) Rızası için...ister
Hacet Namazı..niyetiyle niyetleniriz..
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi
Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.
selamun aleyküm ,
bu gece seher vaktinde kalkabiliriz ve namazımızı kılarız inşallah ...
allha emanet olunuz ...
koskuntalipamca
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
Niyet ederken ; İnşaAllahü Teala ister Allah(CC) Rızası için...ister
Hacet Namazı..niyetiyle niyetleniriz..
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi
Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.
selamun aleyküm ,
bu gece seher vaktinde kalkabiliriz ve namazımızı kılarız inşallah ...
allha emanet olunuz ...
VeAleynaAleykümSelam Kardeşim ;
Rabbimiz rızasına muvafık tüm ibadetlerimizi İzzet-i Dergahında kabul ve makbul olan ibadetlerden eylesin inşaAllah Kardeşim..
Allah(CC) razı olsun..Dualarınızda bizleri de unutmayınız inşaallah
Selam ve baki dualarımla Allah(CC)'a emanet olunuz Kardeşim..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/28405-safer-ayi-tavsiye-edilen-ibadetler · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.