ne olur tıklayın muhtacım duanıza

13.017 görüntülenme · 53 yanıt

Paylaş:
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

s.a.arkadaşlar bu başlığı doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum yanlışsa özürdilerim.sevgili arkadaşlarım ben 18 yaşımda evlendim şimdi 19 yaşındayım ve kocamla mutlu değilim bana ne olursunuz okunacak duaları okuyun beni bu eziyetten kurtarın allah rızası için.kocam benim kalbimi çok kırıyı eşekten düşmüşten pişmanım evlendiğime.allah herkese helal süt emmiş kocalar nasip etsin.benim kocamı ben hiç tanıyamamışım.kendini beğenmişin biri beni çok severek aldı muska mı var yokmu bilmiyorum ne olur ufacık bir kelimesine sinirleniyorum anlaşamıyorum mesela dün işten geldim yemeğin başındaydık beni servisin bıraktığı yerden alıcak alıyor ama zoruna gidiyor bende dedim alma ben gelirim dedim.mahallemiz pek makbul bir yer değil çarşı ama iyi yönüde var kötü yönüde içkicisi tinercisi ipi zopuğu orda.dedim kocama gelme ben gelirim gördün yoldaki erkekleri dedim kocam dedikii o soruma seni kim nedici evde kalırdın ben almsaydım dedi.allah o anda canımı alsa o sözü kocamdan duymasaydımondan iyiddi artı hamileyim çok mutsuzum çok dualarınıza ihtiiyacım var bana hiç güzel konuşmuyor afedersiniz hepinizden özürdileyerek söylüyorum bana öküz,eşek,koyun ediyor bu tür hayvan kelimeleri kullanıyor.ettiğim iyiliği bilmiyor 4 aylık hamileyim sırf kocam rezil olmasın diye çalışıyorum yardımım olsun diyorum doğurduktan sonra çalışmayıda kurban ederim.ne olur hangi dua gerekliyse okuyun allah rızası için istiyorum.kocam bana böyle konuştukça piskilojiim bozuluyor bende dediğim gibi en ufak şeyine sinirleniyorum ağzımdan çıkanları kulağım duymuyor bana çirkinsin dedi arkadaşlar ben bunda muska büyü olduğuna inanıyorum ne olur yardım edin yoksa biz 3 senedir sevgiliydik ama telefonda fazla yüzyüze gelmedik.ailem vermek istemedi beni şimdide diyecek dilim yok onlara utanıyorum.allah rızası için ne olur okuyun kocama kocamın adı erkan olur ya ismi ile okuyun benim adımda sultan belli zaten sitedeki ismim.ne olur mecbur kalmasam istemem sizlerden böle bişey allah rızası için olması gerekeni yapın okuması gerekeni okuyum MUTSUZUMMMMM:(:A:A
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

a.s. sayın sultanayar kardeş,
Öncelikle rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Durumunuza üzüldüm. Yaşadıklarınıza katlanmak tabiki kolay değil. Ancak şu hiç bir zaman unutulmamalı, burası ebedi alem için bir imtihan dünyasıdır. Sizinde imtihanınız kocanız dır belki. Her şeye rağmen katlanmayı denemelisiniz. Anlattıklarınıza bakılırsa başka çıkış da görünmüyor. Size tavsiyem çokca "ya sabır" çekin. Adeta bir sünger gibi o kötü sözleri sinenize çekin. Ama içinde bulunduğunuz durumuda hem eşinizle hemde ailenizle zaman kaybetmeden paylaşın. İşimizde ve ailemizde her şeyimiz şeffaf olmalı, adeta temiz su gibi berrak olmalı. Asla gizli bir şey olmamalı. Hepimiz insanız o cümleden anneniz ve babanızda insan onların da hataları illaki vardır. Sizin de bir hata yaptığınızı söyleyip içinde bulunduğunuz durumu onlarla paylaşın istişare edin. Anlayışla karşılayacaklardır. Gurur meselesi vs yapmayın. İnşallah bir çözüme ulaşırsınız. Tabi rabbim dilemişse.
Muska meselesine gelince Mülk suresini okumanızı tavsiye ederim.
Selmetle inşallah.
musa____

musa____

Kıdemli Üye · 260 mesaj

Selamın Aleyküm...
Kardeşim Öncelikle ALLAH Yardımcın Olsun...
Bizler İmtahan Olmaya Geldik Dünyaya...
Okunacak Duayı Bilmiyorum Açıkçası...
Ama Herzaman Dua Ederim Sana...
Allaha Emanet Ol...
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

sivetoka.s. sayın sultanayar kardeş,
Öncelikle rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Durumunuza üzüldüm. Yaşadıklarınıza katlanmak tabiki kolay değil. Ancak şu hiç bir zaman burası imtihan dünyası. Sizinde imtihanınız kocanız dır belki. Her şeye rağmen katlanmayı denemelisiniz. Anlattıklarınıza bakılırsa başka çıkış görünmüyor. Size tavsiyem çokca ya sabır çekin. Adeta bir sünger gibi o kötü sözleri sinenize çekin. Ama içinde bulunduğunuz durumuda hem eşinizle hemde ailenizle zaman kaybetmeden paylaşın. İşimizde ve ailemizde her şeyimiz şeffaf olmalı. Asla gizli bir şey olmamalı. Hepimiz insanız o cümleden anneniz ve babanızda insan onlarında hataları illlaki vardır. Sizin de bir hata yaptığınızı söyleyip içinde bulunduğunuz durumu onlarla paylaşın istişare edin. İnşallah bir çözüme ulaşırsınız. Tabi rabbim dilemişse.
Muska meselesine gelince Mülk suresini okumanızı tavsiye ederim.
Selmetle inşallah.

sayın sivetok kardeşim tavsiye etmiş olduğunuz süreyi yazarsanız sevinirim şimdi başlamak istiyorum ne olur varsa kopyalayın yapıştırın .allah razı olsun.
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

musa____Selamın Aleyküm...
Kardeşim Öncelikle ALLAH Yardımcın Olsun...
Bizler İmtahan Olmaya Geldik Dünyaya...
Okunacak Duayı Bilmiyorum Açıkçası...
Ama Herzaman Dua Ederim Sana...
Allaha Emanet Ol...

allah razı olsun musa kardeş adın gibi mübarek olursun inş. ne olur dua et benim durumuma allah kimseyi düşürmesin amin.
hyalcin_67

hyalcin_67

Kıdemli Üye · 125 mesaj

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLUR İNŞALLAH...ALLAH HERKESE HAYIRLI YUVALAR KURUP HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEYİNASİP ETSİN...
ALLAH'ım hakkımda hayırlı olanı,gönlüme razı eyle; gönlümün razı olduğunu hakkımda hayırlı eyle.(amin)
sivetok

sivetok

Mülk Suresi’ni neden çokça okumalıyız?
PROF. DR. DAVUT AYDÜZ
Mülk Sûresi, Mekke’de inmiş ve 30 âyettir. Adını birinci âyette geçen “el-mülk” kelimesinden almıştır. Ayrıca Tebâreke, Münciye, Mücâdele, Mâni’a, Vâkiye adları ile anılır.
Sûrede Allah’ın kâinattaki kudretine dikkat çekilerek, ölmüşleri diriltmeye de kâdir olduğu belirtilir. Allah’ın insanlara olan nimetleri hatırlatılır ve âhirete inanmayanların kötü sonuçlarına, âhirette gerçeklerin ortaya çıkacağına, kimlerin sapık ve kimlerin doğru yolda olduklarının orada belli olacağına işâret edilerek sûre tamamlanır.

Mülk (Tebareke) Suresi’nin fazileti
1. İbn Abbas (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: “Sevgili Peygamberimiz’in (sas) ashâbından birisi bir kabrin üzerine çadırını kurmuştu, ancak onun bir kabir olduğunu bilmiyordu. Bir de baktı ki, orada bir adam Mülk (Tebâreke) Sûresi’ni okuyor. Sonuna kadar okudu. Bunun üzerine çadır sahibi Hz. Peygamber’e gelerek, “Ey Allah’ın Resûlü, ben çadırımı bir kabir üzerine kurmuşum; fakat onun bir kabir olduğunu bilmiyordum. Baktım ki orada bir adam Mülk Sûresi’ni okuyor, sonuna kadar okudu. Resûlullah (sas) buyurdu ki: “O sûre Mânia’dır. O zatı kabir azâbından kurtarır.”
2. Ebu Hüreyre’den şöyle rivâyet edilmiştir: “Allah Resûlü (sas) buyurdu ki: “Kur’an’da otuz âyetli bir sûre bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sûre Mülk Sûresi’dir.”
3. Câbir (ra)’den şöyle rivâyet edilmiştir: “Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdı.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 9)
4. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: “Resûlullah (sas) buyurdular ki: “Kur’ân-ı Kerim’de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah’ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebârekellezî bi-Yedihi’l-Mülk’tür.”
5. Tirmizî’de, İbnu Abbas (ra) Resûlullah’ın (sas) şöyle dediğini belirtir: “Bu sûre (kabir azabına veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sûre kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır.” (Tirmizî, Sevab-ül Kur’an-9)
Âlûsî der ki: “Bu sûrenin fazîleti hakkında zikredilen haberlerden dolayı söz konusu sûrenin her gece okunmasının mendub olduğu söylenmiştir. Ben de temyiz yaşından beri bu sûreyi okumaya devam ediyorum. Beni buna muvaffak kılan Allah’a hamd eder, bundan böyle de yardım ve kabulünü dilerim.” (Âlûsî, Rûhu’l-Meânî).

Mülk Sûresi

Tıkla hem sesli dinle hem görüntülü oku

NurPenceresi | Farklı bir pencere...

Tefsir İçin Ayet Numaralarını Tıklayınız Mekke'de nazil olmuştur. 30 âyettir. Adın, birinci âyetinde geçen "el mülk" kelimesinden almıştır. Ayrıca Tebâreke, Münciye, Mücadele, Mani'a, Vâkiye adları ile de anılır. Bu sûreyi her gece okuyanın, pek büyük sevaba nâil olacağına dair ve sûre'nin faziletlerine dair hadisler vardır.

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Mülk elinde bulunan (Allah) ne Yücedir. O, herşeye güç yetirendir.
2.O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır.
3.O, biri diğeriyle 'tam bir uyum’ (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk’ (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun?
4.Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir.

5.Andolsun, Biz en yakın olan göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık.
6.Rablerini inkar edenler için cehennem azabı vardır. Ne kötü dönüş yeridir o.
7.İçine atıldıkları zaman, kaynayıp-feveran ederken onun korkunç homurtusunu işitirler.
8.Öfkesinin-şiddetinden neredeyse patlayıp parçalanacak. Her bir grup içine atıldığında, bekçileri onlara sorar: "Size bir uyarıcı gelmedi mi?"
9.Onlar: "Evet" derler. "Bize gerçekten bir uyarıcı geldi. Fakat biz yalanladık ve: “Allah hiçbir şey indirmedi, siz yalnızca büyük bir sapmışlık içindesiniz, dedik."
10.Ve derler ki: "Eğer dinlemiş olsaydık ya da akıl etmiş olsaydık, şu çılgınca yanan ateşin halkı arasında olmayacaktık."
11.Böylece kendi günahlarını itiraf ettiler. Çılgınca yanan ateşin halkına (Allah'ın rahmetinden) uzaklık olsun.
12.Gerçek şu ki, Rablerinden gayb ile (O'nu görmedikleri halde) içleri titreyerek-korkanlara gelince; onlar için bir mağfiret (bağışlanma) ve büyük bir ecir vardır.
13.Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun. Şüphesiz O, sinelerin özünde saklı duranı bilendir.
14.O, yarattığını bilmez mi? O, Latif'tir; Habir'dir.
15.Sizin için, yeryüzüne boyun eğdiren O'dur. Şu halde onun omuzlarında yürüyün ve O'nun rızkından yiyin. Sonunda gidiş O'nadır.
16.Gökte olanın sizi yere geçirmeyeceğinden emin misiniz? Bir bakmışsınız ki, o (yeryüzü) sallanıp-çalkalanmaktadır.
17.Yoksa gökte olanın üzerinize 'taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar' göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz.
18.Andolsun, kendilerinden öncekiler de yalanladı. Fakat Beni inkar (etmelerine karşılık verdiğim azap) nasılmış?
19.Onlar, üstlerinde dizi dizi kanat açıp kapayarak uçan kuşları görmüyorlar mı? Onları Rahman (olan Allah')tan başkası (boşlukta) tutmuyor. Şüphesiz O, herşeyi hakkıyla görendir.
20.Rahmana karşı size yardım edecek olan kimmiş? Şu sizin ordunuz mu? Kafirler yalnızca bir gurur (kesin bir aldanış) içindedirler.

21.Eğer O, rızkını tutsa (vermese), rızkınızı verecek olan kimmiş? Hayır; onlar, bir azgınlık ve nefret içinde inatla direniyorlar.
22.Şu halde yüzükoyun sürünerek yürüyen mi daha çok hidayete erer, yoksa dosdoğru yol üzerinde dümdüz yürümekte olan mı?
23.De ki: "Sizi inşa eden (yaratan), size kulak, gözler ve gönüller veren O'dur. Ne az şükrediyorsunuz?"
24.De ki: "Sizi yeryüzünde üretip-türeten O'dur. Siz O'na toplanıp götürüleceksiniz."
25.Derler ki: "Eğer doğru söylüyorsanız, şu tehdit (ettiğiniz azap) ne zamanmış?"
26.De ki: "(Bununla ilgili) Bilgi ancak Allah'ın Katındadır. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım."
27.Nihayet onu pek yakında gördüklerinde, o inkar edenlerin yüzleri kötüleşip-karardı. Ve: "İşte bu, sizin (gerçekleşmeyecek diye) öne sürüp durduğunuz şeydir" denildi.
28.De ki: "Haber verir misiniz; eğer Allah, beni ve benimle birlikte olanları yıkıma uğratır ya da bizi esirgerse, (peki) bu durumda kafirleri acı bir azaptan kurtaracak olan kimdir?"
29.De ki: "O (Allah) Rahman olan (esirgeyen koruyan)dır; biz O'na iman ettik ve O'na tevekkül ettik. Artık siz kimin açık bir sapmışlık içinde olduğunu pek yakında bileceksiniz."
30.De ki: "Haber verin; eğer suyunuz yerin dibine göçüverecek olsa, bu durumda kim size bir akar su kaynağı getirebilir?
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM SEVGİLİ KARDEŞİM NE DİYEYİM BİLMİYORUM AMA ÇOK ÜZÜLDÜM RABBİM EŞİNE HİDAYETLER İHSAN EYLESİN İNŞAAALLAH BİR İNSANI KUL GÜLDÜRMEZ RABBİMİZ GÜLDÜRÜR UNUTMA DUA ET İNŞAALLAH DÜZELİR RABBİMİZ DOĞRU ZAMANDA DUALARINI KABUL EDECEKTİR RABBİMİZE EMANET OL İNŞAALLAH
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

ya sivetok kardeş ben arapça bilmiyorum varsa türkçe sini ekle ne olur sizlerdende benim için salatı tefviciyi okumanızı rica ediyorum çok ihtiyacım var ne olursunuz okuyun yalvarıyorum .dua şöyle başlıyor allahümme salla salaten kamileten ve sellim selamen............. allah rızası için köleniz olurum bana okuyun kocamla aram düzelsin başka bişey istemem.allahıma emanet olun.
serdem2005

serdem2005

Yeni Üye · 9 mesaj

Allah Yardimcin Olsun Ayetel Kürsiyi Bol Bol Oku Bende Senin Için Okuyacağim. Bu Gibi Olaylar Herkeze Ibret Olsun . Hem Küçük Yaşta Hemde Daha Tanimadan Ve Sadece Tlf Da Görüşmekle Taninmiyor. Allah Yardimcin Olsun Inan Dualarimi Senin Için Okuyucam.
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

allah razı olsun serdem kardeşim haklısın küçük yaşta evlendim.pişmanım.iş işten geçti artık.sığınıcam bir tek allah.
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Rabbim yardımcınız olsun inşallah..Amin..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
musa____

musa____

Kıdemli Üye · 260 mesaj

Allah Yar Ve Yardımcın olsun...
Sıkııntıyı Atlatmak İçin Bol Bol Dua Et...
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

allah yar ve yardımcınız olsun allaha emanet olun
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDESİM.
durumuza çok üzüldüm.ma bu sorun malesef bir çok ailede var.bizler millet olarak "MİLLET DEGİLDE İLLET OLDUK"
anasını ve babasını dövenlerimi dersin.evinde azrail olanımı dersin.dinsizi imansızınımı dersin.ne dersen de RABBİM sonumuzu hayr etsin.
Sen bunu bir imtaha olarak kabul et.rabbine sıgın.çünkü ondan başka sana kimse derman olamaz.Hakkında hep hayır iste.ve çokca dua et.kardeşlerimin dedigi gibi mülk süresini çokca oku.
inşaallah huzura kavuşursun.selametle.
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

Rabbim yardımcın olsun..::(:(:( ama araya zaman girdiğinde eminim ki pişman olacaktır..sen sabret kardeşim..ALLAHA EMANET OL..
Devrancan

Devrancan

Üye · 23 mesaj

S.a

S.a

Cok uzuldum kardesim. Allah yar ve yardimcin olsun. Tasiyem kardesim annenle babanla bu durumu paylasmandir. Hani anneni babani dinlememissin, birnevi uzuntunu ve pismanligini dile getir ve onlara anlat derdini. BU piskolojik baskidan biraz oyle kurtulursun ancak. Birileriyle paylasarak busorunlarini piskolojik baskidanda kurtulursun biraz. Hem takma kafana o kadar. Eminimki esinde icinden gelerek soylemiyordur bu sozleri sana. Seviyor seni ama belkide onun sikintilari yol aciyor onun boyle davranmasina. Bu yaptigi dogru demiyorum ama belkide sana bu sozleri soyleyerek yukunun hafifledigini hissediyordur. Yanlis ama ne diyecen. Sabir derim kardesim. Hem Rabbim kurtarsin hamilesin, anne olacaksin basta senin Allaha edecegin dualar en basta kabul olur. Bol bol derdini rabbine anlat ve ondan dile dileyecegini. Ne dilersen Allahtan dile. Ben evlenene dek neler cekmedim kardesim. Hemde öz annemden. Var onunda siradan kufurleri, hemde benim adima soylenmemis kotu sozler soyler kardeslerime babama etraftakilere. Neler yapmazki neler. Bekarken cok cektim ama hep dua ettim. Gece gunduz agladim sizladim ama yilmadim. Allah dedim. VE bugun sukurler olsun o bizi yaratanaki mutluyum ve iki cocuk annesiyim. Allah hayirli evlatlar yetistirmemi nasip etsin Insaallah.
Annem halada ugrasir benimle. Aglarim sizlarim ama ne fayda. Allah diyorum.
Oturup kafama takardim eskiden, yataktan cikamazdim, kocamla tartisirdim annem boyle soyle demis diye. Ama onuda birakiyom artik. Cunku yuvam elden gidecek. Cocuklarima bakamaz hale geliyorum. Hem annemin amacida beni bitkin gormek. Ama allah dusurmesin. Islah etsin derim.

Dua et bol bol ve esin seni almaya gelecekse sikilsada gelsin. Sen gelme deme. Isterse surat assin. Yalniz eve gitmeke belkide daha buyuk bir hata etmis olursun. Suphe yaratacak her bir tur seylerden uzak dur. Rabbine sigin.

Dualarim seninle. Allah dualarini kabul etsin yardimcin olsun!
(Amin)
sivetok

sivetok

sultanayarya sivetok kardeş ben arapça bilmiyorum varsa türkçe sini ekle ne olur sizlerdende benim için salatı tefviciyi okumanızı rica ediyorum çok ihtiyacım var ne olursunuz okuyun yalvarıyorum .dua şöyle başlıyor allahümme salla salaten kamileten ve sellim selamen............. allah rızası için köleniz olurum bana okuyun kocamla aram düzelsin başka bişey istemem.allahıma emanet olun.

Ey mübarek insan sen ne dediğinin farkında değilsin sanırım. Ne yalvarması ne kölesi. Allahtan başkasına yalvarma söz gelişide olsa. AYrıca kölelik devride kapandı biliyorsun. Sen dua istemek için bu kadar çaba sarfedeceğine Allaha yalvarsan inan sıkıntıların biter. Sıkıntıdaki insanın duası daha makbuldür. Sıkıntıda iken yapılan dua rabbime tez ulaşır. Samimi kalpten ihlasla yalvar rabbim yardımcın olur. Ondan başka gidecek zaten kapımız yok. Hem unutma rabbim taşıyamayacağın yükü sana yüklemez....
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

sivetok, post: 544041, member: 57188Ey mübarek insan sen ne dediğinin farkında değilsin sanırım. Ne yalvarması ne kölesi. Allahtan başkasına yalvarma söz gelişide olsa. AYrıca kölelik devride kapandı biliyorsun. Sen dua istemek için bu kadar çaba sarfedeceğine Allaha yalvarsan inan sıkıntıların biter. Sıkıntıdaki insanın duası daha makbuldür. Sıkıntıda iken yapılan dua rabbime tez ulaşır. Samimi kalpten ihlasla yalvar rabbim yardımcın olur. Ondan başka gidecek zaten kapımız yok. Hem unutma rabbim taşıyamayacağın yükü sana yüklemez....

yaa sivetok abi kurban olduğum yine anlamadın galiba benim türkçe dediğim böyle değil hani yasini şerif okuruz ya kurandan bilmeyen yasin velkuranil hakim inneke leminel murselin böyle yani örnek verdim.arapçasını yazmanı istiyorum sanada çok zahmet verdim özür diliyorum yarın yokum bugün ekle okumaya başlıyım allaha emanet ol.
sultanayar

sultanayar

Aktif Üye · 77 mesaj

devrancan abla senin öz annemi kaynananmı sana çektiren.artı abla kocam bana çirkinsin kim alırdı ben almasam dedi ağlaya ağlaya gözüm kızardı çok zoruma gitti.ve abla birde kimse bilmiyor derken kocamın annesi abisi biliyor derdimi ama dermen olmuyor kocama söylenen öğütler bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor.abla acaba hayatında başka biri olabilirmi aklıma binbir türlü şeyler geliyor sivetok abim duayı yazsın sadece allahıma sığınıcam.allaha emanet ol.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.