keşkek

1.119 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Keşkek
-yarım kg buğdayı(aşurelik ,keşkeklik buğday) güzelce yıkıyoruz bolca soğuk suyla beraber tencereye alıyoruz ocağa koyuyoruz. su kaynayınca kapatıyoruz. birkaç saat buğdayın kabarmasını bekliyoruz.
- buğday kabarırken yarım kg eti, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
-et soğuyuca kevgirle çıkarıp elimizle liflerini ayırıyoruz.
-buğdayı ocağa koyup devamlı karıştırmak ve ezmek suretiyle pişiriyoruz.
-etleri ve et suyunu katıyoruz(kemikliyse etimiz suyu süzüyoruz ki kemik parçaları kaçmasın)
-devamlı karıştırıyoruz iki kaşık tereyağı,tuz katıyoruz. pişince altını kapatıyoruz.
-keşkeği ezerek yapmak iki-üç saat sürüyor önceden iki kişi yapıyorduk. artık kolayını bulduk. buğday piştikten sonra etler katılmadan önce blendırla buğdayı parçalatıyoruz.:))
-sıcak olarak turşu ve taze ekmekle üzerine de karabiber servis yapıyoruz.
sudelet

sudelet

Kıdemli Üye · 236 mesaj

ellerine sağlık çook güzel olmuş A.E.O
bugi

bugi

Üye · 16 mesaj

saol ellerine sağlık kardes keşkek tavukluda oluyormuş...
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Allah razı olsun arkadaşlar. evet tavukluda oluyor. etli daha güzel ama
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

sağol sıla kardeşim ellerine sağlık
belkısuzun

belkısuzun

Aktif Üye · 62 mesaj

ellerinize sağlık .Antalyada düğünlerin olmazsa olmazıdır keşkek.Ben et ve tereyağı yemediğim için hiç tadına bakamadım.İnşallah eşime pişirmek isterim .Birazda zahmetliymiş ama eminim tamak tadı olanlar için lezzetlidir.Eşim bana ağzımın tadını bilmediğimi hep söyler sizcede öylemi
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

bizde ona aşur diyorlarr...bide kırmızı biber döverler içine..salçalı yaparlar...
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

Ellerine saglik kardeşim
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

teşekkürler arkadaşlar. belkısuzun ben de çocukken yemiyordum burda bi abla yapmıştı bi yiyeyim dedim. nefis yapmıştı şimdi de onunla beraber yapıyoruz. çok güzel tadi gerçekten. aşur dendiğini ve antalyada düğün yemeği olduğunu bilmiyordum bak.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.