Misvak Kullanmanin Faydalari

7.332 görüntülenme · 19 yanıt

Paylaş:
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

1 Ölüm anında kelime i şehedet getirmesine vesile olur
2 diş etlerini pekiştirir
3 balgamı giderir
4 safrayı keser
5 ağız ağrısını giderir
6 ağız kokusunu giderir
7 bağışık damarlarını giderir
8 Allah u Azimüşan ondan razı olur
9 şeytan hüzünlenir
10 gözleri nurlanır
11 hayrı ve hasenatı çok olur
12 sünnet ile amel etmiş olur
13 ağzı pak olur
14 zihni açar
15 iki rekat misvak ile kılınan namazın sevabı misvaksız kılınan yetmiş rekat namazın sevabından çok olur :G
selamün aleyküm:H
son osm@nlı
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

hafizkiz1 Ölüm anında kelime i şehedet getirmesine vesile olur
3 balgamı giderir
4 safrayı keser
5 ağız ağrısını giderir
6 ağız kokusunu giderir
9 şeytan hüzünlenir
10 gözleri nurlanır
13 ağzı pak olur
14 zihni açar
15 iki rekat misvak ile kılınan namazın sevabı misvaksız kılınan yetmiş rekat namazın sevabından çok olur :G

aleykum selam kardeşim.
misvakı ankaradayken uzun zaman kullandım.
fakat fethiyede misvakı pek bulamıyorum.
ama kullandıgım zamanlarda çok faidesini gördüm.ama inşallah yine en kısa zamanda kullanmaya başlayacam.selametle.
rebida

rebida

Üye · 32 mesaj

Kardeşimizden Allah razı olsun bu bilgileri için.Benimde eklemek istediğim bir faydasıda lokman hekimin ilçları yani alternatif tıp dediğimiz tıpta bizzat kullandım .mide rahatsızlığı olan ablam için ve içinde misvakın olduğu otlarla yaptığım karışımın faydasını farkedilir derecede görmüş şifaa Allahtandır..
hafizkiz

hafizkiz

kasım hadialeykum selam kardeşim.
misvakı ankaradayken uzun zaman kullandım.
fakat fethiyede misvakı pek bulamıyorum.
ama kullandıgım zamanlarda çok faidesini gördüm.ama inşallah yine en kısa zamanda kullanmaya başlayacam.selametle.

inşaallah başlarsnız tekrardan:G
son osm@nlı
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

selamünaleyküm kardeşim.çok yerinde ve faydalı bir paylaşım olmuş.selam ve dua ile kalın selametle.
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Vealeykümselam kardeşim...emeğine sağlık ALLAH razı olsun...
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum emeğinize saglık hayırlı gunler dua edin inşallah
hafizkiz

hafizkiz

Im_muslimVealeykümselam kardeşim...emeğine sağlık ALLAH razı olsun...
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

MEVLA HEPİMİZDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM
son osm@nlı
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

3 balgamı giderir
4 safrayı keser
5 ağız ağrısını giderir
6 ağız kokusunu giderir
9 şeytan hüzünlenir
10 gözleri nurlanır
13 ağzı pak olur
14 zihni açar

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun bu güzel hatırlatmalarınız için. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin bu sünnetini uygulamak duası ile.. Ben de bir katkıda bulunayım inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz güzel kardeşim..B):H

Resulullah (sav) Efendimizin misvakla ilgili emir ve tavsiyeleri şöyle:

1. Ümmetimi meşakkate düşürmüyor olsaydım, onlara her namazın önünde misvakı emrederdim. (18)
2. Ümmetime zorluk vermemiş olsaydım, her abdestte misvak kullanmalarım emrederdim. (19)
3. Oruç tuttuğunuzda sabahleyin misvak kullanın, lakin akşama doğru kullanmayın. Akşam üzeri iki dudağı kurumuş oruçlu bir kimse için misvak uygun olmaz. Zira o kurumuş dudaklar kıyamet gününde gözü önünde bir nur olacaktır. (20)
4. Sizin ağızlarınız Kur`an için yollardır. Onları misvakla temizleyin. (21)
5. Misvak kullanınız. Zira misvak ağzı temizleyen ve Rabbi razı eden bir alettir. Cebrail her gelişinde bana misvak kullanmayı tavsiye etti. Öyle ki, bana ve ümmetime farz kılacağından korktum. Ümmetime zorluk vereceğinden korkmamış olsaydım misvak kullanmalarını emrederdim. Ben o kadar çok misvak kullanırdım ki, dudaklarıma iz yapmasından ve dişlerimin aşınacağından korkardım. (22)
6. Bana misvak kullanmak o derece emredildi ki, bu konuda bana bir vahiy gönderileceğini sandım.(23)
7. Ben, misvak kullanmakla o derece emredildim ki, üzerime farz kılınacağının sandım. (24)
8. Cebrail misvak kullanmayı bana o kadar tavsiye etti ki, azı dişlerimden endişe ettim. (25)
9. Misvak kullanarak kılınan namazın fazileti, misvak kullanmadan kılınan namazdan yetmiş kat fazladır. (26)
10. Misvak olmadığında, parmak misvak yerine geçer. (27)
Hadis-i şeriflerde ağzın her zaman temiz tutulması gerektiğini anlıyoruz. Misvak olmadığı zaman başka bir şeyle de bu temizliğin yapılabileceği ifade ediliyor. İmkanların ve araçların çok fazlalaştığı günümüzde bile toplumlar ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermiyorlar. Resulullah (sav) Efendimizin uygulamalarının ve tavsiyelerinin ne kadar güzel ve her zaman geçerli olduğunu görüyoruz.
- Panzehir dergisinden -

Dipnotlar :
Müslim tercümesi : (12) c.1 s. 327/44, (13) c.1 s.327/45, (15) c.1 s. 328/46. (17) c.1 s.328/48
Tirmizi-tercümesi : (7) c.1, s.246/5, (18) c.1, s.38/22
Terğîb ve Terhîb tercümesi : (4) c. 1 s. 246/6, (14) c.1 s. 246/8, (16) c.1 s. 247/9, (19) c.1 s. 244/2, (22) c.1 s. 247/10, (23) c.1 s. 248/11, (24) c.1 s. 247/12, (25) c.1 s. 247/13, (26) c.1 s. 250/16,
Ramuz el-Ehadis : (1) s. 214/10, (2) s. 214/7, (3) s. 325/1, (5) s. 214/8, (8) s. 214/9, (9) s.548/2, (10) s. 548/3, (11) s. 554/14, (20) s.3/4, (21) s.116/ 8, (27) s. 190/1,
İhya : (6) c.1 s.354
hafizkiz

hafizkiz

aliye_aliye
Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun bu güzel hatırlatmalarınız için. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin bu sünnetini uygulamak duası ile.. Ben de bir katkıda bulunayım inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz güzel kardeşim..B):H

Resulullah (sav) Efendimizin misvakla ilgili emir ve tavsiyeleri şöyle:

1. Ümmetimi meşakkate düşürmüyor olsaydım, onlara her namazın önünde misvakı emrederdim. (18)
2. Ümmetime zorluk vermemiş olsaydım, her abdestte misvak kullanmalarım emrederdim. (19)
3. Oruç tuttuğunuzda sabahleyin misvak kullanın, lakin akşama doğru kullanmayın. Akşam üzeri iki dudağı kurumuş oruçlu bir kimse için misvak uygun olmaz. Zira o kurumuş dudaklar kıyamet gününde gözü önünde bir nur olacaktır. (20)
4. Sizin ağızlarınız Kur`an için yollardır. Onları misvakla temizleyin. (21)
5. Misvak kullanınız. Zira misvak ağzı temizleyen ve Rabbi razı eden bir alettir. Cebrail her gelişinde bana misvak kullanmayı tavsiye etti. Öyle ki, bana ve ümmetime farz kılacağından korktum. Ümmetime zorluk vereceğinden korkmamış olsaydım misvak kullanmalarını emrederdim. Ben o kadar çok misvak kullanırdım ki, dudaklarıma iz yapmasından ve dişlerimin aşınacağından korkardım. (22)
6. Bana misvak kullanmak o derece emredildi ki, bu konuda bana bir vahiy gönderileceğini sandım.(23)
7. Ben, misvak kullanmakla o derece emredildim ki, üzerime farz kılınacağının sandım. (24)
8. Cebrail misvak kullanmayı bana o kadar tavsiye etti ki, azı dişlerimden endişe ettim. (25)
9. Misvak kullanarak kılınan namazın fazileti, misvak kullanmadan kılınan namazdan yetmiş kat fazladır. (26)
10. Misvak olmadığında, parmak misvak yerine geçer. (27)
Hadis-i şeriflerde ağzın her zaman temiz tutulması gerektiğini anlıyoruz. Misvak olmadığı zaman başka bir şeyle de bu temizliğin yapılabileceği ifade ediliyor. İmkanların ve araçların çok fazlalaştığı günümüzde bile toplumlar ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermiyorlar. Resulullah (sav) Efendimizin uygulamalarının ve tavsiyelerinin ne kadar güzel ve her zaman geçerli olduğunu görüyoruz.
- Panzehir dergisinden -

Dipnotlar :
Müslim tercümesi : (12) c.1 s. 327/44, (13) c.1 s.327/45, (15) c.1 s. 328/46. (17) c.1 s.328/48
Tirmizi-tercümesi : (7) c.1, s.246/5, (18) c.1, s.38/22
Terğîb ve Terhîb tercümesi : (4) c. 1 s. 246/6, (14) c.1 s. 246/8, (16) c.1 s. 247/9, (19) c.1 s. 244/2, (22) c.1 s. 247/10, (23) c.1 s. 248/11, (24) c.1 s. 247/12, (25) c.1 s. 247/13, (26) c.1 s. 250/16,
Ramuz el-Ehadis : (1) s. 214/10, (2) s. 214/7, (3) s. 325/1, (5) s. 214/8, (8) s. 214/9, (9) s.548/2, (10) s. 548/3, (11) s. 554/14, (20) s.3/4, (21) s.116/ 8, (27) s. 190/1,
İhya : (6) c.1 s.354

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIĞIM EMEĞİNE SAĞLIK BUNDAN SONRA BENDE DAHA DİKKAT EDCEĞİM İNŞ.
son osm@nlı
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

3 balgamı giderir
4 safrayı keser
5 ağız ağrısını giderir
6 ağız kokusunu giderir
9 şeytan hüzünlenir
10 gözleri nurlanır
13 ağzı pak olur
14 zihni açar

Selamunaleyküm güzel kardeşim Allah ebeden razı olsun bizlere faydalı bilgiler sunmuşsun emeklerine sağlık selam ve dua ile ...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
hafizkiz

hafizkiz

meltem, post: 631271, member: 37970
Selamunaleyküm güzel kardeşim Allah ebeden razı olsun bizlere faydalı bilgiler sunmuşsun emeklerine sağlık selam ve dua ile ...

aleykümselam kardeşim amin ecmain;)
son osm@nlı
menzioglu

menzioglu

Yeni Üye · 3 mesaj

Allah razı olsun hafız kardeşim

Böyle güzellikleri paylaşmanız ne büyük saadet

selam ve dua ile
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın
haticeislam

haticeislam

Kıdemli Üye · 407 mesaj

a.s. ALLAH RAZI olsun
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
hafizkiz

hafizkiz

Selamün Aleyküm Hayirli Günler
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

selamün aleyküm hayırlı akşamlar
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

lkütfen okuyun kardeşlerim MEVLAM AMEL ETMEYİDE NASİB ETSİN İNŞ.
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

selamün alyküm hayırlı günler
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

Çoban Uveys
Selamunaleykum emeğinize saglık hayırlı gunler dua edin inşallah

WEALEYKÜMSELAM İNŞ.