ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
8.212 görüntülenme · 33 yanıt
*tuğba*aleyküm selam kardeşim evli degilim ama ....yinede sana iyi temennilerde bulunabilirim
inşaallah Rabbim gönlüne göre verir evliliğin hayırlara vesile olur Rabbim sevdiği kullarla karşılaştırsın inşaaallah
musa____Selamın Aleyküm...
Ben Evli Degilim Ama İnşallah Mutlu olurusun Diyorum...
Rabbim Sevgisinden Ayırmasın...
Bir Söz Var :
Allahım Kendim İçin Birşey İstiyorsam Namerdim.
Anneme Güzel Bir Gelin Nasip Et...
roses_death88Selamun aleyküm cümlenize. Ben yakında evleneceğim inşallah Rabbimin izniyle. Evleneceğimiz insandaki özellikler nasıl olmalı inanın hiç bir fikrim yok. Onu tanıyorum ama ya evlendikten sonra değişirse? Ya istediğim gibi birisi değilse? O zaman ne yaparım? Sevgili dostlarım sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum. Sizce evleneceğimiz insanlarda hangi özellikleri aramalıyız? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen bilhassa tecrübeliler yani evli olanlardan yardım istiyorum. Ayrıyeten bunun için istiare namazı kıldım ve Rabbime dua ettim. Sonra rüyamda kendi düğünümü gördüm. Etrafımda insan topluluğu halay çekiyorlardı. Onları tanımıyorum gerçek hayatta. Etraf karanlıktı yani akşam oluyordu düğünüm. Benim üzerimde de bembeyaz bir gelinlik vardı. Saçımda kapalıydı. Ben de onların karşısında halay çekiyordum. Bu rüyayı da gördüm. İstiare namazını kıldıktan ve yattıktan sonra bunu gördüm. Yeşil ve beyaz hayır, kırmızı ve siyah şerdir. Ama ben siyah ve beyazı da gördüm. Lütfen yardımcı olun.
eyüp1Aleyküm Selam evlendikten sonra ya değişirse böyle korkuları atın içinizden bunlar vesvese ve tevekkülsüzlüktür.
olumsuz birşey olacaksa bu her insanda olur taktiri ilahi elinden bişey gelmez
fakat evlilik konusunda herzaman dürüstlük, sabır, sevgi, saygı önemlidir bunlar daima ve karşılıklı olursa herşey güzel olur.
siz tedbirinizi alın tevekkülü Allah (c.c.)a bırakın
Allah(c.c.) yolundan ayrılmadan bir ömür mutluluklar dilerim selametle...
eyüp1Aleyküm Selam evlendikten sonra ya değişirse böyle korkuları atın içinizden bunlar vesvese ve tevekkülsüzlüktür.
olumsuz birşey olacaksa bu her insanda olur taktiri ilahi elinden bişey gelmez
fakat evlilik konusunda herzaman dürüstlük, sabır, sevgi, saygı önemlidir bunlar daima ve karşılıklı olursa herşey güzel olur.
siz tedbirinizi alın tevekkülü Allah (c.c.)a bırakın
Allah(c.c.) yolundan ayrılmadan bir ömür mutluluklar dilerim selametle...
musa____Haklısın Kardeş...
Bir Laf Varya İnsan 7 Sinde Neyse 70 o Diye...
Hayat Muşterektir...
Allaha Emanet Olun...
FATMA-ZEHRAs.a...
dini bütün olsun....
اللَّهِ 'tan gereğince korksun yeter...
mal mülk gerekmez....
saygı ve huzur da önemli iki unsur....
çok iyi düşünmelisin...
bu işler sevgi ile olmuyor...
zira çevremde örneği çok...
selametle...
ReisulKurraSelamun Aleykum
En onemlisi Sabır. Rüyanız pek hayırlı gözükmüyor halay çekmek vs. Ama Takdir-i ilahi herşeyden önce Eşinize karşı saygı sevgi dürüstlüğünüz salih bir hanım olarak çok önemli sonrasında İslam dahilinde olan hallere yine sabırla karşılık göstermelisiniz ama islam dışı hareketler gördüğünüzde yani zamanla değişir içki kumar gibi cehalete yönelirse Boşanmakta dinimizde var. ama bunları şimdiden düşünmek şeytan vesvesesidir. o yüzden siz üzerinize düşenleri yapmakla yükümlüsünüz oda aynı şekilde üzerine düşenleri yapıcaktır. Allah ikinizede Peygamber efendimizle Hz hatica muhabbetini versin inşallah birbirinizin Ahreti için yaşayın birbirinize sadık olun. Allah sizi iki cihandada mutlu edicektir Buradan bolca Dua nişanı gönderiyorum heer ikinizede Allah ömür boyu saadet ihsan eylesin. Selamun Aleykum
roses_death88Selamun aleyküm cümlenize. Ben yakında evleneceğim inşallah Rabbimin izniyle. Evleneceğimiz insandaki özellikler nasıl olmalı inanın hiç bir fikrim yok. Onu tanıyorum ama ya evlendikten sonra değişirse? Ya istediğim gibi birisi değilse? O zaman ne yaparım? Sevgili dostlarım sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum. Sizce evleneceğimiz insanlarda hangi özellikleri aramalıyız? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen bilhassa tecrübeliler yani evli olanlardan yardım istiyorum. Ayrıyeten bunun için istiare namazı kıldım ve Rabbime dua ettim. Sonra rüyamda kendi düğünümü gördüm. Etrafımda insan topluluğu halay çekiyorlardı. Onları tanımıyorum gerçek hayatta. Etraf karanlıktı yani akşam oluyordu düğünüm. Benim üzerimde de bembeyaz bir gelinlik vardı. Saçımda kapalıydı. Ben de onların karşısında halay çekiyordum. Bu rüyayı da gördüm. İstiare namazını kıldıktan ve yattıktan sonra bunu gördüm. Yeşil ve beyaz hayır, kırmızı ve siyah şerdir. Ama ben siyah ve beyazı da gördüm. Lütfen yardımcı olun.
roses_death88Selamun aleyküm ablalarım, abilerim, amcalarım, teyzelerim, kardeşlerim. Bu kardeşinize yardım edecek başka kimse yok mu? Allah rızası için. Sizin burada yazacağınız bir kelime benim için çok önemli. Lütfen yardımcı olun dualarınıza ihtiyacım var.
islam_güneşiselamun aleyküm.evli değilim.ama şahsi olarak şunları söylemek isterim.evleneceğim kişinin içinin güzelliği kadar dışınında güzel olması en azından bana benzemesi gerekir.bedenen yüz bakımından_anlatabiliyor muyum?_yani kardeş gibi değil ama bakan insan çok uymuşlar diyebilsin.sen de kendine bunu yakıştırabilesin.hadi bunu geçelim olmayadabiliyor bazen.ahlakı.dinine bağlı insan mı?sen namaz kılıyorsun peki o kılıyor mu?cuması var mı?belli bir olgunluğa ermiş mi?aranızdaki yaş farkı?işi gücü.evlendikten sonra geçim sıkıntısı olabilir mi?bunlar beraberinde geliyor tabi..sıralasak daha bir çok şey.zaten salih bir hanımefendi kendine göre eş adayını kendi cüzi iradesiyle seçer.o, o kişiye bağlıdır.ben sana tavsiyede ancak bu şekilde bulunabilirim.kendim için tabi bu ama senin içinde olmasını Allah tan diliyorum.kardeşim olarak..mutlu olmanızı temenni ediyorum.inşallah az da olsa faydalı olabilmişimdir.selamet ile kalınız.
hsynorcDeğerli kardeşim evlenip ayrılan biri olarak devir Mehmet Zahit KOTKU RA hocamın dediği gibi istiare devri değil istişare devridir. O yüzden baştan herkes herkesi etraflıca araştırmak zorunda.Peygamber SAV efendimizin buyurduğu gibi evlenecek kişide 4 şey aranır. (1- asil bir soy 2- Zenginlik 3-Güzellik 4- iman ) siz iman yönünden kuvvetli olanı tercih edin demiş önderimiz. üstüne söz söylemek bana düşmez selamlar
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/26956-evlenecegimiz-insan-nasil-olmali · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.