Allah Nasil Misafir Edilir?

2.184 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

Musa Aleyhisselâmın ümmeti:

- Ya Musa! Rabbimizi yemeğe davet ediyoruz. Buyursun bir gün misafirimiz olsun. Nemiz varsa ikram etmeye hazırız, dediklerinde Musa Aleyhisselâm, onları azarladı. «Nasıl olur, Allah (haşa) yemekten, içmekten ve mekândan münezzehtir» diyerek bir daha böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmemelerini tenbihledi. Fakat Musa Kelîmullah Turu Sina'ya çıkıp, bazı münasaatta bulunmak istediğinde, Allah tarafından şöyle nida olundu:

- «Ya Musa neden kullarımın davetini bana getirip söylemiyorsun?»

Musa Aleyhisselâm: «Ya Rabbi, böyle daveti size gelip söylemekten haya ederim. Nasıl olur, Zatı Ulûhiyetiniz onların söylediklerinden beridir» dedi.

Allah (c.c.): «Söyle kullarıma, onların davetine Cuma akşamı geleceğim» buyurdu.

Musa Aleyhisselâm gelip kavmini durumdan haberdar etti, hazırlığa başlandı, koyunlar, sığırlar kesildi. Mümkün olduğu kadar mükellef bir yemek sofrası hazırlandı. Çünkü misafir gelecek olan ne bir vali, ne bir padişah, ne bir başka yaratıktı. Kâinatın yaratıcısı misafir olarak gelecekti. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, akşam üstü uzak yollardan geldiği belli; yorgun argın, üstü-başı birbirine karışmış bir ihtiyar gelip: «Ya Musa! Uzak yollardan geldim, acım, bana bir miktar yemek verin de karnımı doyurayım» dedi. Hz. Musa:

- Acele etme, hele şu testiyi al da biraz su getir bakalım. Senin de bir katkın bulunsun. Biraz sonra Allah (c.c.) gelecek, dedi.

Tabii adam daha fazla diretmeden çekip gitti. Yatsı vakti oldu, beklenen misafir halâ gelmedi. Sabah oluncaya kadar beklediler, halâ gelen giden yoktu. Neyse ümidi kestiler. Hz. Musa taaccüp içinde idi.

İkinci gün Hz. Musa Tur'a gidip:

- Ya Rabbi, mahcup oldum, ümmetim: «Ya Sen bizi kandırdın, ya Allah sözünde durmadı» diyorlar dediğinde, şöyle hitap olundu:

- Geldim ya Musa, geldim. Açım dedim, beni suya gönderdin, bir lokma ekmek bile vermedin. Beni ne sen, ne kavmin ağırladı.» Bunun üzerine Hazreti Musa Kelîmullah:

- Ya Rabbi bir ihtiyar geldi sadece, o da bir kuldu, Allah değildi. Bu nasıl olur? dediğinde Cenabı Allah:

- «İşte ben o kulum ile beraberdim. Onu doyursa idiniz, beni doyurmuş olacaktınız. Çünkü ben ne semalara, ne yerlere sığarım, ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım. Ben o kulumla beraber gelmiştim. Onu aç olarak geri göndermekle, beni geri göndermiş oldunuz» buyurdu.

Demek ki, Allah için yapılan her şey, bizzat Allah'ın kendisine yapılmış gibi olmakta, Allah o kimseden razı olmaktadır.

Kaynak:
Büyük Dini Hikayeler, İbrahim sıddık İmamoğlu, Osmanlı Yayınevi

MeLeĞİM

MeLeĞİM

Kıdemli Üye · 162 mesaj

Allah Razi Olsun:)
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

sevgili kardeşim allah da senden razı olsun emeğine sağlık a.e.o.selametle hayırlı akşamlar
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

İşte ben o kulum ile beraberdim. Onu doyursa idiniz, beni doyurmuş olacaktınız. Çünkü ben ne semalara, ne yerlere sığarım, ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım. Ben o kulumla beraber gelmiştim. Onu aç olarak geri göndermekle, beni geri göndermiş oldunuz» buyurdu.

ALLAH razi olsun sizden....
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Kardeşim ALLAH razı olsun...çok etkileyici bir paylaşımdı...selametle kalın inşaallah...hayılrlı geceler...
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Rabbim Razi Olsun Kardeşim..ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM..

Hayirli Geceler.
koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

selamun aleyküm ,

allah celle celaluhu razı olsun ...
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

TURUSİNA

TURUSİNA

Kıdemli Üye · 113 mesaj

Geldim ya Musa, geldim. Açım dedim, beni suya gönderdin, bir lokma ekmek bile vermedin. Beni ne sen, ne kavmin ağırladı.» Bunun üzerine Hazreti Musa Kelîmullah:

- Ya Rabbi bir ihtiyar geldi sadece, o da bir kuldu, Allah değildi. Bu nasıl olur? dediğinde Cenabı Allah:

- «İşte ben o kulum ile beraberdim. Onu doyursa idiniz, beni doyurmuş olacaktınız. Çünkü ben ne semalara, ne yerlere sığarım, ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım. Ben o kulumla beraber gelmiştim. Onu aç olarak geri göndermekle, beni geri göndermiş oldunuz» buyurdu.

Demek ki, Allah için yapılan her şey, bizzat Allah'ın kendisine yapılmış gibi olmakta, Allah o kimseden razı olmaktadır.

BÜTÜN BEDENİM DİKEN DİKEN OLDU NE GÜZEL VE ÖRNEK BİR PAYLAŞIM ALLAH HER İKİ CİHANDA MESUT VE BAHTİYAR EYLESİN SALİH_43 KARDEŞİM .SELAM VE DUA İLE...
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH cc YEMEKTEN,İÇMEKTEN VE HERTÜRLÜ YARATILMIŞ HALERİNDEN MÜNEZZEHTİR..
PAYLAŞIM İÇİN
:T
selam ve dualarımla...
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
zeynep06

zeynep06

Üye · 18 mesaj

Allah Razi Olsun.Gercekten çok etkilendim çok teşekürler güzel paylaşımınız için.
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

S.a

Allah Razi Olsun.selametle
ZaRiNa/MeDiNe

ZaRiNa/MeDiNe

Kıdemli Üye · 142 mesaj

selamün aleyküm kardeşim..Mevlam razı olsun..
SoRuN

SoRuN

Üye · 20 mesaj

Allah razı olsun bide hayatımızı bunun bilincinde yaşasak çok daha güzel olacak.
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

selamun Aleyküm
Allah Razi Olsun Kardeşim.

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
islamcı2

islamcı2

Kıdemli Üye · 195 mesaj

allah razı olsun kardeş :T