BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

3.081 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
mina16

mina16

Üye · 36 mesaj

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ' İN;
B)yaşlarda bile süt annesi halime' ye ev işlerinde elinden geldiğince yardım ettiğini,
B)bugünkü adetlerimizin aksine, ikrama her zaman küçüklerden başlandğını,
B)kabe' nin tamirinde çalıştığını, omzunda taş taşıdığını, hatta bu yüzden omuzlarında yara olduğunu,
B)birisi ondan yardım istediğinde,yardım edemeyecek durumda olsa dahi başkalarından yardım isteyip yine de bir çözüm bulduğunu,
B)kendisine en büyük düşmanlığı yapanları bile affettiğini,
B)uhud savaşı esnasında amcası hz. hamza'yı hunharca şehit eden vahşi' yi ve ona emri veren hind' i bile affettiğini, hatta onlara peygamberliğin gerektirdiği gibi dini tebliğ ettiğini, onların islamı kabul edip müslüman olduklarını,
B)kendisine 10 yıl hizmet eden Enes (r.a) ' e bir kez bile öf demediğini veya yaptığı herhangi bir yanlıştan dolayı ona kesinlikle kızmadığını,
B)düşmanı olan Ebu Cehil'in bile eşyalarını ancak peygamberimize emanet edebildiğini,
B)hayvanları çok sevdiğini ve onlara merhamet ettiğini, en fazla deveye ata ve kdiye düşkün olduğunu,
B)bir keresinde Hz.Aişe deveye binmiş, hayvanı koşması için kamçılarken , onu uyardığını ve hayvanlara karşı merhametli olması gerektiğini söylediğini,
B)torunlarıyla şakalaşıp oyunlar oynadığını, hatta hasan ve hüseyin' i sırtına alıp gezdirdiğini,
B)namaz kılarken , torunu ümame sırtına çıktığı halde namazına devam ettiğini ve torununa asla kızmadığını,

B)BİLİYOR MUYDUNUZ?
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

RE: BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

EMEGİNİZ SAYESİNDE ÖGRENDİK.ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI AKŞAMLARB)
cigdem

cigdem

Mübarek Üye · 548 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsun.B)
OKU

OKU

Kıdemli Üye · 267 mesaj

S.A..
EFENDİMİZ
SASA
SALAT
VE
SELAM
OLSUN
YAZAN
VE
OKUYAN
HERKESİN
KALBİ
NUR
İLE
DOLSUN
SELAMETLE..
nur talebesi

nur talebesi

Yeni Üye · 5 mesaj

saol kardeşim emegine saglık
kardelen_misali_

kardelen_misali_

Aktif Üye · 90 mesaj

Efendimiz'i (s.a.s.) daha iyi tanımamıza vesile olduğun için Allah razı olsun...Eline sağlık...Devamını bekliyoruz...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.