ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
6.015 görüntülenme · 28 yanıt
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
leyla BelginBende tam bilmiyorum beyaz görmekte iyi diye biliyorum inşallah hayırlı bir insandır evlilik bambaşka bir olay bende bekar bir insanım ne kadar tanırsanız tanıyın karşınızdaki insanı tanıyamazsınız ancak insanlar aynı ortamı paylaştıkları zaman belli olur.
İnşallah gördüğünüz rüya hayırlara vesile olur yinede içinizde bir endişe korku olduğu için bu rüyanızada yansımış olabilir.insanın evleneceği kişi Allah korkusu olan merhametli dürüst,sadık, dini inaçları olan bir kişi olması gerekiyor diye düşünüyorum yinede herşey insanın şansına kalmış.Yuvanızda inşallah huzurlu bir yuva kurmanızı herşeyin en güzlel şekilde mutluluk dolu bir ömür boyu geçirmenizi temenni ederim.
Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun cümlemize bekar kardeşlerimize hayırlı huzurlu mutluluk dolu yuva kurmak nasip etsin Rabbim cümlemize bizlerede inşallah gönlümüzün muradını verir hayırlısıyla inşallah.
Selam ve dua ile..
MANDALİNABence hiç acele etme çok iyi istişare yap ve bende 14 yıllık evli biri olarak sana tavsiyem iyi düşün .Benim çevremdekilerdende duyduğum şu gerçek evlendikten sonra karşındaki kişi değişe biliyo ve evlilik çok farklı niye demişler bekarlık sultanlık nişanlık vezirlik evlilik rezillik ,yani anlata bildim umarım allah hayırlısını nasip etsin kendimiz hakkında değil kendisi hakkında allhın selam ve rahmeti üstüne olsun mümin kardeşim.

gecekonduselamun aleyküm kardeşim Allah yardımcın olsun sorduğun soruyla alakalı bir bilgim yok ama Rabbim inş .. Mutlu huzurlu sevgi dolu bir yuvan olmasını nasip eder ... aceleye getirmeyin gibi bir söz kullanmak istemem Siz kararınızı vermişsiniz rabbim utandırmasın
selametle...
Adını anmayan kalbi neyleyim.. Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim.. Kalbimi Senin ile atmaya.. Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi.. Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle.. Kalbime her daim adını andır.. her daim aşkın ile yandır Ya Rabbim..Amin..
mahsun kulsa kardeşim allah karşına helal süt emmiş bir insan çıkartır inşallah.anlamamız çok zor rabbim hayırlısını versin.ama benden sana nacizane bir öneri.çocukları ve ailesini seven sayan biri hayırlı eş olur.kendi annesine saygısı olmayan biri sanada saygısı olmaz.çocukları seven merhametli olur.a.e.o
kibaraggulAleyküm selam;
ALLAH herzaman yar ve yardımcınız olsun inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Sorduğunuz soruya yanıtım,eşiniz olacak insanın size değil çevresindeki insanlara,ailesine nasıl davrandığını gözlemleyin,onlara karşı saygılımı,vicdanlımı çünkü insan ilerde başına neler geleceğini bilemez ve bence vicdan sahibi bir insanla evlenmek çok önemli,başkalarına karşı merhametsiz, saygısız olan insan ilerde sizede öyle davranır.
Ve dahada önemlisi islamiyeti yaşayan bir insan olması gerekir.(ama siz buna dikkat etmişsinizdir) hoşçakalın B)
meksura.s kardeşim sen en önce yapılacak şeyleri şimdi yapıyosun herhalde evlilik için bi isteyen oldumu onun itikadına bakılır namaz kılıyomu aileler tarafından aillesi araştırılır çevreden o kişi hakkında bilgi alınır istiharede o zaman yapılır gördüğüm kadarıyla siz evlenmek üzeresiniz eğerki bu aranan şartlar sizin nışanlı olduğunuz kimsede varsa inşaallah hayırlı olacaktır. Dediğinize görede bazı hallerini beyenmişsiniz buda güzel ALLAH yar ve yardımcınız olsun ALLAH mesut ve bahtiyar etsin. amin.......
2.dirilişselam aleyküm evleneciğim kişi evvala hayatında hiç bir zaman tesettürden ödün vermemiş kişi olmalı yani bir işte çalışsada tesettürünü açıyorsa o benim evleneceğim kişi değildir ve her zaman Rabbül Aleminden hayırlısını isterim böyle dış şeklini söyleyemem bilemem nasıl olacağını ama ehli müslim vel cemaat olsun da hayasına çok önem versin evine eşine çocuğuna dinine akrabasına sadık olsun yani yazmakla bitmez evleneceğim kişinin özellikleri birbirimizi çok iyi anlayalım biribirimizi sadece bu dünya için değil belki ahiret içinde sevelim ve ahiretimizi kurtarmak için yarışalım birbirimizin destekçisi olalım
valla yazmakla bitmez dediğim gibi Allaha emanet olun
erciyes1984Selamunaleykum hemşerim öncelikle Allah mesud etsin ben bekar oldugum için bir fikrim yok Allah a hayırlı eş nasip etsin tüm ummeti muhammede a.e.ol
roses_death88, post: 547715, member: 43501Ve aleyküm selam hemşerim. Rabbim razı olsun. Olsun senin ettiğin dua benim için yeterli. AMİN. Evlenicem ama doğru insan mı acaba? Ya kişilik bakımından gayet iyi derli toplu bir insan fakat namaz kılmıyor. Bu çok kafamı karıştırıyor. Allah'ım sen bizlere yardım et. Bizleri yolundan ayırma. Bizlere hayırlı eşler nasip eyle . AMİN.
Hayırlı akşamlar hemşerim. :gulegule
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/27025-evlenecegimiz-insan-nasil-olmali · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.