BEKLİYORUM
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
1.877 görüntülenme · 13 yanıt
asaintselamun aleyküm teşekkür ederim arkadaşım dostluga karşı hassasiyetinden dolayı
gercekten bu zamanda dost bulmak zor kimi zaman hayat yıkıyo kimi zaman kurtarıyo
dost kimi zaman ekmek su nimet gibi...kimi zaman ise bıcak gibi ...
umarım dostlarınız hep yanınızda olur en kötü zamanlarda güneş gibi doğar üzerinize

hafize, post: 543255, member: 33601Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan kahve içecek kadar vakit ayırın!"
:H
asaintbak bu konuda haklısın ama ben genelde dostlarımla daha fazla hatta onların cevremde olmasını istiyorum ama hayat sartlarından pek görüşemiyoz
mahsun kulSelamün aleyküm annem.gel dediğimde neden diye sormadan koşa koşa gelen dosta dost derim.Öyle anlar gelirki kırılırsınız ama hatasını yüzüne vurmak yerine içinize atarsınız.ben hep böyle yaptım ama şimdi artık uygun bir şekilde kırmadan kırıldığımı anlatmaya çalıştım.Eğer benim kırgınlığımı anlayıp hatasını anlarsa işte o benim dostumdur.
Benim tek istediğim şey aslında hayata bakış açıma saygı duyulması.ha onlara uyar ama uymaz saygı.ben nasıl onların yaşam tarzına saygı duyuyorsam aynı saygıyı bende beklerim.
Geçen yıl çok sevdiğim bir dostumla bu yüzden aram açılmıştı.alkol ona göre sosyal içeçekmiş.benim almamam ona göre ot gibi yaşamammış.bu beni çok kırmıştı mesela.Haramın adı sosyal içecek olmuş.halbuki bana saygı duymasını beklerdim.benim ona duyduğum gibi.
neyse sonunda beni anladı.o sosyal içeciği halen savunuyor ama en azında bana saygı duymayı öğrendi.
Rabbime emanet ol annem.
yesilbeyazBenim en acı çektiğim, eski dostlukların eskisi gibi yaşanamaması....Bazı değişimden sonra (hayata dair) eski muhabbetlerin geri gelmemesi.
sıla1kime güvendiysem güvendiğim dağlara kar yağdı tek dostum Rabbim benim. en ufak bir çıkar da anlaşılıyor huylar. sağlıklıyken iyiysiniz ama hastayken yada bir işiniz düştüğünde kimse yok. sahip olduğunuz dünyalığa bile hased ediyor kimi insanlar. bence dost her halimde benim yanımda olan, mutlu olduğumda sevinen mutsuz olduğumda da üzülendir.Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/26770-dostluk-uzerine · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.