Altın günü yapmak

633 görüntülenme · 1 yanıt

Paylaş:
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

Kitaplarda bunun caiz olmadığı, faiz olduğu bildiriliyor. Yine fıkıh kitaplarında şu örnekler de veriliyor:
İki kişinin ortak bir ineği olsa, sütünü bir gün biri, bir gün öteki alsa faiz olur. Her günkü sütü eşit bölüşmek gerekir. Bunun gibi iki kişinin kirada bir evi olsa, kirasını bir ay biri, bir ay öteki alsa caiz olmaz. Her ay alınan parayı, ikiye taksim etmek gerekir.

Altın gününün caiz şekli, şöyle olabilir:
Sohbet etmek için, önce hangi evlere gidileceği, kur'a ile veya anlaşarak tespit edilir. Sonra, her gidilen evin sahibine, mesela bir çeyrek altın hediye edilir. Böyle hediyeleşme usulü ile yapılırsa, caiz olur. Denilebilir ki, bizim niyetimiz hediyeleşmek değil, tasarruf etmektir. Evet, niyet tasarruf olsa da, hediyede, alış verişte, nikahta söze itibar edilir, niyet geçersizdir. Niyeti ne olursa olsun, bunu sana hediye ettim der de, öteki kabul ederse, hediye sahih olur.
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

altın günü yapan hanımların trajikomik hikayelerini bazen duymaktayız.....

bol kalorili, hamurlu ve orta yaşın üzeri olanlar için
(ki gün yapan hanımlarımızın yaş ortalaması..)
mideye ve kalbe tam bir harakiri niteliği taşıyan.) yiyeceklerin yenilmesi ile başlayan, sonrasındada çöken rehavetle dedikoduların yapıldığı
ve benim altın sıram ne zaman gelecek diye hüzünle
evsahibine emanete bırakılan altınların hazin durumu....),

tabii ben sadece boş meclislerin dünyevi toplantılarını kasdettim....

yoksa çokgüzel sohbetlerin misafire ikramlar ile devam ettiği hayırlı toplantılarda mevcut...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.