Vaktimizi Değerlendirelim Mi?

2.960 görüntülenme · 28 yanıt

Paylaş:
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

S.A.ARKADAŞLAR YENİ ÖĞRENDİĞİM BİRŞEYİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM BEN KUR'ANI KERİMDEN BİR SURENİN AYET NUMARASINI VERECEĞİM BİR SONRAKİ ARKADAŞ ONUN MEALİNİ YAZACAK HEM VAKTİMİZİ DEĞERLENDİRMİŞ HEM DE AYETLERİ HATIRLAMIŞ OLACAĞIZ
ÖRNEĞİN YASİN SURESİ 17. AYET
MEALİ:BİZİM ÜZERİMİZE DÜŞEN ,YALNIZ AÇIKÇA DUYURMAKTIR.
KATILMAK İSTERMİSİNİZ?

BAKARA SURESİ 11.AYET?
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

BAKARA SURESİ 11.AYET
kendilerine: ''Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın'' dendiği zaman, '' Bizler sadece ıslah edicileriz'' derler...
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

LAVES KADEŞİM AYETİN MEALİNDEN SONRA BAŞKA BİR SUREDEN AYET NUMARASI BELİRTMELİSİN
ÖRNEĞİN
FATİHA SURESİ 7.AYET?
laves

laves

Kıdemli Üye · 285 mesaj

zerdaliLAVES KADEŞİM AYETİN MEALİNDEN SONRA BAŞKA BİR SUREDEN AYET NUMARASI BELİRTMELİSİN
ÖRNEĞİN
FATİHA SURESİ 7.AYET?

kusura bakmayın ben sız soylıyceksınız bız devamını getırcez sandım belırtıyorum Ta_Ha suresı 131. ayet
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR
TAHA SURESİ..........
131 - Kâfirlerden bir kısmına, onları sınamak için dünya hayatının zineti olarak verdiğimiz ve onunla kendilerini geçindirdiğimiz şeye (mal ve saltanata) sakın rağbetle bakma. Rabbinin (ahiretteki) rızkı daha hayırlı ve daha devamlıdır

YASİN SURESİ 30. AYET?

KATILMAK İSTERMİSİNİZ?
ervaaa

ervaaa

Aktif Üye · 60 mesaj

YASİN SURESİ 30. AYET
Yazıklar olsun o kullara... Bu yalnız o sönenlere bir üzüntü duymak değildir. Kendilerine azab sözü hak olan çoğunluğa, meselin özlü tatbiki olan bir uyarı, gafillere de bir tenbihtir.

Yasin suresi 80. ayet?
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

yasin suresi 80..
O size, o yeşil ağaçtan bir ateş oluşturdu da siz ondan tutuşturup duruyorsunuz.

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

"bakara suresi 180.ayet"?

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
erciyes1984

erciyes1984

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Kuran-ı Kerim / BAKARA / 180. ayet-i kerime
Kutibe aleykum izâ hadara ehadekumul mevtu in tereke hayrâ(hayran), el vasiyyetu lil vâlideyni vel akrabîne bil ma’rûf(ma’rûfi), hakkan alel muttekîn(muttekîne).
Sizden birinize ölüm geldiği zaman eğer bir hayır (mal vs.) bırakırsa, anne-babaya ve yakınlarına (akrabalarına) marufla (örf ve adete uygun olarak) vasiyet etmek, siz muttekilerin (takva sahiplerinin) üzerine (yerine getirilmesi gereken) bir hakk (bir borç) olarak farz kılındı.

nisa 23
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

NİSA SURESİ 23.AYET: Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı. Eğer onlarla (nikâhlanıp da) henüz birleşmemişseniz kızlarını almanızda size bir mahzur yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi birden almak da size haram kılındı; ancak geçen geçmiştir. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
MÜLK SURESİ 12. AYET
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

MÜLK SURESİ 12,AYET
12- Gerçek şu ki, Rablerinden gayb ile (O'nu görmedikleri halde) içleri titreyerek-korkanlara gelince; onlar için bir mağfiret (bağışlanma) ve büyük bir ecir vardır.

İHLAS SURESİ 2.AYET....

ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

gecekonduMÜLK SURESİ 12,AYET
12- Gerçek şu ki, Rablerinden gayb ile (O'nu görmedikleri halde) içleri titreyerek-korkanlara gelince; onlar için bir mağfiret (bağışlanma) ve büyük bir ecir vardır.

İHLAS SURESİ 2.AYET....

2. Allah Sameddir (her varlık O'na muhtaçtır, O hiç bir şeye muhtaç değildir, başvurulup yardım istenilecek tek varlık O'dur).
YASİN SURESİ.25. AYET
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

Yasin suresi 25. ayet
25. “Ben sizin Rabbinize iman ettim, artık dinleyin beni!”

Meryem suresi 36.ayet?
gül tanem

gül tanem

Mübarek Üye · 776 mesaj

'şüphesizki Allah, benim de Rabb'im, sizin de Rabb'inizdir. O'na kulluk edin. İşte doğru yol budur.'(Meryem-38)

(A'raf-31)
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

(A'raf-31)

Ey Ademoğulları! Her mescide gidişinizde ziynetinizi(güzel elbisenizi)alın.Yiyin için fakat israf etmeyin;çünkü o israf edenleri sevmez.
zeynep.s

zeynep.s

Mübarek Üye · 623 mesaj

Bakara Suresi 43.ayet.
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

Bakara suresi 43. ayet:Namazı tam kılın, zekatı hakkıyla verin, rüku edenlerle beraber rüku edin.

Enfal suresi 24.ayet?
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

PAYLAŞIMLAR İÇİN RABBİMİZ RAZI OLSUN İNŞALLAH.BU FORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER...:a27:
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

Enfal suresi 24. ayet:Ey inananlar! Hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah ve Resulüne uyun. Ve bilin ki, Allah kişi ile onun kalbi arasına girer ve siz mutlaka onun huzurunda toplanacaksınız.

Nur suresi 63.ayet?
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.