Hersey Onun (s.a.v.) Hurmetine

1.169 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

Yüce Allah, buyurur ki:
"Resûlüm Muhammed! Biz seni ancak alemlere bir rahmet olarak gönderdik." (1)

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) anlatıyor:
"Allahu Teala, yasak ağaçtan yediğinden dolayı Âdemi Cennet'ten dünyaya indirdiği zaman, Adem (a.s) kusurunu anladı, affı için ağladı ve:
"Ya Rabbi! Beni Habibin/sevgilin Muhammed hatırına affeyle." Diye yalvardı.
Allahu Teala: "Ey Adem, sen benim habibim Muhammed'i nereden tanıyorsun?" diye sordu.
Haz. Adem: "Ya Rabbi! Sen beni Cennet'e yerleştirdiğin zaman Cennet'in her yerinde, Arş'ın üzerinde "Lâ ilâhe illallah Muhammedu'r-rasulullah" yazısını gördüm. İsmi senin isminle birlikte zikredilen ve her yere nakşedilen bu zatın senin katında çok kıymetli ve sevgili birisi olduğunu anladım. O sevgili kulunun hatırına beni affetmeni istiyorum." dedi.
Allahu Teala:"Ey Adem, doğru söyledin; o, bana halkın en sevimlisidir. O senin evlatlarından birisidir. Peygamberlerin sonuncusudur. Eğer onu yaratmasaydım seni de yaratmazdım. Seni onun hatırına affettim." buyurdu

ALINTIDIR
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

"Ya Rabbim! Beni ve tüm mümin kardeşlerimi Habibin/sevgilin Muhammed S.A.S hatırına affeyle."

amin amin amin....

RABBİM RAZI OLSUN ABLACIM

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM..

RABBİME EMANET OL DUA İLE..
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

keltepe"Ya Rabbim! Beni ve tüm mümin kardeşlerimi Habibin/sevgilin Muhammed S.A.S hatırına affeyle."

amin amin amin....

RABBİM RAZI OLSUN ABLACIM

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM..

RABBİME EMANET OL DUA İLE..

AMIN AMIN AMIN.... ABLAM ALLAH RAZI OLSUN RABBIM BIZLERI PEYGAMBERIMIZIN UMMETINE LAYIK KULLARINDAN ETSIN INSAALLAH AMIN....
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

Selamin Aleykum
haticeislam

haticeislam

Kıdemli Üye · 407 mesaj

emeğine sağlık A E O
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

aminnnnn cümlemizi yarabbim affeyle...
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

haticeislamemeğine sağlık A E O

ALAH RAZI OLSUN ALLAHA EMENAT OLUN
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

ozen36aminnnnn cümlemizi yarabbim affeyle...

AMIN KARDESIM ALLAHA EMANET OLUN
haticeislam

haticeislam

Kıdemli Üye · 407 mesaj

HİKAYEN çok güzel emeğine sağlık allah razı olsun
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

haticeislamemeğine sağlık A E O

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM ALLAHA EMANET OL
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

laves
Yüce Allah, buyurur ki:
"Resûlüm Muhammed! Biz seni ancak alemlere bir rahmet olarak gönderdik." (1)

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) anlatıyor:
"Allahu Teala, yasak ağaçtan yediğinden dolayı Âdemi Cennet'ten dünyaya indirdiği zaman, Adem (a.s) kusurunu anladı, affı için ağladı ve:
"Ya Rabbi! Beni Habibin/sevgilin Muhammed hatırına affeyle." Diye yalvardı.
Allahu Teala: "Ey Adem, sen benim habibim Muhammed'i nereden tanıyorsun?" diye sordu.
Haz. Adem: "Ya Rabbi! Sen beni Cennet'e yerleştirdiğin zaman Cennet'in her yerinde, Arş'ın üzerinde "Lâ ilâhe illallah Muhammedu'r-rasulullah" yazısını gördüm. İsmi senin isminle birlikte zikredilen ve her yere nakşedilen bu zatın senin katında çok kıymetli ve sevgili birisi olduğunu anladım. O sevgili kulunun hatırına beni affetmeni istiyorum." dedi.
Allahu Teala:"Ey Adem, doğru söyledin; o, bana halkın en sevimlisidir. O senin evlatlarından birisidir. Peygamberlerin sonuncusudur. Eğer onu yaratmasaydım seni de yaratmazdım. Seni onun hatırına affettim." buyurdu

ALINTIDIR

Allah razi olsun kardesim cok güzel bir paylasim emegine saglik:G
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

seher vakitAllah razi olsun kardesim cok güzel bir paylasim emegine saglik:G

Rabbım cumlemızden razı olsun ınsaAllah Rabbıme emanet olun selam ve dua ıle
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.