saban namazının sünneti

1.369 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

bn-i Ömer ( r.a. )'den Rivayet edildiğine göre bir adam Peygamber ( a.s.)'e şöyle dedi: Ya Resulullah bana bir amel göster ki onunla Allah ( c.c.) beni faydalandırsın. Buyurdu; " Sabah namazının 2 rekat sünnetini kıl. Çünkü onda fazilet vardır." ( Taberani)

Yine İbn-i Ömer'den rivayetle Resulullah ( a.s.) şöyle buyururken işittim: "Sabah namazından önceki 2 rekatı terk etmeyin çünkü onda ( hayırlara ) delalet vardır."

Hz. Aişe ( r.a.)'den rivayetle Peygamber ( a.s.) şöyle buyurmuştur: "Sabah namazının 2 rekatı dünya ve içindekilerden hayırlıdır." ( Müslim, Tirmizi)

Müslim'in bir rivayeti ise: O iki rekat bana bütün dünyadan daha sevimlidir.
namzet

namzet

Üye · 13 mesaj

kesin doğru kardeşim CENABI ALLAH affetsin eskiden o saatlerde ya uyur yada içerdim ama şimdi hakikaten sanki sihirli bir el kalk namaza diyor .... ve sonra o sonsuz huzur.....
ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

ALLAH cc razı olsun.
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ALLAH razi olsun.sizden
bu guzel bilgiyi bizlerle paylastiginiz icin.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

ellerine saglık kardeşim güzel bir paylaşım
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı.Bende sabah namazını kıldıktan sonra üzürimden bir yük kalkıp kendimi daha çok huzurlu hissederim.Rabbim herkese nasip etsin inşallah ayrıca hidayete ermek dini görevimizi eksiksiz yerine getirmek Allah'ın huzuruna çıkacak bir kul olmak nasip etsin inşallahRabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun..
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.