"amel Edilip öğretilmesi Gereken Beş şey"

850 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh anlatıyor:
“Bir gün Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem ashâbına,
— Şu kelimeleri kim [benden] alıp, onlarla amel edecek ve onlarla amel edecek olana öğretecek? buyurdular.
Hemen atılıp dedim ki:
— Ben! Ey Allâh'ın Resûlü!
Bunun üzerine Nebiyy-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz elimden tuttu ve şu beş şeyi saydı:
1. Haramlardan sakın ki, Allâh'ın en âbid kulu olasın!
2. Allâh'ın [yaptığı taksimatta] sana ayırdığına râzı ol ki, insanların en zengini olasın!
3. Komşuna ihsanda bulun ki, [kâmil] mü'min olasın!
4. Kendin için istediğini başkaları için de iste ki, [hakiki] Müslüman olasın!
5. Fazla gülme ki, [kalbi ölenlerden olmayasın.] Zira fazla gülmek, kalbi öldürür.” (Sünenü Tirmizî, Zühd 2)

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
ecemkysr

ecemkysr

Aktif Üye · 55 mesaj

emeğine sağlık kardeşim.keşke bunları tam anlamıyla yapabilsek ALLAHA EMANET OL
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

ecemkysr, post: 544360, member: 33601emeğine sağlık kardeşim.keşke bunları tam anlamıyla yapabilsek ALLAHA EMANET OL

Allah razı olsun kardeşim. İnşallah bunları yapmaya gayret ederiz. Ve tam manasıyla yaparız kardeşim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Amin.
SELAM VE DUA İLE...

B)
erciyes1984

erciyes1984

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Selamunaleykum hemserim emegine saglık allah razı olsun bu arada hangi mah.oturuyon demiştim sen merkez demistin mahalle olarak sordum sakıncası yoksa a.e.ol
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

erciyes1984, post: 545029, member: 33601Selamunaleykum hemserim emegine saglık allah razı olsun bu arada hangi mah.oturuyon demiştim sen merkez demistin mahalle olarak sordum sakıncası yoksa a.e.ol

Ve aleyküm selam hemşerim. Allah senden de razı olsun inşallah. Takdir edersin ki bir bayan olarak nerede oturduğumu söylememin uygun olmayacağı kanaatindeyim. Bana kırılma ne olur. Allah'a emanet ol.

B)
erciyes1984

erciyes1984

roses_death88Ve aleyküm selam hemşerim. Allah senden de razı olsun inşallah. Takdir edersin ki bir bayan olarak nerede oturduğumu söylememin uygun olmayacağı kanaatindeyim. Bana kırılma ne olur. Allah'a emanet ol.

Vealeykumselam şu anda cok utandım hakkını helal et bayan oldugunu bilmiyordum Allah inandırsın :A cok üzldüm ne yazacagımı bilmiyorum özür dilerim a.e.ol
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

erciyes1984Vealeykumselam şu anda cok utandım hakkını helal et bayan oldugunu bilmiyordum Allah inandırsın :A cok üzldüm ne yazacagımı bilmiyorum özür dilerim a.e.ol

Estağfirullah hemşerim ne demek bilmiyor olabilirsin sen de erkek olduğumu zannetmişsin.Asıl seni kırdıysam ben özür dilerim. Şayet hakkım varsa zerre kadar helali hoş olsun inşallah. Hayırlı akşamlar. :)

B)
erciyes1984

erciyes1984

roses_death88, post: 545069, member: 70393Estağfirullah hemşerim ne demek bilmiyor olabilirsin sen de erkek olduğumu zannetmişsin. :) Asıl seni kırdıysam ben özür dilerim. Şayet hakkım varsa zerre kadar helali hoş olsun inşallah. Hayırlı akşamlar. :)

Teşekkur ederim anlaştık tamam a.e.ol sanada hayırlı aksamlar
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.